رئیس جمهور در آستانه روز اربعین حسینی گفت: مردم، چون سالهای گذشته، امسال نیز دلشان میخواست که در آن راهپیمایی حیات بخش شرکت کنند، اما کسی خردمند است که عقل و عشق را با هم ترکیب کند.
رئیس جمهور با اشاره به حادثه عاشورا افزود: همه آنهایی که اباعبدالله الحسین (ع) و یارانش را به شهادت رساندند با لحنی غرورآفرین و افتخارآمیز سخن میگفتند، گویی کاری بسیار مهم، بزرگ و درست انجام داده اند.
آقای روحانی ادامه داد: روز عاشورا با فریاد فرمانده سپاه نفاق شروع شد که از سربازان خود بعنوان سربازان خدا نام میبرد و برای کشتن عزیزترین انسانهای روز زمین فرمان میداد، آنها وقتی امام را به شهادت رساندند و قاتلان به کوفه رسیدند شعار میدادند که به ما جایزه بزرگی بدهید، چون ما بهترین انسان روی زمین را از لحاظ حسب و نسب کشتیم.
رئیس جمهور گفت: خیلی طول نکشید که لحنها و افکار عمومی عوض شد و با بیان زینب کبری (س)، ام کلثوم (س)، فاطمه بنت الحسین (س) و امام سجاد (ع) شرایط در زمان حکومت حاکمی مستبد کاملا عوض شد، نه در کوفه و حجاز بلکه حتی در مرکز خلافت آن زمان و در شام نیز چنین شد.
آقای روحانی با اشاره به سخنان حضرت زینب (س) در مجلس یزید تصریح کرد: زینب (س) گفت یزید آیا این از عدل توست که زن و بچه و کنیزکان خود را پشت پرده بردی و دختران پیامبر را بعنوان اسیر روبروی مردم قرار دادهای؟ این سخنان مجلس را تکان داد. امام سجاد (ع) نیز در جمعیت عظیم مسجد شام خطبهای ایراد کرد که آنها ناچار شدند به موذن بگویند که اذان بگوید و در میان اذان وقتی به نام پیامبر رسید، حضرت سجاد (ع) گفت یک لحظه صبر کن این نامی که با تقدس از او یاد میکنید جد من است یا یزید؟
رئیس جمهور گفت: ببینید در طول این مدت چطور صحنه عوض شد و مردم شام و حجاز و کوفه با شرایط نوینی روبرو شدند و از همان لحظات یا لثارات الحسین (ع) شعار جدید مردم عراق و حجاز شد.
آقای روحانی روز اربعین را اولین بازگشت به کربلا دانست و افزود: این حادثه آنچنان مهم است که خداوند همانطور که خواسته حادثه عاشورا برای همیشه زنده بماند، حادثه اربعین نیز اهمیت فوق العادهای یافته است. زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین از علائم مومن شناخته شده است.
رئیس جمهور ادامه داد: ما در زیارت اربعین هدف امام حسین (ع) را به خوبی میخوانیم؛ تمام این قیام و فداکاری برای بیداری و هشیاری مردم بود، برای اینکه مردم از صحنه جهالتها و نادانیها عبور کنند و از ضلالتها و گمراهیها دور شوند و مسیر هدایت را بیابند، امام حسین (ع) برای نجات جامعه این کار را انجام داد و به همین دلیل خداوند خواسته است که روز اربعین در تاریخ زنده بماند.
آقای روحانی با اشاره به ماجرای ابراهیم و اسماعیل و هاجر و انجام اعمال حج در طی تاریخ، تصریح کرد: خداوند این تاریخ را تثبیت کرد و برای همیشه زنده نگه داشت.
رئیس جمهور گفت: خداوند فداکاری ابراهیم و اسماعیل و هاجر را در تاریخ زنده کرد و همچنان آن حادثه به طور مداوم تکرار میشود که نشان میدهد تاریخ چگونه درس آموز است. کربلا هم یک مثل بزرگ تاریخی است که برای همیشه زنده است.
آقای روحانی خاطرنشان کرد: از راهپیمایی و زیارت روز اربعین بعنوان نشانه ایمان برای ما یاد شده است؛ مردم ما در سالهای گذشته با عشق و اشتیاق از هفتهها و ماههای پیش خود را آماده میکردند و امسال نیز دلشان میخواست که در آن راهپیمایی حیات بخش شرکت کنند، اما اینجا ترکیب عقل و عشق است؛ کسی خردمند است که عقل را با عشق ترکیب کند.
رئیس جمهور افزود: عشق امام حسین (ع) به انسان میگوید که اکنون به سمت کربلا راه بیفتد، اما عقل به ما میگوید که در این شرایط باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم؛ عقل و عشق را میتوانیم در کنار هم جمع کنیم، همین که فردا در خانهها و جمعهای کوچکمان زیارت اربعین را زمزمه میکنیم و رهبر ما بعنوان آموزگار ما در این میدان در حسینیه تنها مینشیند و این زیارت را گوش میکند، به ما درس میدهد که چگونه میتوانیم عشق به امام حسین (ع) و رسالت را با وظیفه دینی که امروز بر دوش داریم، جمع کنیم.
آقای روحانی تاکید کرد: امیدوارم مردم امسال با شور، حزن و اندوه بیشتر زیارت اربعین را بخوانند و از خداوند بخواهند که در سالهای آینده گشایشی برای سلامت مردم و عبور از این بیماری پیش آید تا بتوانند بار دیگر راهپیمایی اربعین را، چون سالهای گذشته تکرار کنند.