یکم آبان در تقویم به نام روز ملی آمار و برنامه ریزی نامگذاری شده است، این امر بار دیگر اهمیت علم آمار جهت توسعه زندگی را برای مردم و مسؤولان یادآور میشود.
مستند سازی سوابق آمارهای رسمی و پرسشنامهها و نتایج طرحهای آماری رسمی مربوط به گذشته علاوه بر آنکه به روشنتر شدن حافظه تاریخی هر ملت نسبت به گذشته خویش کمک مینماید میتواند برای برنامه ریزان و سیاست گذاران با شبیه سازی شرایط اجتماعی واقتصادی گذشته آثار برنامهها وسیاستهای دردست اجرا را پیش بینی نماید از این رو شناخت گذشته دارای اهمیتی برابر با شناخت وضیعت حاضر است.
امروزه دانایی بشرمنوط به دادهها و اطلاعاتی است که ماهیت سمت و سوی حرکت بشر را به سوی تعالی تغییر میدهند. عصر فرا روی ما که همانا عصر اطلاعات نامیده میشود و بدون کوچکترین تردیدی میتوان اذعان نمود که در دنیای امروز یکی از شاخصهای ارزیابی توسعه و برنامه ریزی کشورها داشتن نظام و فرایند کمی و کیفی فعالیتهای آماری است.
علاوه براین برنامهریزی یکی از اولویتهایی است که هم در زندگی شخصی و هم در زندگی اجتماعی و توسعه و پیشرفت کشورها نقش به سزایی دارد. این مهم در آیات و روایات دینی و اسلامی ما نیز به خوبی بیان و برآن تاکید گردیده است. حضرت امیرالمومنین امام علی (ع) میفرمایند: ” قِوامُ العَیشِ حُسنُ التَّقدِیرِ و مِلاکُهُ حُسنُ التَّدبیرِ» پایداری زندگی به برنامه ریزی درست و وسیله رسیدن به آن، مدیریّت صحیح است.
بدون شک برای برنامهریزی بهینه و کارآمد؛ داشتن آمار و اطلاعات صحیح امری بدیهی است. براین اساس، کسب آمار و دادههای اطلاعاتی برای همگان به ویژه برنامهریزان و مدیران رده بالا در تمامی جوامع بسیار ارزشمند و انکار ناپذیر است.
معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، ضمن تبریک روز ملی آمار و برنامه ریزی، موفقیت روزافزون همه فعالان این عرصه را از ایزد منان خواستار است.