به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ فوربز گزارش داد: یک اتحادیه کارگری در آلمان از کارکنان هفت انبار از انبارهای شرکت آمازون خواست در اعتراض به دستمزدهای پایین و شرایط کاری سخت کارگران، دو روز اعتصاب کنند.
در این گزارش آمده است: این اتحادیه کارگری از کارکنان آمازون خواست از روز سه شنبه، همزمان با رویداد سالانه خرید، یعنی "روز برتر" آمازون، به مدت دو روز اعتصاب کنند. این رویداد به دلیل بیماری همه گیر کرونا از تاریخ اولیه خود، یعنی اواسط ماه ژوئیه، به تأخیر افتاده است.
رویترز نیز گزارش داد که اتحادیه کارگری «وردی» اعلام کرد که این اعتصاب دو روزه بخشی از نبرد طولانی مدت میان شرکت آمازون و کارکنانش در آلمان بر سر مطالبات آنها برای بهبود حقوق و شرایط کاری است.
این اتحادیه همچنین خاطر نشان کرد که پاداش مرتبط با بیماری کرونا که در ماه مارس برای کارگران تعریف شده بود، از ماه مه توسط شرکت حذف شده است.
اما سخنگوی آمازون گفت که اکثر کارکنان با وجود درخواست برای اعتصاب، به کار خود ادامه میدهند.
براساس گزارش رویترز، آلمان بعد از آمریکا بزرگترین بازار آمازون است.
طبق اطلاعاتی که خود شرکت آمازون به اشتراک گذاشته است، تعداد کارکنان خط مقدم آمازون که آزمایش کرونای آنها مثبت اعلام شده یا مثبت تلقی میشود، ۱۹ هزار و ۸۱۶ نفر است.
تنش بین آمازون و اتحادیههای کارگری در آلمان سال هاست که ادامه دارد. دلیل اعتصاب ها، حداقل دستمزد و شرایط کاری است که از سال ۲۰۱۳ آغاز شده است. اتحادیه کارگری «وردی» خواستار اعتصابهای مشابه در روز نخست سال گذشته بود. این اتحادیه ادعا میکند که کارکنان این شرکت دستمزد کافی برای امرار معاش دریافت نمیکنند. ویروس کرونا که باعث افزایش فروش محصولات آمازون به صورت الکترونیکی شده است، بار دیگر به اعتراضات کارکنان دامن زده است به طوری که کارکنان خواستار حمایت بیشتر از حیث سلامت و اثرات اقتصادی بیماری کرونا شده اند. کارگران انبارهای آمازون در آمریکا، طوماری را به خاطر مرخصی استعلاجی با حقوق امضا کردند و خواستار تعطیلی انبارهایی شدند که آزمایش کرونای کارکنان در آنها مثبت شده است. آمازون بارها و بارها اعلام کرده است که اقدامات لازم را برای محافظت از کارگران در برابر ویروس کرونا انجام داده است.
اوایل ماه جاری، شرکت آمازون پس از ارسال دو فهرست شغلی برای "تحلیلگران اطلاعاتی" مورد انتقاد قانونگذاران و کارگران در اروپا قرار گرفت؛ وظایف این تحلیلگران شامل نظارت بر موارد مختلفی بود که این شرکت آنها را تهدید تلقی میکند، از جمله اتحادیههای کارگری و "رهبران سیاسی مخالف. " این فهرستها که بعداً توسط این شرکت حذف شد، اتحادیههای کارگری را در گروههای تنفرگرا و تروریسم طبقه بندی میکرد. پس از این فهرست بندی، ۳۷ نماینده پارلمان اتحادیه اروپا نامهای سرگشاده به جف بزوس مدیر عامل آمازون نوشتند و ضمن ابراز نگرانی از احتمال برخورد این غول تجارت الکترونیکی با کارگرانی که به دنبال سازماندهی شدن دارند، این سوال را مطرح کردند که آیا این غول فناوری آمریکا از سیاستمداران "جاسوسی" کرده است. اتحادیههای کارگری در منطقه خواستار تحقیق کمیسیون اروپا در مورد قانونی بودن نظارت آمازون بر کارگران شدند.