به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از توکیو، یک ابر رایانه ژاپنی نشان داد رطوبت میتواند در پراکندگی ذرات ویروس تأثیر زیادی داشته باشد که این وضع به افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا در شرایط آب و هوایی خشک و مکانهای سرپوشیده در ماههای زمستان اشاره میکند.
مطالعهای که دانشگاه ریکن و کوبه (Riken and Kobe) روز سه شنبه منتشر کرد نشان میدهد استفاده از مرطوب کنندهها میتواند در زمانهایی که تهویه پنجره وجود ندارد به محدود کردن ابتلاء به ویروس کرونا کمک کند. محققان از ابر کامپیوتر فوگاکو Fugaku برای مدل سازی انتشار و جریان یافتن ذرات شبه ویروس از افراد آلوده در انواع محیطهای سرپوشیده استفاده کردند.
شبیه سازیها نشان داد رطوبت هوای کمتر از ۳۰ درصد موجب بیش از دو برابر از میزان ذرات معلق در هوا نسبت به سطوح ۶۰ درصد یا بیشتر شد.
این مطالعه همچنین نشان داد که محافظهای صورت شفاف به اندازه ماسک در جلوگیری از انتشار ذرات معلق هوا موثر نیستند.
یافتههای دیگر نشان داد افراد در زمان صرف غذا از طرف افرادی که کنارشان حضور دارند نسبت به افرادی که در طرف دیگر میز قرار دارند بیشتر در معرض ابتلاء به ویروس کرونا قرار خواهند داشت و تعداد خوانندگان در آوازهای دسته جمعی باید محدود و از هم فاصله داشته باشند.
اتفاق نظر فزایندهای بین متخصصان بهداشت وجود دارد که ویروس کرونا میتواند از طریق هوا پخش شود. "مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری" آمریکا این ماه در دستور العمل خود تجدید نظر و اعلام کردند عامل بیماری زا میتواند برای ساعتها در هوا باقی بماند.
تیم تحقیقاتی ریکن که به سرپرستی ماکوتو تسوبوکورا فعالیت میکند، قبلاً از ابر کامپیوتر فوگاکو برای مدل سازی شرایط بیمار شدن در قطارها، فضاهای کاری و کلاسهای کلاس استفاده کرد.
قابل توجه است که این شبیه سازیها نشان میدهد باز کردن پنجرهها در قطارهای مسافرتی میتوانند تهویه را دو تا سه افزایش دهند و به این شکل، غلظت میکروبهای محیطی کاهش مییابد.