آمریکا اعلام کرد فروش ۱۳۵ فروند موشک دفاعی ساحل به ساحل، به تایوان را تصویب کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد فروش ۱۳۵ فروند موشک دفاعی ساحل به ساحل از نوع Slam-ER، که برد کافی برای رسیدن به چین دارند، به تایوان را تصویب کرده است.
واشنگتن که مقابله با افزایش نفوذ پکن در منطقه را در زمره اولویتهای خود قرار داده، تصمیم گرفته است که شماری راکت اندازهای تاکتیکی، به قیمت ۴۳۶ میلیون دلار و تجهیزات تصویربرداری را برای شناسایی هوایی به قیمت ۳۶۷ میلیون دلار، را به تایوان بفروشد. کل مبلغ معاملات مصوب به بیش از ۱.۸ میلیارد دلار میرسد.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد فروش ۱۳۵ فروند از این موشکها در راستای کمک به منافع اقتصادی و امنیت ملی آمریکا است و همزمان به مدرن سازی نیروهای مسلح و حفظ توانایی دفاعی قابل توجه تایوان کمک میکند.
وزارت دفاع تایوان نیز اعلام کرد که این سلاحها به تایوان کمک میکند تا تواناییهای رزمی قابل قبولی پیدا کند. خبر فروش این تجهیزات و تسلیحات نظامی که روز چهارشنبه این هفته اعلام شد شامل هواپیماهای بدون سرنشین MQ۹ Reaper نیست، که تایوان خرید آن را درخواست کرده است.
موشک هوا به زمین Standoff Land Attack (Slam-ER) دارای حداکثر برد ۲۷۰ کیلومتر است. یعنی برد آن بیشتر از عرض تنگه تایوان است که این جزیره را از چین جدا میکند.
پکن همواره تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و به طور مرتب تهدید میکند در صورتی که تایوان به طور رسمی اعلام استقلال کند یا مداخله خارجی - به ویژه از سوی آمریکا - در آن صورت گیرد، به زور متوسل خواهد شد.
تایوان در قراردادی که با آمریکا بسته است همچنین سفارش خرید ۱۱ سامانه موسوم به هیمارس (سامانه آتشباری با تحرک بالا)، راکت انداز چندگانهای که روی کامیون نصب میشود و سلاحهای مربوطه و همچنین ۶ دستگاه شناسایی MS-۱۱۰، تجهیزات تصویربرداری با هدف افزایش قابلیت شناسایی هوایی تایوان سفارش داده است.
آمریکا در سال ۱۹۷۹ برای آنکه سیاستهای چین در قبال تایوان را به رسمیت بشناسد، روابط دیپلماتیک خود با این جزیره را قطع کرد. اما همچنان به عنوان قدرتمندترین متحد این جزیره و تامین کننده شماره یک تجهیزات و تسلیحات نظامی آن باقی ماند.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در سالهای اخیر فروش تسلیحات به این جزیره را تسریع کرده است، که به تازگی قرارداد فروش گسترده ۶۶ فروند جنگنده F-۱۶ نسل جدید را نهایی کرده است. این سفارش میتواند به ۹۰ هواپیما نیز افزایش یابد.
رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هفته گذشته به تایوان توصیه کرد که "خود را" تقویت کند تا بتواند در مقابل حمله چین از خود محافظت کند. وی افزود احتمال چنین حملهای تا قبل از ده تا ۱۵ سال، امکان پذیر است.
از سال ۲۰۱۶ که تسای اینگ-ون به سمت ریاست جمهوری تایوان رسیده است، چین فشار نظامی و دیپلماتیک بر تایوان را افزایش داده است. رییس جمهور تایوان موضع رسمی پکن مبنی بر اینکه این جزیره بخشی از " چین واحد" است را رد میکند.
طی ماههای اخیر، تایوان از افزایش شدید تعداد تهاجمات هواپیماهای نیروی هوایی چین به منطقه شناسایی پدافند هوایی اش خبر داده است.
هفته گذشته، پکن تصاویری از یک رزمایشها و اقدامات نظامی شبیه سازی را نشان داد که در آن به سرزمینی که شبیه تایوان بود حمله موشکی صورت گرفته بود.