آمریکا در مساله لغو محدودیت تسلیحاتی ایران در شورای امنیت فریبکارانه رفتار کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از مسکو؛ سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه آمریکا در مساله لغو محدودیت تسلیحاتی ایران در شورای امنیت فریبکارانه رفتار کرد و افزود امیدواریم با توجه لغو تحریم های تسلیحاتی ایران در ۱۸ اکتبر، ۲۷ مهرماه آمریکا در این باره عاقلانه رفتار کند.
ماریا زاخارووا روز پنجشنبه در نشست خبری هفتگی گفت طرف روسی بر اجرای کامل قطعنامه ۲۲۳۱ و برنامه جامع اقدام مشترک اصرار دارد.
زاخارووا در ادامه گفت همان طور که میدانید طرف روسیه همواره و بطور فعالانه بر اجرای بدون قید و شرط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و مطابق با تعهدات در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تاکید کرده است.
وی افزود یکی از موارد اصولی در این ارتباط مربوط به تامین اجرای تعهدات طرفها درباره لغو محدودیتهای موقت طرفها در قطعنامه است.
وی ادامه داد همان طور که مشخص است که در سال ۲۰۱۵ شورای امنیت سازمان ملل هیچگونه محدودیت تسلیحاتی در مورد ایران وضع نکرد.
زاخارووا تصریح کرد تهران بخشی از محدودیتها را بطور داوطلبانه برای تسریع روند مثبت مذاکرات درباره برجام برعهده گرفت.
وی خاطرنشان کرد از ابتدا برای همه طرفهای شرکت کننده مشخص بود که این محدودیتها هیچ ارتباطی با حل و فصل مسائل پیرامون برنامه هستهای ایران ندارد. تاریخ ماده مربوطه منقضی شده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با تاکید بر لزوم توسعه روابط ایران و روسیه تصریح کرد برای ما ایران شریک مطمئن در بسیاری از عرصهها است.
وی در ادامه گفت ما معتقدیم همه امکانات و فرصتها که با توجه به منقضی شدن بخشی از موارد درباره همکاریها تسلیحاتی در قطعنامه ۲۲۳۱ بوجود میآید برای همکاریهای دوجانبه به نفع مردم دو کشور بطور شایسته مورد توجه قرار خواهد گرفت.
زاخارووا تصریح کرد ادعای آمریکا مبنی بر اینکه به تنهایی توانست همه تحریمهای شورای امنیت را که تا سال ۲۰۱۵ وجود داشت، احیا کند؛ واقعیت ندارد و بارها بر این نکته تاکید کردیم.
وی افزود شورای امنیت سازمان ملل دیدگاه طرف آمریکایی را نمیپذیرد و هیچ گامی برای احیا و بازگرداندن تحریمهای پیشین برنداشت. جهان تسلیم حرکات آمریکا نشد. ما این اقدامات را غیرقانونی و حتی فریبکارانه توصیف کردیم. متاسفانه این اقدامات به شیوه مختص آمریکا در امور بین المللی شده است. امیدواریم که شرکای آمریکایی عاقلانه رفتار کنند و قراردادهای بین المللی و نه بخشی از آن که به نفع خود میدانند را اجرا کنند.
محدودیت تسلیحاتی ایران روز ۲۷ مهر ماه به پایان میرسد و آمریکا در ماههای اخیر همه تلاشهای ممکن را برای تمدید آن بکار گرفت، اما این تلاشها به شکست انجامید.