وی ادامه داد: شهرستان آذرشهر نیز رتبه نخست سطح زیر کشت و تولید سنجد استان را در استان دارد.
رخ افروز خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت محصول سنجد در آذربایجان شرقی ۴۹۴ هکتار است و امسال یک هزار و ۲۴۱ تن سنجد در این استان تولید شده است.
وی متوسط عملکرد در واحد سطح محصول سنجد را در استان ۲ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم اعلام کرد و گفت: ارقام شاخص سنجد کشت شده در آذربایجان شرقی را ارقام قزل، دره وار، حاج حسین و پانبوغ تشکیل داده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان اجرای برنامه های اصلاح الگوی کشت را با هدف مصرف بهینه آب در حوضه دریاچه اورمیه و مقاوم به سرما و شوری خاک مهم برشمرد و گفت: سنجد میتواند گزینه مناسبی برای جایگزینی باغهای میوه در حوضه دریاچه ارومیه باشد.
وی با بیان اینکه سنجد به طور عمده در کنار نهرها و به صورت پراکنده در باغات کاشته میشود و در مواقعی به عنوان بادشکن محیطی نیز مورد استفاده قرار میگیرد، ادامه داد: این محصول به علت خواص دارویی متعددی که دارد مورد توجه کشاورزان و صنایع دارویی قرار گرفته و تقاضا برای احداث باغهای سنجد رو به افزایش است.
معاون مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز با بیان کاربردهای میوه سنجد گفت: میوه سنجد هم به صورت غذایی و هم به صورت دارویی استفاده میشود که این میوه دارای انواع پروتئین ها، اسیدهای آمینه، چربیها و قندها مثل فروکتوز و دارای خواص دارویی بسیاری بوده و پاک کننده معده و روده است.
صابر بیگ لک با بیان اینکه این میوه همچنین صفرا را کنترل کرده و برای درمان اسهال خونی مفید است افزود: استفاده از اسانس گل سنجد که به تازگی خیلی رایج شده است، اثرات آرام بخش، ضددرد، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضدعفونی دارد و در درمان و پیشگیری سرطان و بیماری ام اس نیز بسیار موثر است.
وی گفت: از چوب درخت سنجد در صنایع چوب مانند خاتم سازی، تهیه روکشهای نقش دار و حتی تهیه عصا و چوب دستی و مجسمههای چوبی استفاده میشود.