وزیر امور خارجه روسیه بر پایبندی مسکو و همه طرفهای مسئول در توافقنامه هستهای ایران به این توافق تأکید کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روسیا الیوم، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست ویدئو کنفرانس شورای امنیت درباره امنیت منطقه خلیج فارس گفت: ما پیشنهاد دادیم درباره آنچه میتوانیم به شکل ملموس انجام دهیم تا اوضاع منطقه را از رفتن به سوی لبه پرتگاه و بی ثباتی بازداریم، رایزنی کنیم. همه طرفها اوضاع حاکم بر منطقه در اوایل امسال و نگرانیهایی که از احتمال جنگ گسترده در منطقه خلیج فارس وجود داشت را به یاد دارند.
وی در ادامه گفت: با وجود اینکه از احتمال وقوع بدترین سناریو در منطقه که به ضرر همه طرفها بود جلوگیری شد، اما اوضاع در منطقه همچنان شکننده است. این در حالی است که منفعت همه طرفها در برقراری صلح در منطقه است. تلاش برای انجام اقدامات یکجانبه در منطقه پیامدهای معکوس دارد. برخی کشورها باید از رفتار شیطنت آمیز و اعمال تحریم، مجازات، فشار و اقدامات تحریک آمیز خودداری کنند. باید فلسلفه ابداعی جدید در منطقه خلیج فارس از طریق تلاش مشترک مبتنی بر احترام به تمامیت ارضی و استقلال هه کشورها و تعهد کامل به قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل ایجاد شود. این مسئله از تشدید تنشها جلوگیری میکند.
وی افزود: در سال ۲۰۱۵ در مورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برای حل پرونده هستهای ایران توافق حاصل شد. نمایندهای که پیش از من صحبت میکرد گفت این برنامه یک توافق دیپلماتیک بزرگ برای دفع خطر منازعه مسلحانه در منطقه بود. روسیه و سایر طرفهای مسئول در توافقنامه هستهای ایران به این توافق کاملا پایبند هستند و معتقدند باید از این نتیجه بزرگ دیپلماتیک حمایت و محافظت شود و تدابیر بیشتری برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنشها اتخاذ و یک سیستم قابل اعتماد و مستحکم برای تحقق امنیت گروهی در منطقه خلیج فارس ایجاد شود.
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: هدف طرح پیشنهادی رئیس جمهور پوتین برای برگزاری نشست مجازی با حضور اعضای دائم شورای امنیت و آلمان و ایران نیز همین بود. ما از کسانی که از این طرح حمایت کردند تشکر میکنیم. روسیه برای ایجاد سیستم قابل اعتمادِ تأمین امنیت گروهی در منطقه، مفهوم امنیت گروهی مبتنی بر یک طرح یکپارچه و سازنده با هدف ایجاد ساز و کارهایی برای مقابله با چالشها و خطرات در منطقه را با مشارکت همه کشورهای عربی خلیج فارس و ایران مطرح کرده است.
وی افزود: باید تدابیر عملی برای اجرای این طرح اتخاذ شود. این طرح، کشورهای همسایه در منطقه خلیج فارس، اعضای دایم شورای امنیت، کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و سایر طرفهای مربوطه را شامل خواهد شد. مسیر تحقق این هدف آسان نیست، ولی کشورهای منطقه باید برای تحقق آن تلاش کنند و طرفهای خارجی باید زمینه مناسب را برای از بین بردن برخوردها و تقابلها فراهم کنند، زیرا همه این تحولات به مذاکرات سازنده و بررسیهای دقیق منجر خواهد شد و ما از طریق مذاکره با همه شرکا آماده حمایت از این روند هستیم. من از همه طرفها میخواهم برای غلبه بر چالشها از طریق مذاکراتی که منافع همه طرفها را بر اساس قوانین بین المللی محقق سازد، تلاش کنند.