مشکل کمبود تجهیزات محافظت شخصی در دندانپزشکیها و کلینیکهای جراحی پلاستیک در آمریکا همچنان پابرجاست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی بی اس آمريکا، هیچ یک از ما با کمبود نیازهای روزمره در جریان گسترش همه گیری ویروس کرونا (در آمريکا) بیگانه نیست. قفسههای خالی فروشگاه ها، کمبود دستمال توالت، دستمال کاغذی، حوله و پاک کنندههای بهداشتی همچنان یکی از دغدغههای مردم به شمار میآید و بسیاری از کسب و کارهای خُرد از جمله دندانپزشکیها برای تامین تجهیزات محافظت شخصی بخش عمدهای از بودجه خود را هزینه میکنند.
دندانپزشکان در شیکاگو میگویند بیش از هر زمان دیگری در گذشته ناچارند از تجهیزات محافظت شخصی استفاده کنند تا استانداردهای گنجانده شده در دستورالعمل کنترل و پیشگیری از بیماریها را رعایت کرده باشند.
دندانپزشک لورن زالی گفت: «ما در گذشته تنها ماسک جراحی به صورت میزدیم، اما اکنون ناچاریم علاوه بر گان (روپوش جراحی) از ماسک N۹۵، ماسک جراحی و سپر چهره نیز استفاده کنیم.»
دندانپزشکان ناچارند برای رعایت ایمنی، تجهیزات محافظتی خود را پس از هر با ویزیت بیمار تعویض کنند. لورن زالی گفت: «در گذشته ۳۰ دست روپوش جراحی در هر ماه استفاده میکردیم، اما هم اکنون ۱۵ تا ۲۰ دست روپوش در هر روز به کار برده میشود.»
البته تجهیزات محافظت شخصی بیشتر یعنی بالارفتن هزینهها و دکتر زالی هم نتوانسته برخی از هزینهها را نادیده بگیرد. وی میگوید هزینهی تامین تجهیزات محافظت شخصی تا ۶۰۰ درصد افزایش یافته است. دکتر زالی پیش از گسترش همه گیری ویروس کرونا، برای خرید ۱۰ دست روپوش جراحی مبلغی بیش از ۱۸ دلار هزینه میکرده، اما همان روپوشها را اکنون باید دستی شش دلار خریداری کند. او میگوید عمده فروشان دارند ما را سرکیسه میکنند و، چون میدانند به این تجهیزات نیاز داریم با هر قیمتی دل شان بخواهد به ما میفروشند. قیمت دستکش نیز تا دو برابر افزایش یافته است.
جاکوب بلوم پزشک جراحی پلاستیک است. او ویدیویی را به اشتراک گذاشته که نشان میدهد هر محصولی که در بازار یافت نمیشود در پایگاه اینترنتی یک شرکت عمده فروشی فراوان در دسترس است، اما با قیمتهای سرسام آور عرضه میشود. این وضعیت سبب شده بازار کالاهای قاچاق داغ شود. ماه گذشته نیروهای پلیس فدرال، محمولهای به ارزش ۳ میلیون دلار از ماسکهای تقلبی در فرودگاه اوهایو کشف و ضبط کردند.
جاکوب بلوم گفت: هنگامی که توزیع کننده کالای پزشکی، کالایی برای عرضه نداشته باشد مشتری برای تامین نیاز خود به اینترنت روی میآورد، اما این کار کمی ترس دارد، زیرا بسیاری از محصولاتی که در فروشگاههای اینترنتی به فروش میرسد استاندارد لازم را ندارند.
دکتر زالی در تلاش برای کاستن از قیمت غیرواقعی کالاهای پزشکی مورد نیاز و تجهیزات محافظت شخصی، راه حلی پیدا کرده و در همکاری با گروهی که در زمینه تهیه و توزیع این کالاها فعالیت داشته اند دست واسطهها را از بازار کوتاه کرده اند و این کالاها را مستقیم بدست مصرف کننده میرسانند.