گروهی از دانش آموختگان دانشگاههای تربیت مدرس، تهران و خواجه نصیرالدین طوسی از سال ۹۵ در قالب یک کسب و کار نو پا برای درگذشتگان نامی، کُد «کیو آر» طراحی و آنرا پیاده سازی کردند.
علی انصاری عضو دیگر تیم «یادکُد» گفت: اطلاعات ۳۱ هزار نفر از شهدا، هنرمندان و نام آوران را گردآوری کردیم که این اطلاعات برای ۲۵۰۰ شهید، ۳۰۰ هنرمند و ۱۵۰ نام آور کشور بارگذاری شده است. این خدمات برای شهدا رایگان است و اطلاعات آنها از خانوادهها و مستندات به جا مانده و منتشر شده جمع آوری شده است.
هر فردی میتواند با مراجعه به سایت «یاد کُد»، سفارش خود را برای درگذشتگان خود ثبت کند.
این کد میتواند روی تابلوی کوچههای مزین به نام شهدا و مشاهیر، نمادهای شهر و هر شی اضافه کند و اطلاعات مختلف را به افراد بدهد.
در حال حاضر این طرح روی سنگ مزار درگذشتگان قدیمیتر بصورت یک سنگ کوچک نصب میشود و در مورد متوفیان جدید میتوان آنرا روی همان سنگ جدید حک کرد.
آقای بهرامپور درباره اینکه آیا برای استفاده از این امکانات حتما باید نرم افزار کاربردی اسکنر را روی گوشی نصب کرد گفت: تلفنهای همراه اندروید از سال ۲۰۱۹ به بعد و تلفنهای همراه آی او اس نیاز به نرم افزار کاربردی (اپلیکیشن) ندارند و میتوان با همان دوربین، کد را اسکن و به سایت «یادکد» منتقل کرد.
علاقهمندان برای اطلاعات بیشتر میتوانند به پایگاه yadcode.ir مراجعه کنند.