نشانههای شکست پروژه عادی سازی روابط
آیا ابتلای ترامپ به کرونا میتواند توجیه مناسبی برای قطع زنجیره توافقنامه های صلح بین رژیم صهیونیستی و چند کشور عربی باشد؟
با وجود اصرار محافل غربی و صهیونیستی بر ادامه پروژه عادی سازی روابط میان کشورهای اسلامی و رژیم صهیونیستی، ظاهرا این پروژه زودتر از آنچه تصور میشد با ناکامی روبرو شده است.
این روزها همچنان گزارشهایی منتشر میشود که حکایت از ادامه فرایند عادی سازی روابط کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی دارد.
به عنوان مثال، شبکه تلویزیونی الجزیره امروز گزارش داد: یک فروند هواپیمای مسافربری اماراتی که از ابوظبی پرواز کرده بود، در فرودگاه تل آویو به زمین نشست.
به گزارش امروز خبرگزاری آناتولی مقامات رژیم صهیونیستی و امارات در زمینه تقویت سرمایه گذاری های متقابل به توافق رسیدند.
بر اساس این گزارش وزارتخانه های دارایی رژیم صهیونیستی و امارات روز یکشنبه اعلام کردند تل آویو و ابوظبی به توافق دوجانبه ای دست یافتند که بر اساس آن به هرکسی که در کشور دیگری سرمایه گذاری کند مشوق هایی اعطا و از وی حمایت می شود.
حساب کاربری خبرگزاری شهاب در توئیتر نیز به نقل از رئیس سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) ادعا کرد: "ما با تعداد زیادی از کشورها در داخل و خارج منطقه در تماس هستیم."
وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی شامگاه یکشنبه از برقراری کامل روابط دیپلماتیک میان تل آویو و منامه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی از قدس، وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه ای در حساب توئیتر خود اعلام کرد: اکنون در منامه لحظات تاریخی است که بیانیه مشترک برای برقراری کامل روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و بحرین امضا شد. اما مردم بحرین نسبت به اقدامات سازش کارانه منامه بی تفاوت نبوده اند و مناطق مختلف بحرین یکشنبه شب شاهد تظاهرات مردمی علیه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، تظاهرکنندگان بحرینی علیه سفر هیئت اسرائیلی به کشورشان شعار سر دادند و خواهان خروج اسرائیلی ها شدند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات، با در دست داشتن پرچم های فلسطین تاکید کردند توافق با اسرائیل لغو و باطل است.
علاوه بر این، نمازگزاران فلسطینی روز یکشنبه یک هیئت اماراتی را وادار به ترک مسجد الاقصی کردند.
خبرگزاری آناتولی امروز با اشاره به این مطلب افزود: مرکز حقوق بشری « اطلاعات وادی الحلوه » که نهادی غیر دولتی است ،با انتشار پستی در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد : فلسطینی ها یک هیئت اماراتی سازشکار را واداربه خروج از صحن مسجد الاقصی کردند . این هیئت اماراتی تحت مراقبت ماموران پلیس اسرائیل وارد مسجد الاقصی شده بود.
هفته گذشته نیز یک هیئت عمانی تحت مراقبت ماموران پلیس اسرائیل از مسجد الاقصی بازدید کرده بود .
این اولین بار طی ماههای اخیر نیست که شهروندان کشورهای عربی حوزه ( فارس) برای اقامه نماز وارد مسجد الاقصی می شوند اما فلسطینی ها از آنان استقبال نمی کنند و آنها را وادار به ترک مسجد می کنند.
اما آنچه میتواند نشانه شکست پروژه عادی سازی روابط باشد ادعای یک روزنامه صهیونیستی است مبنی بر اینکه "مبتلا شدن رئیس جمهور آمریکا به کرونا مانع عادی سازی روابط تل آویو با 5 کشور عربی شد."
روزنامه رای الیوم که از لندن به روز می شود نوشت: خبرنگار شبکه 12 تلویزیون اسرائیل گفت مبتلا شدن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به ویروس کرونا زنجیره توافقنامه های صلح بین اسرائیل و پنج کشور عربی را قطع کرد.
این خبرنگار شبکه 12 تلویزیون اسرائیل در مقاله ای که در روزنامه «یدیعوت آحارونوت» منتشر شد گفت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر راستگرای اسرائیل ترجیح می داد به جای ترامپ خودش به کرونا مبتلا می شد و توصیفی که نتانیاهو درباره مبتلا شدن ترامپ داشت این بود که مبتلا شدن وی فاجعه و مصیبت برای اسرائیل بود.
اما سوال این است ایا ابتلای ترامپ به کرونا میتواند توجیه مناسبی برای قطع زنجیره توافقنامه های صلح بین اسرائیل و چند کشور عربی باشد؟
---------------------------------------
عبدالرضا خلیلی