با حضور دکتر عباس صالحی :
طرح ملی کاشان، پایتخت نهج البلاغه ایران آغاز شد
با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح ملی کاشان، پایتخت نهج البلاغه ایران به طور رسمی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم از پوستر طرح ملی کاشان، پایتخت نهج البلاغه ایران نیز رونمایی شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: نهج البلاغه به عنوان یک میراث ارزشمند در اختیار بشر قرار گرفته و باید از زاویه های مختلف به آن توجه کرد.
آقای صالحی افزود: یکی از زاویه هایی که باید مورد بررسی و توجه قرار بگیرد، خالق و مولف این اثر است که ما هر مقدار به اُفق وجودی او نزدیکتر شویم، اهمیت آن آشکار می شود.
وی به اشاره به لزوم بازخوانی و بازشکافی سیره حضرت علی(ع) ، افزود: خود حضرت وقتی صحبت از دانش به میان می آید می فرمایند:«چشمه های جوشان حکت و دانش از من می جوشد و پرنده های تیز پرواز به این قله نمی رسند»؛ وقتی حضرت را در این تصویر ببینیم، اثر او که نهج البلاغه است معنای دیگری پیدا می کند.
آقای صالحی به سخنرانی امام موسی صدر در سال 1350 در شهرستان کاشان اشاره کرد و اظهار داشت: همه فضایلی که امام موسی صدر در خصوص حضرت علی(ع) در آن سخنرانی به آن اشاره کرد ، یک ترکیب خاص خود را دارد و نشان می دهد که ریشه در یک ایمان عظیم به خداوند و توحید بزرگ دارد، پس ما با این نگاه می توانیم نهج البلاغه را به عنوان یک اثر که از یک شخصیت بزرگ است نسبت دیگری به آن پیدا کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همان عبارتی که مولا علی(ع) در مورد قرآن فرمودند:«مواظب باشید دیگران در عمل به قرآن از شما جلو نزنند» درباره نهج البلاغه هم صدق می کند و ما باید میراث بان نهج البلاغه به عنوان میراث بزرگ بشری باشیم.
آقای صالحی همچنین به آغاز طرح ملی پایتخت نهج البلاغه از امروز اشاره و اضافه کرد: این طرح با این نگاه اجرا شد که بتوانیم نهج البلاغه را احیا کنیم؛ هرچند که این کتاب زنده است اما لایه های آن بسیار پیچیده است که باید به آن پرداخته شود.
وی همچنین با اشاره به سابقه تاریخی شهرستان کاشان در خدمت به علم و دین گفت: مرحوم سید فضل الله راوندی در اواخر قرن پنجم و اوایل قرن ششم درخصوص نهج البلاغه دو کار بزرگ انجام داد که تهیه نسخه نهج البلاغه از روی نسخه سید رضی (یکی از نسخه های مادر) یکی از کارهای بزرگ این شخصیت بود.
آقای صالحی افزود: همانطور که منهج الصادقین ملا فتح الله ، تنها مفسر فارسی متعارف در جامعه فارسی زبان بود و در گسترش مفاهیم قرآنی در جامعه فارسی زبان نقش داشت، در حوزه نهج البلاغه هم تنها ترجمه و شرح مختصر فارسی تا قبل از اولین ترجمه ها که در اختیار فارسی زبانان بود ، توسط ایشان انجام گرفت .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : عملا جریانی مستمر را به لحاظ خدمت کاشان به عرصه نهج البلاغه می بینیم و انتظار داریم مشابه دیگر خدماتی که کاشانی ها داشته اند، به عنوان نخستین پایتخت نهج البلاغه پایه گذار اتفاقات خوب در حوزه لفظی، انس با مفاهیم و انس رفتاری نهج البلاغه و همچنین سبک زندگی علوی باشند تا ما تاثیر آنها را در زندگی فردی و اجتماعی مشاهده کنیم.
صبح امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح ملی«کاشان، پایتخت نهج البلاغه ایران» به طور رسمی آغاز شد و قرار است در این طرح ملی، کتاب نهج البلاغه از کاشان به عنوان اولین پایتخت نهج البلاغه ایران به سایر شهرها و استان های کشور و حتی کشورهای اسلامی جهان ترویج شود.
شهرستان دارالمومنین کاشان دارای نخستین مدارس شبانه روزی حفظ نهج البلاغه در جهان تشیع و بیش از ۵۰ حافظ کل و ۱۲۰۰ حافظ اجزاء نهج البلاغه است.