دام بر مرغی دگر
تطمیع سودان برای آشکارسازی
نخست وزیر سودان امیدوار است بعد از خروج از فهرست جعلی آمریکایی کشورهای حامی تروریسم احتمال بخشودگی میلیاردی بدهی های کشورش فراهم شود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی سودان، عبدالله حمدوک در پیامی به مناسبت حذف نام سودان از فهرست جعلی آمریکایی کشورهای حامی تروریسم گفت: به ملت سودان برای این دستاورد بزرگ و شایسته تبریک میگویم. ملت ما هیچ گاه حامی یا طرفدار تروریسم نبوده است. از آغاز فعالیت خود در سال گذشته، گفتگوی جدی با دولت آمریکا برای حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم را آغاز کردیم. در طول سال گذشته، تماس دائم داشتیم و اعلام کرده بودم که ما به حذف نام سودان از این فهرست نزدیک شده ایم. امروز این دستاورد محقق شد.
حمدوک افزود: آنچه امروز با گفتگوهای مستمر با دولت آمریکا به دست آوردیم، آن بود که غرامت را از ۱۰ میلیارد دلار به چند صد میلیون دلار کاهش دادیم. ممکن است عدهای سوال کنند، چگونه این مبلغ در سایه بحران فعلی و اوضاع دشوار سودان تامین میشود؟ این مبلغ را از منابع خودمان تامین کردیم. ما منابع طلا را صادر کردیم و این مبلغ را به دست آوردیم. این تصمیم، شرایط بهتری را برای مدیریت اقتصاد با سازوکار و سیاستهای جدید و کارآمدتر فراهم میکند. حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم زمینه گستردهای را برای بازگشت کشور به جامعه جهانی ایجاد میکند. در سخنرانی سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل و نیز در کنفرانس شرکای سودان در برلین، به این موضوع اشاره کردیم. این شرایط، سرآغاز واقعی رهایی یافتن از میراث سنگینی است که رژیم سابق از خود بر جای گذاشته است. ما در محاصره همه جهان قرار داشتیم. اکنون سودان به نظام مالی و بانکی جهان باز میگردد. ما اکنون فقط با یک بانک امکان تعامل مالی داریم.
وی خاطر نشان کرد: این تصمیم زمینه آن را فراهم میکند که بدهیهای خارجی سودان بخشیده شود. بدهیهای ما هم اکنون بیش از ۶۰ میلیارد دلار است و با این تصمیم، راه بزرگی برای سرمایه گذاری منطقهای و بین المللی در سودان باز میشود. شهروندان سودانی در کشورهای خارجی منتظر آن بودند تا زمینه حوالههای مالی شان به کشور توسط نهادهای رسمی ایجاد شود. این تصمیم همچنین به ما برای بهره برداری کامل از فناوری کمک میکند. ما برای مدت بسیار طولانی، در نتیجه تحریمها از فناوری محروم بودیم. در دو دهه گذشته تحولات بسیار عظیمی در فناوری جهان ایجاد شد. این تصمیم همچنین به نوسازی سازمانهای ملی مانند شرکت هواپیمایی، راه آهن و کشتیرانی و سودان که به علت تحریم واردات قطعات، زیرساختهای آن نابود شده بود، کمک میکند. اما میخواهم بگویم که ما راه طولانی پیش رو داریم و به برنامه ریزی جدی و همکاری با یکدیگر نیاز داریم تا حداکثر استفاده را از این فرصت داشته باشیم. ما به ملت خود وعده دادیم و برای تحقق آن تلاش کردیم. با صراحت و صادقانه میگویم که هیچ برنامهای جز برنامه ملی نداشتیم.