معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به اردبیل اعلام کرد:۵۰ درصد علت مرگ و میرها و ناتوانیهای جسمی در کشور محصول سکتههای قلبی و مغزی است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات انجام شده علمی، ۳۰ درصد مردم ایران دچار مشکلات روحی و روانی هستند خواستار تشکیل تیمهایی متشکل از اساتید روانشناسی بالینی از سوی دانشگاههای علوم پزشکی کشور وتلاش برای حل این مشکلات شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به جان باختن سالانه بیش از ۱۷ هزار نفر ، مصدومیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر و معلولیت حدود ۱۰۰ هزارنفر در اثر حوادث رانندگی خواستار چاره جویی اساسی برای این مشکلات شد.
دکتر ملک زاده گفت: امسال بخش بهداشت، درمان و سلامت ایران در مقالهنویسی علمی این حوزه در رتبه ۱۵ دنیا و در بین کشورهای اسلامی در رتبه نخست قرار گرفت اما باید اهداف تولیدکنندگان علم در این حوزه به سمت حل مشکلات جامعه سوق پیدا کند وباید در شاخصهای مهم سلامت جامعه مثل مرگ زودرس، سکتههای قلبی و مغزی، سوانح و تصادفات و مشکلات روانشناختی، تحقیقات دقیقی صورت گرفته و در جهت حل این معضلات و بیماریها اقدام شود.
وی با انتقاد از برخی مدعیان طب سنتی و گیاهی در درمان بیماریهایی مثل کرونا افزود: طب سنتی بخشی از علم پزشکی است که از سالیان دور نقش مهمی در درمان و مراقبت از بیماریها داشته اما داروها در این حوزه حتما باید با روش علمی و موثر تجویز شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه استان اردبیل در میزان ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش رتبه نخست کشور را دارد گفت:از 20سال پیش تاکنون تحقیقات علمی گسترده ای برای کشف دلیل آمار بالای ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش در استان اردبیل در حال انجام است وخوشبختانه الان برنامه پیشگیری از ابتلا به سرطان معده برای بیش از21 هزار نفر ازاهالی این استان در حال اجراست، ما امیدواریم با تکمیل این تحقیقات علمی بتوانیم روشهای پیشگیری جدیدی به دنیا معرفی کنیم.