دانسته های سلامت
مادر همه بیماری ها چیست ؟+فیلم
چربی موجود در خون، شاخصهایی دارد که در آزمایش خون تعیین میشوند که عبارتند از: کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL) و تری گلیسرید (TG).
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، چربی خون بالا یکی از علل زمینه ساز انواع بیماریهای قلبی عروقی به خصوص گرفتگی رگ قلب به شمار میآید. اگرچه در زندگی امروزی، مبتلا شدن به چربی خون بالا برای ما بیش از پیش محتمل است از این رو بهتر است که با شناختن عوامل، علائم و عوارض این بیماری، در تشخیص به موقع و مداخلات پیشگیری و درمانهای کافی در اسرع وقت پیشتاز باشید.
لازم است بدانید که چربی موجود در خون، شاخصهایی دارد که در آزمایش خون تعیین میشوند که عبارتند از: کلسترول بد (LDL)، کلسترول خوب (HDL) و تری گلیسرید (TG).
ایده آلترین حالت برای شما این است که در تلاش باشید سطح کلسترول بد که مسبب بسیاری از بیماریها است و همچنین تری گلیسرید را کاهش داده و سطح کلستروب خوب که برای بدن مناسب است افزوده شود.
عوامل چربی خون بالا
علل بروز چربی خون بالا را میتوان در دو دسته کلی تقسیم بندی کرد: عوامل غیر قابل کنترل و عوامل قابل کنترل
وراثت
یکی از مهمترین عوامل غیرقابل کنترل بحساب میآید که شما ممکن است به طور ژنتیکی اختلالی در تولید و تنظیم چربیهای بدن و خون داشته باشید.
رژیم غذایی ناسالم
مرسومترین عاملی که زمینه ساز بروز چربی بالای خون میشود، داشتن یک رژیم غذایی ناسالم و سرشار از چربیهای مضر است.
مصرف بیش از اندازه فست فودها و سرخ کردنی ها، غذاهای چرب، تنقلاتی که چربی زیاد در تولیدشان به کار رفته است، همگی دشمنان قسم خوردهی سلامتی تان هستند و برای ابتلای شما به بیماری چربی خون از هیچ آسیب رساندنی دریغ نمیکنند.
کم تحرکی و تنبلی
امروزه بیشتر شبیه یک عادت همه گیر شده است که فعالیت کم و کمتری داشته باشید، بعد از خوردن غذا کنار سفره یا روی مبل دراز بکشید، هیچ برنامهای برای ورزش و تمرین بدنی در طول شبانه روز نداشته باشید.
بس است دیگر! همه این عادتهای غلط که ترویج کننده کم تحرکی و تنبلی در بدنتان است را باید کنار بگذارید تا بتوانید با بیماری چربی خون بالا مبارزه کنید.
بی توجهی به سلامت بدن
اختلالاتی از قبیل فشار خون و قند خون بالا، کم کاری تیروئید زمینه را برای ابتلا به چربی خون بالا فراهم میکنند.
ممکن است مبتلا به فشار خون و قند خون بالا، کم کاری تیروئید و اختلالات دیگر باشید و علی رغم اینکه میدانید، ولی به آنها بی توجهی کنید. دوست عزیز، تا شما اقدام نکنید، این بیماریهای خود به خود خوب نمیشوند.
علائم و نشانههای چربی خون بالا
وقتی چربی موجود در خون بالا میرود، رقیق بودن خون کمتر میشود فلذا خون با کندی و سرعت گردش کمتری در رگها جریان خواهد داشت.
– ممکن است زود به زود احساس خستگی و سنگینی کنید. مکررا ترجیج میدهید استراحت داشته باشید.
– ممکن است زود به زود احساس خواب آلودگی به سراغتان بیاید و مایل باشید که خواب در طول روز داشته باشید.
– احتمال دارد که درد و سوزش در کف پا به خصوص در شبها ایجاد شود که به دفعات تکرار شود.
– احساس خشکی و تلخی دهان که اخیرا ایجاد شده باشد.
– احساس سردرد و سرگیجه خفیف به خصوص بعد از مصرف غذاهای چرب و سنگین
– احساس داغ شدن بدن و تعریق زیاد به خصوص بعد از مصرف غذاهای چرب و سنگین
– ورم و پف آلودگی صورت
عوارض چربی خون بالا
اگر برای مدت طولانی چربی خون بالا باشد و هیچ تلاشی برای کنترل و درمان صورت نگیرد، این بیماری بصورت کاملا مرموز و خطرناک ایجاد آسبهای جدی میکند و بیماریهای مهمی از قبیل گرفتگی رگ قلب (تصلب شرایین یا آترواسکلروز رگ قلب)، سکته قلبی و مغزی ایجاد میگردد.
چند توصیه کلیدی در باره کنترل چربی خون
به شما توصیه میکنیم که آزمایش خون دورهای بصورت سالیانه چند مرتبه برای بررسی شاخصهای چربی خون انجام دهید تا از وضعیت میزان چربی در گردش خون بدنتان آگاه باشید.
در بیماری چربی خون بالا، همیشه پپیشگیری بهتر از درمان است و سپس تشخیص به موقع و درمان مناسب و کافی در اسرع وقت از بی توجهی و تاخیر در تشخیص و درمان، بسیار مفیدتر است. لطفا این بیماری نه چندان پیچیده را جدی بگیرید تا به عوارض آن مبتلا نشوید.