ابتلای ترامپ به کرونا در بحبوحه مناظره های انتخاباتی
ابتلای ترامپ به کرونا و خارج کردن موقتی او از مناظره های انتخاباتی می تواند اقدامی حساب شده برای جلب نظر افرادی باشد که هنوز در انتخاب نامزدها مردد هستند.
سوال قابل تاملی که در خصوص اعلام ابتلاء ترامپ به کرونا وجود دارد این است که این خبر بلافاصله بعد از آن اعلام شد که در اولین مناظره تلویزیونی میان ترامپ و بایدن نتیجه مناظره به نفع بایدن تمام شد و در عین حال بخش عمده مسئولیت از بین رفتن آبرو و حیثیت امریکا در مناظره اول بر گردن ترامپ افتاد.
لذا جمهوریخواهان و بخصوص ائتلاف تجدید نظرطلبان ونو محافظه کاران امریکایی و راستگرایان صهیونیستی و همچنین کودتاگرایان و تازه به دوران رسیده های سعودی و اماراتی که برای پیشبرد پروژه نیمه تمام خود حساب خاصی روی پیروزی ترامپ در دورمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در انتخابات پیش رو باز کرده اند طبعا نمی توانستند دست روی دست بگذارند و شاهد بر باد رفتن تلاش های خود در چند سال گذشته باشند.
از این دید سوژه ابتلای ترامپ به کرونا و از دور خارج کردن موقتی ترامپ از مناظره های انتخاباتی می تواند اقدامی حساب شده از سوی این ائتلاف برای تغییر روند انتخابات به نفع ترامپ با اتکاء بر دستکم دو مولفه باشد: نخست وارد کردن آن دسته از افرادی است که هنوزنظر قطعی خود را درباره شرکت درانتخابات و نامزدها اعلام نکرده اند.
این میزان که حدود 9 درصد بر آورد می شود با حداکثر میزانی که جوبایدن برابر نظرسنجی ها درچند ماه گذشته از رقیب خود پیش افتاده است برابری می کند بنابراین اگر بتوان این افراد را به انتخابات و به نفع ترامپ وارد عمل کرد موازنه به نفع جمهوریخواهان و ائتلاف حاکم رقم می خورد.
دوم استفاده از توان و ظرفیت مایک پنس برای جبران کاستی های ترامپ است. پنس وفاداری حتی بیشتر از ترامپ به ائتلاف حاکم دارد و در واقع نماینده اصلی آنها در دولت ترامپ محسوب می شود و اگرچه به لحاظ شخصیتی کم حرف است اما قادر به اجرای موبه موی برنامه ای است که به وی ابلاغ می شود و از این دید می تواند تا حدودی برای آنها اطمینان بخش باشد. اما با اینحال پنس با رقیبی سرسخت همچون خانم هریس مواجه است که از کیش شخصیتی و توانایی فردی وعلمی زیادی برخوردار است و جمهوری خواهان منتظر نتیجه دومین مناظره تلویزیونی که با حضور معاونان برگزار شد بودند تا این ظرفیت را در معرض آزمون قرار دهند.
اما با توجه به اینکه در جریان مناظره دوم هم مایک پنس همچون ترامپ نتوانست توفیقی به دست آورد و بر اساس نظرسنجی ها کاملا هریس پیروز این مناظره بود و نتیجه آن هم به نفع دموکرات ها و بایدن رقم خورد جبران این شکست ان تا حدودی غیرممکن است.
بر اساس آخرین نظرسنجی ها که روز چهارشنبه به صورت مشترک از سوی دانشگاه «فرانکلیس پیرس» و «بوستون هرلد» برگزار شده است نشان می دهد جو بایدن با 21 درصد از دونالد ترامپ پیش افتاده, که این به معنای آن است
که ابتلای ترامپ به ویروس کرونا باعث شده تا جو بایدن با اختلاف زیادی از او پیش بیافتد در حالیکه قبل از ابتلای ترامپ به ویروس کرونا این اختلاف پنج درصد بود.
حال باید دید درصورت تصمیم مرددها به دادن رای به بایدن, ائتلاف حاکم به چه ترفندهای دیگری روی خواهد آورد, آیا ممکن است این بار ائتلاف حاکم به اجرای پروژه های امنیتی همچون 11 سپتامبر روی بیاورد که با توجه به ماهیت و سابقه شان از آنها بعید نیست؟
-------------------------------------------
احمد کاظم زاده