سرمربی سابق تیم فوتبال جوانان دختر: تلاش کردم برای دختران ایران کار کنم و نشان دهم که فوتبالیستهای کشورمان با استعداد هستند.
در بخشی از شماره سوم مجله فدراسیون آمده است؛ "بسیاری کتایون خسرویار را از عوامل مهم رشد فوتبال بانوان در ایران میدانند. وی در سال ۲۰۱۴ موفق شد، به عنوان اولین بانوی ایرانی مدرک رسمی مربیگری فیفا را دریافت کند و الهام بخش بسیاری از بانوان برای ورود به عرصه مربیگری فوتبال شد.
در سال ۲۰۱۹ کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) خسرویار، سرمربی پیشین تیم ملی بانوان زیر ۱۹ سال ایران را به عنوان نامزد بهترین مربی سال قاره کهن معرفی کرد.
وی در خصوص این انتخاب، گفت: حال فوق العادهای داشتم، زیرا تیمی که ساختیم و برنامه ریزی که انجام دادیم خیلی خوب بود. در مدت یک سال و دو ماه هر چه که در توان داشتیم، انجام دادیم. روی تیمهای پایه کار کردیم، سپس به دور دوم مسابقات مقدماتی آسیا راه یافتیم.
سرمربی سابق تیم بانوان زیر ۱۹ سال ایران افزود: موانع مختلفی در رسیدن به اهدافمان داشتیم، موانعی مانند بازی کردن مقابل تیمهای قدرتمند ویتنام و کره جنوبی. با برنامه ریزی برای رشد و توسعه فوتبال بانوان سعی کردیم که مقابل این تیمها بایستیم.
وی ادامه داد: تلاشهای شبانه روزی کادرفنی تیم و شاگردانم ستودنی بود، چرا که به هدفمان رسیدیم و توانستیم، بعد از مدتها دیگر مقابل تیمهای قوی، کیسه گل نباشیم.
خسرویار با بیان اینکه همدلی را شرط قرار گرفتن در مسیر موفقیت عنوان کرد و گفت: افتخار میکنم که اولین نفر بودم، اما نمیخواهم، آخرین نفر باشم. برای رسیدن به موفقیت باید مسیر را هموار کرد و با برنامه ریزی در بهترین وضعیت ممکن ایستاد.
وی افزود: سعی کردم، تیم پایهای را درست کنم و به همه نشان دهم که دختران ملی پوش ایرانی با استعدادهای بی نظیر، میتوانند، موفق باشند. تلاش کردم برای ایران کار کنم و نشان دهم که فوتبالیست ایرانی با استعداد هستند.
خسرویار با اشاره به استفاده بهینه از فرصتها، گفت: فرصتهایی مانند اردو، مربی خوبی که تاکتیک و تکنیک از لحاظ مدیریت دارد، حمایت فدراسیون و ۸۰ میلیون مردم عزیز، بهترین شرایطی است که هر تیم میتواند، از آن بهره ببرد.
وی ادامه داد: در دورهای که سرمربی تیم جوانان بانوان بودم، به این حمایت و فرصت رسیدم. معتقدم باید ادامه دار باشد تا دختران و دیگر سرمربیان ملی هم به هدفشان که پیروزی و موفقیت است، برسند.
این مربی سابق تیم جوانان گفت: تصمیمم برای بازگشت به آمریکا این بود که تجربه کسب کنم. باید برنامه ریزی و بررسی بیشتری بر روی تیمهای مختلف انجام میدادم. اینکه چرا اول هستند، از لحاظ پایه چه کاری کردند، در سنین پایه چه فعالیتهایی داشتند و امکانات و شرایط سخت افزاری آنها چیست.
وی افزود: در یک سال گذشته تجربه خوبی کسب کردم و میخواهم به ایران برگردم و تجربیاتم را در اختیار دختران ایران قرار دهم.
خسرویار گفت: نامزدی من در بخش برترین مربی زن آسیا نشان داد که توانایی قرار گرفتن در بین سه نامزد برتر آسیا را داریم. امیدوارم مربیان دیگر این مسیر را ادامه دهند و به آینده فکر کنند.
وی با اشاره به فوتبال ژاپن افزود: ژاپنیها تیمهای پایه، بازیکنان و لیگ خوبی دارند. شرایط در ژاپن با ایران متفاوت است، دختران ما به جای آغاز فعالیت از سن ۶- ۵ سالگی، از ۱۳-۱۴ سالگی فوتبال را شروع میکنند و این در حالی است که در ژاپن، دختران از سنین ۶ سالگی آموزش میبینند.
سرمربی سابق تیم جوانان گفت: باید فعالیتهای پایه را از سنین پایه آغاز کنیم تا حدودی به برنامههای خود رسیدیم، اما این کافی نیست و باید تلاش بیشتری کنیم تا به اهداف خود برسیم. برنامه ریزی کشورها برای سنین پایه بسیار دقیق است، در هفته یک بازی دارن و در مسابقات بین المللی مختلفی شرکت میکنند.
وی افزود: تیمهای خارجی از ایران موفقتر هستند، چرا که در ردههای پایه لیگهای مختلفی را راه اندازی کرده و به طور مرتب بازیکنان در شرایط مسابقه قرار دارند.