وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، صبح امروز در ارتباط با مسائل مشترک اقتصادی، تبادل نظر کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای رضا اردکانیان در حاشیه دیدار با عبدالله عبدالله در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه ششمین اجلاس مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و افغانستان در پیش است با آقای عبدالله عبدالله درباره موارد مختلف از جمله انرژی، همکاریهای گمرکی، اقتصادی و سایر زمینههای مربوط به کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و افغانستان، گفتگو کردیم و مواردی که قرار است طبق برنامه در آینده نزدیک در کابل مورد بررسی نهایی قرار بگیرد گزارشی به ایشان داده شد و همچنین نظرات ایشان را دریافت کردیم.
وزیر نیرو افزود: موضوع آب در حوضههای آبریز مشترک، فقط با همکاری کشورهای مستقر در حوضه آبریز به نتیجه میرسد فارغ از این که کشوری در بالا دست است یا پایین دست.
وی اضافه کرد: در حوضه آبریز، همه میتوانند براساس یک نقشه راه مشترک هم منافع و هم هزینهها را به شکل منصفانهای باهم تقسیم کنند.
وزیر نیرو گفت: تلقی ما این است که بین ایران و افغانستان زمینههای همکاری بسیار متنوع و وسیع وجود دارد و قطعاً در این بستر، همکاری ها، مسائل آب و حفظ محیط زیست هم جایگاه ویژه خودش را دارد.
آقای اردکانیان تاکید کرد: با توجه به توسعه یافتگی مدیریتی در دو کشور که هر روز شاهدش هستیم این مسائل از شکل چالش خارج خواهد شد و به راه حلهایی که در برگیرنده منافع هر دو کشور است میرسد.
آقای عبدالله عبدالله هم در جمع خبرنگاران با تشکر از وزیر نیرو برای تحقق مذاکرات گذشته گفت: بسیار خوشحال شدم که امروز آمادگیهای بسیار خوبی دیده شد و در اجلاسی که در پیش رو داریم نتایج آن حاصل شود در زمینه برق، تعرفههای ترجیحی، گمرکی و سایر عرصه ها، ان شاءالله پیشرفت داشته باشیم.
وی تشکیل کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی را یک ظرفیت خوب توصیف کرد و افزود: کارهایی که تا به حال صورت گرفته در زمینههای انرژیهای تجدیدپذیر، انرژی باد، فرصتهای بسیار استثنایی برای همکاری دوجانبه وجود دارد و تحقق آن فقط بستگی به تلاش دو طرف دارد ما آینده بسیار خوبی در روابط دو کشور میبینیم و ان شاءالله اگر صلح در افغانستان ایجاد شود حتماً از این ظرفیتها بیشتر استفاده میشود.
آقای عبدالله عبدالله به ظرفیت استفاده از انرژی بادی در افغانستان اشاره کرد و گفت: دو طرف میتوانند برای استفاده از این ظرفیت با هم توافق کنند و این یک ظرفیت استثنایی است.
وی به موضوع مذاکرات صلح افغانستان در دوحه اشاره کرد و افزود: مردم افغانستان خواهان صلح هستند صلحی قابل قبول برای همه مردم که مالکیت در دست افغانها باشد متأسفانه این اواخر سطح خشونتها بسیار زیاد بوده است.
آقای عبدالله عبدالله تاکید کرد: هم اینک که ما اینجا هستیم دو طرف در حال مذاکره هستند، جوامع بین المللی از این مذاکرات حمایت میکنند، کشورهای منطقه حامی حرکت صلح در افغانستان هستند، تحقق صلح در افغانستان باید براساس خواست اکثریت مطلق افغانستان صورت بگیرد و حقوق همه مردم محفوظ باشد.
وی گفت: ما باید در فضای صلح با یکدیگر زندگی کنیم و افغانستان تهدیدی برای هیچ کشوری نباشد و هیچ گروه تروریستی در آنجا اجازه فعالیت نداشته باشد.
آقای عبدالله عبدالله افزود: باید تعیین سرنوشت مردم افغانستان در دست خودشان باشد و با رأی خود، آینده را انتخاب کنند.
وی مذاکرات دوحه را یک فرصت دانست و موفقیت در آن را منوط به طرفین.
آقای عبدالله عبدالله همچنین درباره راه آهن خواف گفت: خواف در مرحله نهایی است و هر دو طرف تلاش میکنند تا افتتاح این پروژه صورت بگیرد و این راه آهن در همه عرصههای اقتصادی و معادن آهن تأثیر مثبت خواهد داشت البته در بعضی موارد، ما تأثیر مستقیم نداریم، اما امیدواریم مشکلات و مسائل مالی حل و فصل شود.