در آستانه انتخابات رياست جمهوري آمريکا
خوش بینی دموکراتها از ادامه پیشتازی بایدن در نظرسنجیها
خبرنگار شبکه المیادین: نتایج نظرسنجیها درباره پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، میتواند دقیقتر از نظرسنجیهای سال ۲۰۱۶ باشد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین؛
منذر سلیمان، رئیس دفتر المیادین در واشنگتن، درباره پیش بودن جو بایدن نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمريکا بر رقيبش، دونالد ترامپ رئیس جمهور و نامزد حزب جمهوریخواه اين کشور در نظرسنجیها، گفت: اگر شرایط فعلی را به سرعت با سال ۲۰۱۶ مقایسه کنیم، میبینیم که نظرسنجیها در آن زمان، تا حد زیادی دقیق نبود. البته در عمل، هم هیلاری کلینتون سه میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ به دست آورد، اما در رای گیری الکترالها شکست خورد.
وی افزود: در مقایسه با آن زمان، میتوان گفت، دو تفاوت به نفع حزب دموکرات و بایدن وجود دارد. در سال ۲۰۱۶ در نظرسنجیها پیش افتادن کلینتون از ترامپ با فراز و فرودهایی همراه بود، اما اکنون شاهد آن هستیم که بایدن به صورت پایدار در همه نظرسنجیها از ترامپ جلوتر است. این پایداری باعث میشود حزب دموکرات خوشبین باشد.
مسئله دوم آن است که سفیدپوستان به طور معمول به حزب جمهوریخواه رای میدادند، اما اکنون بخشی از سفیدپوستان حاضر به رای دادن به ترامپ نیستند. تاکنون حدود ۲۳ میلیون نفر در رای گیری زودهنگام شرکت کرده اند که بیشتر آنها زنان هستند. با اینکه هیلاری کلینتون زن بود، اکنون شاهد آن هستیم که تمایل زنان در آمریکا برای رای دادن به بایدن بیشتر از آن زمان است.
منذر سلیمان افزود: اینکه فاصله بایدن با ترامپ بیش از سه درصد است، نشان میدهد که تفاوت بین آنها اساسی و ریشهای است. اجازه بدهید بگویم نشریه با سابقه پزشکی ”نیوانگلند“ از بایدن حمایت کرد که اهمیت دارد و از سیاستهای بهداشتی ترامپ انتقاد کرد که سیلی اضافی برای اوست. ترامپ توانست از خارج از واشنگتن و از خارج از نهادهای حاکم در واشنگتن به کاخ سفید رسید و این تصور وجود داشت که او سیاستهای جدیدی در پیش خواهد گرفت.
وي ادامه داد: زیرا این احساس در جامعه آمریکا وجود داشت که باید نوعی قیام علیه واشنگتن صورت گیرد. ترامپ به علت بحران اقتصادی نمیتواند حمایت قشرهای فقیر را حفظ کند. بحران اقتصادی، همه امیدهای ترامپ را بر باد داد، به ویژه که این شرایط اقتصادی بر رای ایالتهای تعیین کننده در آمریکا تاثیرگذار است.
رئیس دفتر شبکه تلویزیونی المیادین در واشنگتن خاطرنشان کرد: دونالد ترامپ در واقع اعتراف کرد که از خطر شیوع ویروس کرونا اطلاع داشت و تلاش کرد آن را کم اهمیت جلوه دهد. زیرا شاید احساس میکرد که میتواند شانس او در انتخابات آینده را ضربه فنی کند. همه نظرسنجیها نشان میدهد که مردم آمریکا، ترامپ را مسئول شیوع گسترده کرونا میدانند.