معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تهران در وضعیت فوق قرمز کرونایی است گفت: اکنون ۴ هزار و ۸۶۵ بیمار بستری مشکوک به کرونا در تهران داریم که ۹۰۷ نفر از آنها دربخش مراقبتهای ویژه هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای ایرج حریرچی در ارتباط تصویری با بخش خبری 21 شبکه یک سیما ادامه داد: متاسفانه همچنان میزان بستری, 175 درصد بیش از ترخیص روزانه و تجمع بیماران کرونایی در بیمارستان های تهران در حال افزایش است.
او اضافه کرد: از 15 مهر تاکنون در کشور 35 هزار و 315 نفر بستری داشتیم که از این تعداد 27 هزار و 475 نفر در بخش عادی, 7 هزار و 841 نفر در بخش ویژه و سه هزار و 137 نفر از این بیماران دارای لوله تنفسی و در شرایط بسیار شدید این بیماری هستند.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: محدودیت مشاغل سطح 3 شامل آموزش از راه دور در مدارس، دانشگاه ها و حوزه های علمیه و تعطیلی آموزشگاه ها، مساجد, مصلی ها, سینماها و مراکز هنری همچنان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در استان تهران, استفاده اجباری از ماسک از هنگام خروج از خانه تا برگشت به خانه، مصوب شده است و متخلفان، جریمه می شوند و فردا میزان جرایم اعلام خواهد شد.
آقای حریرچی تاکید کرد: با همکاری نیروی انتظامی، بسیج و سازمان های اجرایی مانند شهرداری و استانداری, این موضوع در وسایل حمل و نقل عمومی تشدید خواهد شد.
او گفت: مبتلایان به بیماری کووید 19 با علامت یا بی علامت, حتما باید قرنطینه شوند و بر اساس دستور وزیر بهداشت و بخشنامه، بخش خصوصی هم مکلف است موارد مثبت کووید 19 را اعلام کند و روسای دانشگاه ها مکلف هستند تک تک بیماران را تعقیب کنند و مجازات کسانی که آزمایش کرونای آنها مثبت است و تخطی می کنند شدید تر خواهد شد.
آقای حریرچی افزود: افرادی که آزمایش کرونای آنها مثبت می شود از طریق نرم افزارهای موبایلی و سامانه «ماسک» شناسنایی و فاصله های اجتماعی آنها رصد می شود.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با استفاده از اختیارات وزرای بهداشت و کشور, محدودیت های کرونایی تا چهارشنبه 23 مهر تمدید شد و در جلسه فردا در مورد محدودیت های جدید، تصمیم گیری می شود.
آقای حریرچی افزود: بر اساس آیین نامه مصوب ستاد ملی کرونا در تاریخ 23 مرداد، پس از تذکر و اخطار کتبی نخست در ادارات دولتی با مسئولان ادارات برخورد می شود و آنها باید کارکنان را مجبور به استفاده از ماسک و از ارائه خدمت به کسانی که ماسک ندارند جلوگیری کنند.
او اضافه کرد: در صنوف هم خود صنوف و هفت هزار کارکنان بهداشت و محیط وزارت بهداشت بر حسن اجرای این مصوبه نظارت خواهند کرد و برای متخلفان, حتی پلمب واحد صنفی تا یک ماه پیش بینی شده است.