برخی رسانههای آمریکایی میگویند؛ چگونگی بازتاب عملکرد ترامپ در مواجهه با کرونا میتواند پیروز انتخابات آینده آمریکا را مشخص کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ این یکی از دهها خبر فوری است که گویندگان خبر شبکه تلویزیونی سی. ان. ان درباره ابتلای مقامات سیاسی آمریکا قرائت کردند: چهارمین مشاور مطبوعاتی کاخ سفید و معاون کایلی مک انانی سخنگوی کاخ سفید هم به کرونا مبتلا شدند.
نام مدیر مبارزات انتخاباتیِ ترامپ و تعداد دیگری از دستیاران و کارکنان ارشد کاخ سفید هم کنار اسم رئیس جمهور کرونایی ایالات متحده، در فهرستِ رو به افزایشِ مبتلایانِ به کرونا در امریکا، آمده است.
به نظر میرسد، کرونا از آنچه ترامپ فکر میکرده به کاخ سفید نزدیکتر بوده است. به تعبیری حالا پای کرونا بر گردن کاخ سفید است و افکار عمومی آمریکا، ساده انگاریها و سرکشیهای ترامپ در برابر دستورالعملهای بهداشتی را عامل چنین بحرانی میدانند و میگویند این مسئله "امنیت ملی آمریکا" را تهدید میکند.
سوزان رایس، مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید در این باره گفته است: رئیس جمهور کنونی آمریکا از ابعاد مختلف تهدیدات زیادی برای امنیت ملی آمریکا ایجاد کرده؛ افرادی در کنار او هستند که باید همراه او روزانه به امورات کشور رسیدگی کنند. ترامپ درباره کارکنان و مشاوران بی ملاحظه است.
این افراد باید برای اینکه به این کشور با حداکثر انرژی خدمت کنند باید در سلامت باشند، اما او سلامت آنها را به خطر انداخته. او به این موضوع توجه ندارد که بسیاری از کارکنان کاخ سفید قرنطینه شده اند. هم اکنون کاخ سفید به یکی از نقاط گسترش کرونا در کشور بدل شده است.
البته در "آمریکایِ کانونِ کرونا"، این فقط رئیس جمهور نیست که از رعایت دستورالعملهای بهداشتیِ مرتبط با کرونا سرپیچی میکند و پای کرونا نه فقط به اتاقهای کاخ سفید، که به راهروهای کنگره و ارتش هم باز شده است.
سوزان رایس در این باره گفته: هم اکنون شاهد یک نقطه پرخطر در کاخ سفید هستیم. ما همچنین شاهد وضعیت مشابه در کنگره و پنتاگون (محل استقرار نیروهای نطامی آمریکا) هستیم. من نه تنها از رفتار شرم آور رئیس جمهور ناراحت هستم بلکه پنس معاون او هم نمیخواهد اقدامات احتیاطی را در پیش بگیرد و ماسک بزند؛ این بسیار خطرناک است. ما دشمنانی داریم. آنها به دنبال فرصتی میگردند که هر زمانی که امنیت ما کاهش یابد به ما حمله کنند.
هرچه ترامپ پیش از ابتلا به کرونا، با بی توجهی به دستورالعملها امنیت ملی آمریکا را در معرض خطر قرار داده؛ پس از ابتلا به کرونا هم با پنهان کاری و دروغگویی بر آتش این خطر میدمد.
دونا شلالا، وزیر بهداشت پیشین آمریکا در این باره در یک گفتگوی تلویزیونی گفته است: پزشکان به این مطلب اشاره میکنند که رئیس جمهور آمریکا به آنها اجازه نمیدهد درباره وضعیت بیماری اش شفاف باشند! مسئولیت این موضوع بر دوش رئیس جمهور است. رئیس جمهور باید شفاف باشد. باید درباره اینکه به چه مبتلا شده و چه اقداماتی برایش انجام شده، شفاف باشد. اما ما شاهد الگویی از پنهانکاری هستیم. این ایده که او سوار خودرویش میشود و برای طرفدارانش دست تکان میدهد، موضوعی مضحک است. از طرف دیگر او محافظانش را با این اقدام در خطر قرار میدهد. آنها مجبورند در کنارش باشند. این تنها نشانگر بی مسئولیتی است و من از این اقدام رئیس جمهور و اطرافیانش بسیار عصبانی هستم.
در همین زمینه آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی در آمریکا پس از آنکه چند نفر از مشاوران نزدیک ترامپ و سیاستمداران ارشد حزب جمهوری خواه بعد از ترامپ، کرونایی شده اند، گفته است: میشد با رعایت دستورالعملها و و برنامه ریزی برای تعطیلیها جلوی شیوع کرونا در کاخ سفید را گرفت.
البته هنوز هم قوانین کرونایی در کاخ سفید سختگیرانه نیست و چنانکه رسانههای آمریکایی گزارش داده اند حتی پس از ابتلای رئیس جمهور به ویروس کرونا همچنان استفاده از ماسک در کاخ سفید اختیاری است.
اما هرج و مرج این روزهای آمریکا باعث شده است، جناح رقیبِ دونالد ترامپ هم، از آب گل آلودِ آن، برای به دست آوردن رای، ماهی بگیرد. میشل اوباما همسر رئیس جمهور سابق آمریکا در یک ویدیوی تبلیغاتی عواقب موفق نبودن این رئیس جمهور در جدی نگرفتن این بیماری همه گیر را احساس میکنید، از کم توجهی مداوم او به اهمیت ماسک و فاصله گذاری فیزیکی، تا فشار بی امانش بر مدارس برای باز کردن بدون ارائه برنامه مشخص یا حمایت معنادار برای حفظ سلامت دانش آموزان و معلمان؛ این موضوع در همه جا مشاهده میشود. توجه داشته باشید، دختران من اکنون در دانشگاه هستند و خوشبختانه، آنها این ترم را از خانه تحصیل کردند. اما فقط در طی چند هفته از شروع کار دانشگاهها، بسیاری از دوستانشان که به صورت حضوری به دانشگاه بازگشتند یا آزمایش کرونای آنها یا شخصی که با او زندگی میکنند، مثبت شده است.
آنقدر موضوع کرونا در امریکا جدی است که برخی تحلیلگران، این ویروس را "بازیگر نقشِ اول" انتخابات آمریکا میدانند؛ چنان که رسانههای آمریکایی میگویند: چگونگی بازتاب عملکرد ترامپ در مواجهه با کرونا میتواند پیروز انتخابات آینده آمریکا را مشخص کند و شاید به همین دلیل است که ترامپ پایههای رای اش را در این انتخابات لرزان میبیند و سعی دارد سلامت این انتخابات را زیر سوال ببرد.
او روز چهارشنبه، به این دوره از انتخابات، عنوان "فاسدترین انتخابات تاریخ آمریکا" را چسبانده! او در صفحه شخصی اش نوشت: ۱۱ هزار نفر از ساکنان ایالت کارولینای شمالی به طور ناصحیح فرم ثبت نام برای رأی دهی را دریافت کرده اند. در لس آنجلس نیز دو هزار رأی دهنده برگههای رای گیری معیوب دریافت کرده اند. از این موارد تعداد زیاد دیگری در ایالتهای مختلف آمریکا وجود دارد. این انتخابات فاسدترین انتخابات در تاریخ آمریکا خواهد بود!
یک روش دیگر هیئت حاکمه آمریکا برای زیر سوال بردن سلامت انتخابات، اتهام زنی به دیگر کشورهاست؛ سایت وزارت امنیت داخلی آمریکا روز چهارشنبه در گزارش جدیدی، ایران، روسیه و چین را به تلاش برای "لطمه زدن و مختل کردن زیربنای حیاتی استفاده شده برای حمایت از انتخابات ۲۰۲۰" متهم کرده و ادعا کرده که این سه کشور ممکن است از نفوذ خود برای تغییر خواست رایدهندگان آمریکایی استفاده کنند.
همین ادعاها، برچسب زنیها و دیگر دروغهای رئیس جمهور و هیئت حاکمه آمریکا در چهارسال گذشته باعث شده، برخی شهروندان آمریکایی این دیوارنگاره را در نیویورک، با برچسبهایی از ۲۰ هزار دروغ ترامپ ایجاد کنند. مردمی که این دروغها را میخوانند و ممکن است بعدش به کوه بدهی هایشان فکر کنند؛ چنان که مدیر سازمان مستاجران کانزاس سیتی در گفتگو با سی. ان. ان گفته است: کوه بدهیهای مردم آمریکا همچنان در حال بالا رفتن است.
حسنیه سادات شبیری خبرنگار سرويس سیاسی، خبرگزاری صدا و سیما |