رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: از این پس بودجه استانها بر اساس میزان وصول مالیات تخصیص مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، امیدعلی پارسا در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان یزد اظهار داشت: نظام درآمد هزینه یا نظام وصول مالیات و بودجه به نحوی چیده شده که انگیزهای برای استانها در زمینه وصول مالیات ایجاد نمیکند.
وی با بیان اینکه تاکنون تفاوت چندانی بین استانهای قوی و ضعیف در زمینه وصول مالیات نداشته است، افزود: امسال با پنج ماه پیگیری منظم به تفاهمنامهای رسیدیم که اکنون ابلاغ شده و از نیمه آبان ماه اجرا میشود.
پارسا گفت: با این تفاهمنامه، استانهایی که ۹۵ درصد سهمیه تعیین شده مالیات خود را وصول کرده اند، ۱۰۰ درصد بودجه استان خود را دریافت میکنند و استانهایی که کمتر از ۹۵ درصد وصول کرده اند، به ازای هر یک درصد کمتر، سه درصد از بودجه آنها کسر میشود.
وی ادامه داد: استانهایی که بیش از ۹۵ درصد وصول مالیات داشته باشند نیز به ازای هر یک درصد بیشتر از ۹۵ درصد، چهار درصد تشویقی دریافت میکنند.
رئیس سازمان امور مالیاتی تأکید کرد: استانهایی که ۱۰۰ درصد وصولی داشته باشند، ۲۰ درصد اضافهتر از بودجه تشویقی دریافت میکنند و استانهایی که بیشتر از ۱۰۰ درصد وصول داشته باشند، بخش قابل توجهی از وصول اضافه از حد تعیین شده به پروژههای عمرانی استان اختصاص مییابد.
وی با اشاره به عملکرد قابل قبول یزد در زمینه وصول مالیات گفت: کل مالیاتی که در طول یک ماه در کشور وصول میشود، به اندازه نصف حقوق کارکنان دولت نیست.
پارسا یادآور شد: کسری بودجه کشور تاکنون از طریق نفت تامین میشد، اما اکنون دیگر بودجه نفتی نداریم و دولت با فروش اوراق به بانکها یعنی با قرض از بانکها با سود ۲۶ درصدی، توانسته حقوقها را پرداخت کند و مقدار جزئی نیز کار عمرانی انجام دهد.
وی افزود: در دنیا ۲۵ درصد کل سود اقتصادی که ایجاد میشود، در اختیار دولت قرار میگیرد و دولتها میتوانند خدمات بدهند، اما در کشور ما این میزان هفت تا هشت درصد است که با این پول محدود نمیتوان رفاه چشمگیر برای مردم ایجاد کرد.
رئیس سازمان مالیاتی خاطرنشان ساخت: نظام مالیاتی کشور باید به گونهای تعریف شود که حداقل ۸۰ درصد بودجه کشور از مالیات تامین شود در حالی که این رقم اکنون ۳۵ درصد است.