مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی از کاهش ۲۰۵ میلیون متر مکعب آب در ذخایر سدهای استان خبر داد.
اتابک جعفری اظهار داشت: هماکنون در مجموع ۷۸۶ میلیون متر مکعب آب در پشت سدهای استان ذخیره شده در حالی که سال گذشته این مقدار ۹۹۱.۵ میلیون متر مکعب بود.
وی اضافه کرد: هم اکنون سد شهیدکاظمی بوکان با حجم آب ۲۱۴ میلیون مترمکعب پرآبترین سد استان است و سدهای آغچای با حجم آب ۱۶۲.۵ میلیون مترمکعب، شهرچای با حجم ۱۱۰ میلیون مترمکعب و سد مهاباد با حجم ۸۲ میلیون مترمکعب در جایگاههای بعدی قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی گفت: در بین سدهای استان سدهای ارس ۲ و قیقاج با حجم آب یک میلیون متر مکعب کمترین ذخیره آب را دارند و سدهای کرمآباد ۲ با حجم ۲ میلیون متر مکعب و سد دریک با ۶.۶ میلیون مترمکعب و سد شهید قنبری با حجم آب هفت میلیون متر مکعب به ترتیب کمآبترین سدهای استان در سال آبی جاری هستند.
وی افزود: حجم آب سدهای سیلوه با ۶۶ میلیون متر مکعب و شهید قنبری با هفت میلیون متر مکعب در مقایسه با پارسال افزایش پیدا کرده و حجم آب سد حسنلو در هر ۲ سال متوالی ۲۵ میلیون مترمکعب ثبت شده است.
جعفری افزود: در حال حاضر ۱۵ سد در آذربایجانغربی فعال است که حدود ۶۰ درصد حجم کل آنها در چهار سد شهید کاظمی بوکان، آغچای، شهرچای ارومیه و سد مهاباد ذخیره میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی گفت: متوسط بارشهای سالانه استان در حدود ۳۵۹ میلیمتر است و با توجه به مساحت ۳۷ هزار کیلومتر مربعی استان، حجم آبهای سطحی، ورودی و تجدیدپذیر منابع زیرزمینی استان در مجموع هشت میلیارد و ۳۳۸ میلیون متر مکعب برآورد میشود.
جعفری اظهار داشت: از مجموع حجم آبهای استان، چهار میلیارد و ۷۴۶ میلیون متر مکعب منابع آبی سطحی تولیدی (حاصل از بارشها)، یک میلیارد و ۷۲۶ میلیون متر مکعب حجم آبهای ورودی (بارشهای خارج از استان) و یک میلیارد و ۸۶۵ میلیون متر مکعب حجم آب تجدیدپذیر منابع زیرزمینی استان است.
وی اضافه کرد: آذربایجانغربی دارای ۲۳ محدوده مطالعاتی، ۲۸ دشت و ۳۵ آبخوان است که از این تعداد به دلیل افت تراز سطح آب در طی سالهای متوالی، ۲۷ آبخوان استان (دارای بیلان آب منفی) ممنوعه اعلام شده است.