رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران: این سند با معرفی موقعیت گسلها و پهنههای آن با مقیاس مناسب برای کاربری شهری نهایی شده است.
او با بیان اینکه یکی از ویژگیهای ساختاری کلانشهر تهران، محصور بودن در میان گسلهای متعدد است، گفت: شناسایی گسلها، تدقیق نقشههای موجود و تعیین پهنههای پرخطر، یکی از زمینههای اصلی تهیه نقشههای ریسک و برنامه ریزی ساخت وساز ایمن و مقاوم در شهر تهران به شمار میآید. اما متاسفانه سوابقی در زمینه پهنههای گسلی وجود ندارد و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران این موضوع را در دستور کار خود قرار داد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: همچنین مطالعات و اقدامات علمی و عملی در خصوص خطر زمین لرزه در شهر تهران، عموماً در ارتباط با تأثیر امواج مخرب لرزهای بر ساختمانها و سازهها است و در خصوص خطر گسل سطحی و جابجاییهای زمین ناشی از حرکت گسلها در هنگام وقوع زمین لرزه، تا پیش از مطالعات اخیر مستندات قابل اتکایی موجود نبود.
کرمی محمدی با بیان اینکه لازمه استفاده عملی از اطلاعات نقشه تدقیق شده گسلهای شهر تهران در موارد شهرسازی و اعمال تمهیدات لازم در ساخت وساز، تعیین پهنههای حرکت گسلی در اطراف خطوط موقعیت گسلها و پهنههای گسلی شهر تهران است، گفت: با این اطلاعات میتوان در ساخت ساختمانها و سایر سازه ها، فاصله مناسب از گسل یا محدودههای دارای خطر حرکت گسل سطحی را رعایت کرد.
او ادامه داد: بر این اساس، نقشه گسلهای شهر تهران در شورایعالی شهرسازی و معماری تصویب و به عنوان ملاک عمل به سایر دستگاهها ابلاغ شد و تمامی آنها در سندی تجمیع شده است که به زودی برای اولین بار در کشور ورنمایی خواهد شد.
رییس سازمان پیشگیری ومدیریت بحران شهر تهران گفت: با استفاده از این اطلاعات میتوان از ساختمانها و سایر سازههای واقع در سطح شهر، راه ها، مترو و شریانهای حیاتی مراقبت بیشتری کرد و مخاطرات گسلی آن را شناسایی کرد.