کمیسیون مناظرههای ریاست جمهوری روز پنجشنبه و یک هفته مانده به دومین مناظره انتخاباتی میان این دو در میامی، اعلام کرد، دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات انتخابات آمریکا به دلیل ابتلای ترامپ به کرونا مناظره دومشان را مجازی برگزار میکنند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از این کمیسیون گزارش داد که دو نامزد در مکانهای جداگانهای مناظره میکنند، اما شرکت کنندگان و مجری برنامه در میامی حضور دارند. اما ترامپ در تماسی تلفنی به شبکه خبری فاکس نیوز گفت: این مساله برای ما غیرقابل قبول است. وی تاکید کرد که مناظره مجازی به مجری اجازه میدهد حرفهای وی را قطع کند. ترامپ گفت که اگر به کرونا مبتلا بود، در مناظره حضوری شرکت نمیکرد، اما وی اکنون معتقد است که کاملا سالم است و میتواند کارزار انتخاباتی اش را برگزار کند. آزمایش کرونای ترامپ به تازگی مثبت اعلام شد و وی اعلام کرد که مشتاق مناظره با بایدن در میامی است. اما بایدن گفت که وی و ترامپ نباید تا زمانی که رئیس جمهوری به کرونا مبتلاست، مناظره کنند. بایدن به خبرنگاران در پنسیلوانیا گفت که مشتاق است که بتواند با ترامپ مناظره داشته باشد، اما باید دستورالعملهای دقیق را رعایت کرد. نشریه هیل نیز در گزارشی با اشاره به برگزاری مجازی دومین مناظره نوشت: زورآزمایی ترامپ با کووید – ۱۹، برای برگزاری مناظره دوم جوی نامطمئن ایجاد کرده است، حتی اگر هر دو ستاد انتخاباتی نسبت به تمایل برای شرکت در مناظره دوم سیگنال موافق دهند. ستاد انتخاباتی ترامپ روز سه شنبه اعلام کرد که وی مایل به حضور شخصی در این مناظره است. اما بایدن گفت که تصمیم گیری در مورد این مساله را به بعد از نظر کارشناسان پزشکی مبنی بر امن بودن برگزاری این مناظره، موکول میکند. کارشناسان بخش بهداشت و سلامت، اما توصیه کرده اند با توجه به اینکه هر دو نامزد در دهه هفتاد عمرشان هستند، ارزش ندارد جانشان به خطر افتد، هنگامی که راههای جایگزینی برای مناظره رو در رو وجود دارد. آزمایش کرونای ترامپ پنجشنبه هفته گذشته مثبت اعلام شد و وی دستکم از جمعه گذشته علائمی از این بیماری را نشان داد. اما کاخ سفید از اشاره به زمان آخرین تست منفی کرونا ترامپ یا پر کردن جدول زمانی مربوط به تشخیص بیماری در او خودداری کرد، امری که اطلاع از زمان دقیق ابتلای ترامپ یا زمانی را که وی میتواند با خیال آسوده از قرنطینه خارج شود، دشوار میکند. طبق دستورالعملهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، افراد بزرگسال با علائم خفیف تا متوسط کووید – ۱۹ میتوانند ۱۰ روز پس از ظهور اولین علائم بیماری در کنار دیگران باشند به شرط آنکه تا ۲۴ ساعت بدون تب و دیگر علائم رو به بهبودی باشند. اما موارد حادتر، به مدت زمان قرنطینه بیشتری نیاز دارد. مناظره دوم قرار است ۱۵ اکتبر (۲۴ مهر) برگزار شود که ۱۴ روز از زمانی که برای اولین بار خبر ابتلای ترامپ به کرونا منتشر شد، میگذرد. کارشناسان همچنین نگرانند که دیگر کارکنان و شرکت کنندگان در سالن مناظره ممکن است ناقل ویروس باشند. دستکم ۱۱ نفر از شرکت کنندگان در اولین مناظره ریاست جمهوری در کلیولند، از آن زمان به بعد به کرونا مبتلا شدند، همانطور که شماری از اعضای تیم آماده سازی مناظره ترامپ که هفته گذشته با وی سفر کرده بودند، گرفتار این بیماری شدند. اولین مناظره ترامپ و بایدن هفته گذشته برگزار شد که در جریان آن ترامپ بارها سخنان رقیب دموکرات خود را قطع کرد و به همین دلیل، با انتقادهای شدیدی روبه رو شد.
تاکید دوباره ترامپ بر احتمال تقلب در انتخابات آمریکا
در ادامه تقابل دونالد ترامپ با دموکراتها برای ممانعت از برگزاری انتخابات به شیوه پستی در آمریکا، او بار دیگر این شیوه رایدهی را «تقلب بزرگ» توصیف کرد.
درخواست ترامپ از مردم آمریکا برای رای دادن به وی در انتخابات رئیس جمهور آمریکا در اظهاراتی عجیب از مردم این کشور خواست برای رای دادن به وی در انتخابات ۱۳ آبان شرکت کنند.
۲۵ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز جمعه ۹اکتبر، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات انتخابات رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۹ و هفت دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۱.۶ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۱.۹ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای شبکه فاکسنیوز (Fox News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، موسسه (Reuters) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۷ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، موسسه منموته (Monmouth) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، موسسه کالج امرسون (Emerson) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و شبکه خبری ان بی سی (ABC News) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۲۵ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است. براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۲۱۷هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا نزدیک به ۸ میلیون نفر آخرین آمار اعلامی از آمریکا حاکی از آن است که شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به هشت میلیون نفر نزدیک میشود.
نزدیک به ۲۵ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است. تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است. از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش است.
لجبازی ترامپ عامل آسیب پذیری اقتصاد آمریکا یک روزنامه آمریکایی نوشت: رئیس جمهور آمریکا با لجبازی به اقتصاد این کشور آسیب میزند.