پاشینیان در گفت و گو با تلویزیون آر.تی.اس سوئیس در روز پنج شنبه گفت ما همیشه با شرکای روسی خود رایزنی میکنیم، از جمله درچارچوب پیمان امنیت جمعی. قبلاً اظهارات روشنی مطرح شده است که در صورت بدتر شدن اوضاع، روسیه و سازمان پیمان امنیت جمعی به تعهدات خود در قبال ارمنستان عمل میکنند.
نخست وزیر ارمنستان ادامه داد من فکر میکنم روسیه قرار است نقش مهمی مانند برقراری دوباره ثبات و صلح را در منطقه قره باغ به عنوان رئیس مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ایفا کند. من تأکید میکنم روسیه نزدیکترین رئیس مشترک به منطقه ما است بنابراین دو رئیس مشترک دیگر، فرانسه و آمریکا باید روسیه را در تلاشهای خود برای ایجاد ثبات در منطقه حمایت کنند.
وي اوضاع انسانی را در منطقه قره باغ وخیم توصیف کرد و گفت آتش بس در منطقه حتی آغاز نشده است، زیرا در همان لحظهای که برای اجرایی شدن آن برنامه ریزی شده بود، آذربایجان حملات جدیدی را آغاز کرد.
وی گفت تا جایی که به مصالحه مربوط میشود، ارمنستان همیشه آماده است. اما هر دو طرف باید امتیازاتی قائل شوند.
به عقیده وی آذربایجان هرگز برای مصالحه آماده نبوده است و در حال حاضر نیز تمایل چندانی برای مصالحه ندارد، زیرا ترکیه کل روند را طراحی و مدیریت میکند.
پاشینیان رویدادهای کنونی در قره باغ را پیامدهای سیاستهای توسعه طلبانه و امپریالیستی ترکیه توصیف کرد و کشورش را آخرین مانع برای توسعه ترکیه به سمت شرق و جنوب شرق توصیف کرد.
در گفت و گو های برگزار شده به ابتکار روسیه در مسکو، باکو و ایروان درباره آتش بس توافق کردند که ساعت ۱۲ به وقت محلی ۱۰ اکتبر به دلایل بشردوستانه به منظور تبادل اسرا و اجساد کسانی که در این درگیریها کشته شده اند، به مرحله اجرا در آمد. البته دو طرف، یکدیگر را به نقض توافق آتش بس متهم کردند.
درگیریهای جدید بین جمهوري آذربایجان و ارمنستان در ۲۷ سپتامبر آغاز شد و درگیریهای شدید در منطقه مورد مناقشه قره باغ بین دو طرف ادامه یافت. این منطقه خشونتهایی را در تابستان سال ۲۰۱۴ ميلادي؛ آوریل سال ۲۰۱۶ و ژوئیه گذشته نیز تجربه کرده است. جمهوري آذربایجان و ارمنستان حکومت نظامی اعمال کردند و به بسیج نیرو پرداختند. دو طرف درگیری تلفاتی را اعلام کرده اند که در میان آنها غیرنظامیان نیز وجود داشته اند.
درگیری بین ارمنستان و آذربایجان بر سر منطقه قره باغ، یک منطقه مورد مناقشه که قبل از فروپاشی جماهیر شوروی سابق بخشی از جمهوري آذربایجان بود، اما بخش اعظم جمعیت آن را ارامنه تشکیل میدهند، در فوریه سال ۱۹۸۸ ميلادي و پس از اعلام استقلال منطقه خودمختار قره باغ از جمهوری آذربایجان آغاز شد.