به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیماازبرلین؛ اروپاییها در نظر دارند با ساز و کاری حقوقی، در مواجهه با تحریمهای آمریکا بلافاصله مقابله به مثل کنند.
پژوهشکده روابط خارجی اتحادیه اروپا که مقر آن در پایتخت آلمان قرار دارد، در حال تهیه طرحی است تا با ساز و کاری حقوقی، اروپاییها در مواجهه با تحریمهای آمریکا بلافاصله مقابله به مثل کنند.
روزنامه اقتصادی هندلزبلات آلمان در این باره نوشت: سناتورهای آمریکایی تهدید کرده اند جزیره روگن در آلمان را به لحاظ مالی تحریم خواهند کرد.
جزیره روگن در شمال آلمان و محل اسکله مربوط به خط لوله گاز نورد استریم ۲ واقع شده است. این خط لوله در حال اتمام، گاز را از روسیه به شمال آلمان انتقال میدهد و همواره مورد تهدید مقامات آمریکایی برای توقف قرار گرفته است.
روزنامه هندلز بلات همچنین به فشارهای آمریکا بر آلمان برای توقف همکاری با شرکت هوآوی چین بر سر راه اندازی اینترنت نسل پنج اشاره کرده و گفته است سفیر چین در برلین به خاطر این منازعه و قطع همکاری به ضربه متقابل بر صنایع خودروی آلمان میاندیشد.
به نوشته این روزنامه، چنین رویدادهایی دیگر استثنایی نیستند بلکه جهت گیریهایی را نشان میدهند که بر اساس آن بحرانهای بین المللی به صورت فزایندهای با اهرم اقتصادی پیش برده میشوند و با این همه تا کنون اتحادیه اروپا فاقد امکانی برای نشان دادن واکنش متقابل بوده است.
به نوشته این روزنامه این اوضاع یکطرفه قرار است تغییر کند و شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا با حمایت دولتهای آلمان و فرانسه پیشنهادهای را برای صیانت از اروپا در برابر اقدامات تحمیلی آمریکا تدوین کرده است که در آن مسئولان بلند پایه، نمایندگان مجلس و دست اندرکاران حوزه اقتصاد مشارکت داشته اند.
هندلز بلات میگوید پژوهشکده روابط خارجی اتحادیه اروپا پیشنهادی را مطرح کرده که از قابلیت سیاسی بالایی برخوردار است و به عنوان یک اهرم دفاعی به اتحادیه اروپا این امکان را میدهد که تحریمهای آمریکا را مقابله به مثل کند. این نشریه از چنین اقدامی به عنوان اعلام جنگ اروپا مقابل آمریکا یاد کرده است.
وزیر امور خارجه آلمان پیش از این گفته بود در جهانی که رقابتهای بین قدرتهای بزرگ رو به فزونی است، باید اروپا قادر باشد از منافع و ارزشهای خود نسبت به خارج به طور مستقل و آگاهانه پاسداری کند.
روزنامه هندلزبلات نوشته است دورانی که در آن لیبرالیسم اقتصادی به مثابه لوکوموتیو جهانی سازی بود، سپری شده است و اروپا در برابر این رویکرد جهانی تا کنون راه چاره نداشته و فاقد ساز و کار لازم برای اثبات مواضع خود است.
این روزنامه اقتصادی آلمان همچنین به تحریمهای آمریکا علیه ایران اشاره کرده و نوشته است: تهدیدهای تحریمی آمریکا، شرکتهای اروپایی را از ایران بیرون رانده است.
هندلزبلات همچنین از پیشنهاد برای تاسیس یک بانک صادراتی برای اتحادیه اروپا به منظور ایجاد یوروی دیجیتالی خبر داده است که هدف از آن کاهش وابستگیها به نظام مالی آمریکا ست.
در این طرح پیش بینی شده است که صلاحیت کمیسیون اروپا ارتقا یابد و با اتحاذ سیاستهایی در زمینه صنایع، وابستگیهای فنی به آمریکا کاسته شود.