گزارش مکتوب
نوزده سال چشم انتظاری
ساخت کتابخانه مرکزی خرم آباد ۱۹ ساله شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، کتابخانه مرکزی خرمآباد جنب مصلای الغدیر این شهر یکی از بزرگترین کتابخانههای شهر خرمآباد است که ساخت آن بیش از19 سال به طول انجامیده و تکمیل این پروژه یکی از مطالبات جدی مردم و مسئولان است.
استان لرستان درزمینه سرانه فضای کتابخانهای دارای جایگاه مناسبی نیست و این در حالی است که تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه میتواند میزان سرانه فضای کتابخانههای شهر خرمآباد را بهطور چشمگیری ارتقا دهد.
هوشنگ بازوند استاندار وقت لرستان در یکی از جلسات استانداری سال 95 گفته بود: مرحله کلنگ زنی تا شروع عملیات این پروژه پنج سال طول کشیده است و چگونه ممکن است به اتمام رسیدن یک پروژه 15 سال طول بکشد درصورتیکه این پروژه سالی 10 درصد پیشرفت فیزیکی داشت تاکنون تکمیل شده بود!
این در حالی است که نزدیک به 4 سال بعد از رفتن ایشان از لرستان ین پروژه هنوز به ثمر ننشسته است؟؟؟!!!
وی افزود: میانگین عمر ساخت پروژههای استانی ماکزیمم دو سال است و درصورتیکه مشکلی وجود داشته باشد به چهار سال برسد نه اینکه 15 سال طول بکشد زیرا برای ساخت یک پروژه استانی 15 سال زمان بسیار زیادی است.
سید موسی خادمی استاندار کنونی لرستان به بازدید روزهای آتی خود از کتابخانه مرکزی شهر خرمآباد اشاره و عنوان کرد: در این بازدید تصمیم نهایی برای تعین تکلیف این کتابخانه گرفته میشود زیرا فازی از آن باید امسال به بهرهبرداری برسد.
علی جهانآرا مدیرکل وقت نهاد کتابخانههای عمومی لرستان در سال 95 نیز در این جلسه در رابطه با عدم تکمیل پروژه کتابخانه مرکزی شهر خرمآباد نیز گفته است: این پروژه سال 80 کلنگ زنی شد و سال 85 باگذشت پنج سال شروع به فعالیت عملیاتی در آن کردند و باوجود گذشت حدود 15 سال از آغاز اجرای پروژه کتابخانه مرکزی شهر خرمآباد کمتر از 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
علی علیخانی مدیرکل وقت راه و شهرسازی لرستان در سال 95 گفت: عملیات اجرایی کتابخانه مرکزی خرمآباد با 7 هزار و 500 متر زیربنا سال 85 پس از 5 سال از کلنگ زنی آن شروع شد و هم اکنون 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و 2 میلیارد تومان اعتبار امسال برای آن مصوب شده و اگر 50 درصد این اعتبار تخصیص یابد تا خردادماه سال 96 فاز نخست آن به بهرهبرداری می رسد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان با اشاره به اینکه به ازای هر ۲۵ هزار نفر باید یک کتابخانه داشته باشیم، اظهار داشت: در استان لرستان ۵۶ کتابخانه داریم که از این تعداد ۳۶ مورد به صورت عمومی و ۲۰ مورد نیز به صورت مشارکتی فعالیت دارند.
طهماسبی با بیان اینکه این کتابخانه دارای ساختار کتابخانه ای مطلوبی است، تصریح کرد: این پروژه شامل بخشهای مختلف سالنهای مطالعه، مخزن، کلاسهای آموزشی، بخش نابینایان و… است.
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان با تاکید بر اینکه سال گذشته ۱۰۰ درصد اعتباری که برای این کتابخانه اختصاص یافته بود، تخصیص پیدا کرد، ادامه داد: در حال حاضر این کتابخانه در مرحله تأسیسات است.
این در حالی است که به گفته سپهوند مسئول بودجه فرهنگی سازمان برنامه و بودجه استان طی برنامه چهارم و قبل از آن 3 میلیارد و 492 میلیون تومان و طی برنامه پنجم 2 میلیارد و 11 میلیون تومان به پروژه داده شده است و در سال 95 نیز دو میلیارد تومان به پروژه تزریق شد در سال 96 نیز 3 میلیارد و 272 میلیون تومان ....
اما باز هم مسئولان می گویند اگرسازمان برنامه و بودجه استان، 20 میلیارد تومان به ما بدهند حداقل تا 9 ماه دیگر پروژه تحویل داده خواهد شد !!!!
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی لرستان با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه های عمومی در این پروژه بهره بردار است، ادامه داد: بر اساس اعلام مجری پروژه، در صورت تخصیص اعتبارات لازم، فاز اول آن را میتوان تا پایان سال به بهره برداری رساند.
ما هم منتظر می مانیم!!!
نویسنده: خانم مهناز رحمانی مهر
ویراستار: علی مرادی کاکاوندی