عامل خشونت: استانداردهای دوگانه در جمهوریت فرانسوی
هدف اقدامات موهن ترمیم شکافها میان جامعه فرانسوی بومی است که در اعتراض شنبهها تبلور یافته.
نخست وزیر فرانسه از تشدید مقابله با افراطگرایی در شبکههای اجتماعی خبر داد. اما منظور وی مقابله با اقدامات موهن بر ضد مقدسات مسلمانان فرانسه و جهان نیست بلکه حمایت از این اقدامات است.
ژان کاستِکس در سخنانی در مجمع ملی فرانسه حادثه قتل یک معلم فرانسوی را ناشی از نفرت پراکنی اسلامگرایی افراطی در شبکههای اجتماعی دانست و گفت:
"دفاع از مدرسه به معنای دفاع از معلمان و آموزش آنان است. همچنین به معنای جلوگیری از بروز شکلهای مخفیانه آموزش که چیزی جز القای عقیده نیست، میباشد. بیش از این نمیتوانیم به شکی منفعلانه شاهد نفرتپراکنی در شبکههای اجتماعی باشیم."
به گزارش امروز خبرگزاری رویترز، وی افزود: "در حالیکه تصمیم گرفتهام بدون اتلاف وقت نیروهای بیشتری به بخش نظارت بر اسلامگرایی افراطی در شبکههای اجتماعی اختصاص دهم، باید بگویم که جمهوریت در استفاده از زور و قانون برای حفاظت از خود و هممیهنهایش تردید نخواهد کرد."
اما آیا میتوان تکرار اقدامات موهن یک نشریه فرانسوی و معلم مقتول بر ضد مقدسات مسلمانان فرانسه و جهان را نفرت پراکنی ندانست؟ و آیا این اظهارات نشانه استاندارد دوگانه در جمهوریت فرانسوی نیست؟
نخستوزیر فرانسه در بخش دیگری از سخنانش گفت: "دشمن حضور دارد و کاملا شناسایی شده است و از اینکه نام او را ببرم، ترسی ندارم. چون هر گونه ابهامی در قبال آن به معنای سرآغاز چشمپوشی از آن خواهد بود. این دشمن، نامش اسلامگرایی افراطی است. اسلامگرایی افراطی تهدیدی دائمی است."
ظاهرا در پی این اظهارات مسجدی در نزدیکی پاریس بسته شده است؛ اقدامی که بنا بر گزارش رسانههای فرانسه با انتقاد مسلمان این منطقه روبرو شده است.
شبکه تلویزیونی سینیوز فرانسه امروز با اشاره به این خبر گزارش داد: وزیر کشور فرانسه تصمیم گرفته است این مسجد را به مدت شش ماه تعطیل کند.
سینیوز افزود: براساس حکم صادره وزارت کشور فرانسه، امام جماعت این مسجد در فیسبوک ویدیوی پدرِ دانشآموزی را منتشر کرده است که خواستار ارعاب ساموئل پتی (معلم به قتل رسیده) شده بود.
در پایان پرسشی که مطرح میشود این است که آیا بهتر نیست مقامات فرانسه به جای پرداختن به حواشی به متن علل این دست خشونتها در فرانسه بپردازند و از تکرار توهین به مقدسات اسلامی در این کشور جلوگیری کنند؟
به هر حال اکنون در این کشور میلیونها مسلمان زندگی میکنند و کافیست تعداد محدودی از آنها نتوانند نسبت به چنین اقدامات موهنی بی تفاوت باشند؛ طبیعتا دوباره جامعه فرانسه با بحرانهایی بزرگ مثل قتل معلم فرانسوی روبرو خواهد شد.
البته ممکن است توهین به مقدسات اسلامی در این کشور، راهی برای منحرف کردن توجه افکار عمومی فرانسه از مشکلات اساسی این کشور باشد؛ مشکلاتی که هفتهها اعتراض به نظام سرمایه داری (در روزهای شنبه) را در این کشور بدنبال داشت.
به عبارت دیگر، به نظر میرسد دامن زدن به بحرانها میان مسلمان های مهاجر و فرانسویها راهی است برای پرکردن شکافهای اجتماعی و سیاسی بین فرانسویهای بومی است.
------------------------------------
عبدالرضا خلیلی