واحد (NF3 ) پتروشیمی بندرامام خمینی با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
به گزارش واحد مرکزی خبر مدیر عامل شرکت پتروشیمی بندرامام خمینی امروز گفت : این طرح به منظور تکمیل زنجیره پایین دست محصولات پتروشیمی و جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت به بهره برداری رسیده است .
ظریف کار افزود: با انجام مراحل پایانی راه اندازی ، شامل فعالیت های آماده سازی کمپرسورها (Solo run) و در سرویس قراردادن تمام سامانه های پیشرفته کنترلی و انجام تست های مورد نیاز راه اندازی، این واحد پتروشیمی با استفاده از توان مهندسان داخلی به زودی به طور کامل راه اندازی خواهد شد.
وی گفت : این طرح با سرمایه گذاری 260 میلیون دلاری و 40 میلیارد ریالی بخش خصوصی در حال اجراست و با بهره برداری برای 100 نفر فرصت شغلی ایجاد می کنند.
مدیر عامل شرکت پتروشیمی بندرامام خمینی افزود: با بهره برداری از این واحد 2 هزار و 685تن در سال محصول شامل اتان، پروپان، بوتان، پنتان، هگزان پلاس و گاز سوخت تولید خواهد کرد.
طرح NF3 پتروشیمی بندرامام یکی از طرحهای ملی در صنعت پتروشیمی است که با تکمیل و راه اندازی این طرح، ظرفیت دریافت خوراک ان جی ال یا میعانات گازی از مناطق نفت خیز جنوب از 120 هزار بشکه در روز به 220 هزار بشکه در روز و حجم تولید محصولات گازی اتان، پروپان، بوتان، پنتان و سنگین تر در صورت تامین خوراک تا 2 میلیون و 685 هزارتن در سال افزایش خواهد یافت.
با راه اندازی واحدNF3 پتروشیمی بندر امام خمینی ، بخش عمده خوراک مورد نیاز واحد های پتروشیمی منطقه تامین خواهد شد.
مجتمع پتروشیمی بندر امام، با پنج شرکت تابعه فرآورش، بسپاران، کیمیا، آب نیرو و خوارزمی و با تولید 30 نوع فرآورده شیمیایی و پتروشیمی، سهم مهمی در تولید و صادرات محصولات پتروشیمی به بازارهای خارجی و داخلی دارد.
بهره برداری از واحد تولید MEK در شرکت پتروشیمی ماهشهر
واحد تولید MEK (متیل اتیل کتون) شرکت پتروشیمی شیمی تکس آریا امروز با حضور رییس جمهور در ماهشهر به بهره برداری رسید.
ماده MEK به عنوان یک حلال قوی شبیه آستون، در تولید روغن خودرو و صنایع رنگ و رزین به کار گرفته می شود.
مدیرعامل شرکت شیمی تکس آریا گفت : این شرکت در مرحله نخست 5 هزار تن MEK تولید خواهد کرد.
موزرمی میزان نیاز کشور به MEK را بین 5 تا 6 هزار تن در سال عنوان کرد و افزود: در مرحله نخست واردات این ماده متوقف خواهد شد و نیاز کشور به طور کامل تامین می شود.
واحد تولید MEK پیش از این در کشورهای هند ، چین ، ژاپن، آلمان و آمریکا تولید می شد و به این ترتیب ایران نیز به جمع کشورهای تولید کننده MEK پیوست.
وی گفت: با بهره برداری از ظرفیت این طرح از خروج 8 میلیون دلار از کشور جلوگیری می شود.
مدیرعامل شرکت شیمی تکس آریا با توجه به این که در سالهای آینده نیاز کشور به این محصول از 5 تا 6 هزار تن کنونی به 20 هزار تن افزایش خواهد یافت افزود: در مرحله دوم ظرفیت تولید MEK پانزده هزار تن در سال افزایش می یابد.
وی گفت: تاکنون 440 میلیارد ریال و 13 میلیون دلار در این طرح سرمایه گذاری شده است که تولید آزمایشی آن با 50 درصد ظرفیت از نیمه دوم آبان سال گذشته آغاز شده است .
ماده MEK حلال مورد نیاز روغن خودرو برای نخستین بار در کشور تولید شده است.