به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، به نقل از
اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس گفت: برنامه شهاب و طرح هاد با هدف پرهیز از جداسازی دانش آموزان، عدالت محوری، توجه به همه استعدادها، پرورش استعدادها درون کلاس، مدرسه و جامعه توجه به نقش محوری معلم و قرار گرفتن در مسیر نخبگی برای صاحبان استعدادها انجام خواهد شد.
رسول قانونی در وبینار توجیهی طرح هاد ویژه معاونین آموزش متوسطه مناطق و شهرستانهای مجری برنامه طرح ملی شهاب گفت: در سال تحصیلی جاری طرح هاد ویژه دانش آموزان پایه هفتم در دوازده منطقه استان شامل نواحی ۲، ۳ و ۴ شیراز و شهرستانهای فسا، داراب، کازرون، جهرم، خنج، لارستان، اقلید، آباده، مرودشت به اجرا در میآید.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس همچنین گفت: درحال حاضر برنامه ملی شهاب نیز در ۵۹ منطقه از پایه چهارم ابتدایی در حال اجرا است.
قانونی با اشاره به سند راهبردی بنیاد ملی نخبگان گفت: برنامه ملی شهاب در واقع ذیل سند راهبردی بنیاد ملی نخبگان تنظیم گردیده است که در آن توجه به استعدادهای برتر که نخبگان بالقوه جامعه هستند بر عهده آموزش و پرورش گذاشته شده است.
قانونی با اشاره به اینکه در این طرح شناسایی و حمایت دانش آموزان دارای استعداد برتر باید بدون جدا سازی دانش آموزان در مدارس عادی و توسط معلمان مدارس صورت پذیرد گفت: در این برنامه فقط هوش ذهنی دانش آموزان مورد توجه قرار نمیگیرد؛ بلکه هوشهای چندگانه مد نظر است لذا به همین دلیل برنامه کاملا در راستای شناسایی تنوع استعدادها بوده و صرفا به یک نوع استعداد توجه نمیشود.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس همچنین پرورش استعدادهای برتر و سرآمد و ایجاد ساز وکارهای مناسب برای رشد و بالندگی آنان به عنوان سرمایههای ملی و خدادادی، تقویت و درونی نمودن هویت دینی و ملی و حمایت تربیتی و معنوی از دانش آموزان دارای استعداد برتر را به عنوان دیگر اهداف این برنامه برشمرد.
رئیس بنیاد نخبگان استان فارس نیز گفت: برنامه ملی شهاب از برنامههای مهم دانش آموزی بنیاد نخبگان است که از سال تحصیلی ۹۴-۹۳ در یکی از مناطق محروم ناحیه ۴ آموزش و پرورش شیراز شروع و تاکنون به خوبی به اجرا در آمده است.
دکترحبیب شریف افزود: با توجه به تغییرات جهان و رویکردهای علمی آن باید توجه اولیاء و همکاری مسئولین به سمت دانشهای نوپدید باشد که طرح ملی شهاب میتواند حرکت در مسیرعلوم نوین را هموار سازد.
دکتر فخارزاده معاون بنیاد نخبگان استان فارس گفت: این طرح طی سه سال گذشته در نواحی ۳ و ۴ آموزش و پرورش شیراز و در سال جاری نیز ویژه ۱۲ منطقه دیگر با همکاری اداره سمپاد آموزش و پرورش فارس در دبیرستان دوره اول شهید دستغیب ناحیه ۲ شیراز اجرا خواهد شد.
رئیس اداره استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش و پرورش فارس نیز با اشاره به اینکه طرح «هاد» به معنی هدایت استعدادهای دانش آموزان است گفت: این طرح در راستای برنامه ملی شهاب و به عنوان مکمل آن در دوره متوسطه اول و به ابتکار استان فارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در دوازده منطقه و شهرستان استان که دانش آموزان شهابی آنان وارد پایه هفتم شده اند به اجرا در خواهد آمد.
یونس غلامی با اشاره به اینکه برنامه شهاب در حال حاضر بیش از ۱۸۶ هزار دانش آموز را تحت پوشش قرار داده است گفت: برنامه شهاب و طرح هاد با هدف پرهیز از جداسازی دانش آموزان، عدالت محوری، توجه به همه استعدادها، پرورش استعدادها درون کلاس، مدرسه و جامعه توجه به نقش محوری معلم و قرار گرفتن در مسیر نخبگی برای صاحبان استعدادها انجام خواهد شد.
وی افزود: در سال تحصیلی جاری طرح هاد ویژه دانش آموزان پایه هفتم در دوازده منطقه استان شامل نواحی ۲، ۳ و ۴ شیراز و شهرستانهای فسا، داراب، کازرون، جهرم، خنج، لارستان، اقلید، آباده، مرودشت به اجرا در میآید. همچنین برنامه ملی شهاب نیز در ۵۹ منطقه از پایه چهارم ابتدایی در حال اجرا است.