دكتر «كاظم آملي» استاد پيشكسوت دانشگاه علوم پزشكي تهران و كاشف بيماريهاي ناشناخته «ريوي» دار فانی را وداع گفت.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، دكتر كاظم آملي، استاد پيشكسوت و استاد نمونه سال 1382 دانشگاه علوم پزشكي تهران كه در سال 1304 در تهران متولد شده است.
وي تحصيلات ابتدايي خود را در مدرسه «بصيرت» تهران و تحصيلات متوسطه را در دبيرستان «شرف» پشت سر گذاشته است. دكتر آملي تحصيلات عالي خود را از دانشكده پزشكي تهران كه دانشگاه منحصر به فرد آن دوران بوده است، آغاز كرد و در سال 1330 نيز فارغالتحصيل شد. وي در ابتدا در دانشگاه تازه تاسيس مشهد مشغول به تدريس علوم پايه شد؛ سپس به تهران بازگشت و در دانشگاه تهران مشغول به تدريس شد.
دكتر آملي در خصوص ادامه تحصيل خود در دورههاي تخصصي ميگويد: دو سفر به كشور انگليس داشتهام كه علاوه بر كار و فعاليت در دانشكدههاي پزشكي لندن و كمبريج، به فراگيري دورههاي تحصيلات تخصصي در رشته بيماريهاي ريه مشغول بودم و در سال 1348 در كشور انگلستان در بيماريهاي ريه تخصص گرفتم.
استاد پس از بازگشت از كشور انگلستان به كار در بخش ريه بيمارستان هزار تختخوابي مشغول شده و در سال 1375 نيز از آن جا بازنشسته شد. دكتر آملي در سال 1364 از مقام دانشياري به استادي ارتقاء يافته است و در حال حاضر نيز همچون سابق به كار تدريس و درمان و كارهاي تحقيقي ميپردازد. استاد آملي همچنين در خصوص كارهاي تحقيقاتي خود، ميگويد: من در زمينه بيماريهاي ريه، علوم پايه و ضايعات برونشيت تحقيقات زيادي انجام دادهام. همچنين در دوران گذشته در جستجوي يافت يك نوع آرتروپول در ايران بودم. به گفته استاد، آرتروپولها موجودات كوچكي هستند كه بر خلاف حشرات در هر طرف چهار پا داشته و با بيماري سم مرتبط هستند.
در نهايت در سال 1353 اين نوع موجودات را در ايران پيدا كردم كه در سواحل بحر خزر و مناطق مرطوب و معتدل زياد هستند. اين نوع موجودات might نام دارند كه در ايران معادل «حيره» براي آنها انتخاب شده است.
شناسايي بيماريهاي ناشناخته «ريه» در ايران مانند سالكويدوز و بيماريهاي آندرسيسيول ريه از جمله فعاليتهاي تحقيقات دكتر آملي است. همچنين ارايه مقالات در مجلات داخلي و خارجي و شركت در كنگرههاي بينالمللي و داخلي جزو برنامههاي عادي و متداول وي قرار دارد. شاگردان استاد هميشه اين جمله وي را در ياد خود تكرار ميكنند كه ميگويد:« قدر خود، رشته خود، اساتيد و مردم كشور خود را بدانيد»
سوابق علمی و تحقیقی:
کسب رتبه استادیاری در سال 1331 از دانشگاه مشهد و ادامه فعالیت با همین رتبه در دانشگاه تهران
کسب رتبه دانشیاری در سال 1348 از دانشگاه علوم پزشکی تهران
کسب رتبه استادی در سال 1364 از دانشگاه علوم پزشکی تهران
پزشک نمونه در سال 1380 به مناسبت روز پزشک
عضویت در جامعه توراسیک آمریکا ATS از سال 1367
عضویت در کالج اروپایی ریه (سوئیس ERS) از سال 1370
عضویت در جامعه سارکوئیدوز WASOG از سال 1367
تألیف کتاب سل ریه در سال 1352
راه اندازی بخش ریه در بیمارستان امام
شروع به انجام تست های فیزیولوژیک تنفسی از سال 1341 در ایران
پیدا کردن هیره MITES به طور زنده در ایران و تعیین آنواع آنها
آثار:
* تألیف کتاب نشانه شناسی دستگاه تنفس در سال 1352 و تجدید چاپ در سال 1376
* تألیف کتاب سل ریه در سال 1352
روحش شاد و یادش گرامی