محل شهادت سردار شهید نادر مهدوی و شهیدان دریادل و حماسهساز مبارزه با ناوهای آمریکایی در سال ۱۳۶۶ همزمان با روز نیروی دریایی سپاه و در آستانه اربعین با حضور خانوادههای این شهیدان در خلیج فارس گلباران شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ سرهنگ حسینی مسئول روابط عمومی منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسدران مستقر در بوشهر گفت: محل حماسهآفرینی سردار شهید نادر مهدوی و یارانش در نزدیکی جزیره فارسی در خلیج فارس از بالگرد و شناورهای دریایی گلباران شد.
او افزود: همچنین برای گرامیداشت یاد و خاطره سرداران شهید نیروی دریایی سپاه پاسداران در مواجهه با ناوهای جنگی آمریکایی که برای نخستین بار هیمنه آمریکا در خلیج فارس را شکستند، رژه شناورها و یگانهای رزمی منطقه دوم نیروی دریایی سپاه از دیگر برنامههایی بود که اجرا شد.
بازخوانی
ماجرای تمثال شهید مهدوی در کنار رهبر انقلاب
تمثال شهیدی که در نبرد با ناوهای آمریکایی در خلیج فارس به شهادت رسید، توسط یک دانشجو به رهبر انقلاب اهدا شد.
در جریان دیدار روز چهارشنبه دوم خرداد ۹۸ دانشجویان با رهبرمعظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) ؛ یکی از دانشجویان تمثال شهید نادر مهدوی را به امام خامنهای اهدا کرد و این تصویر کنار رهبر انقلاب قرار گرفت.
اما شهید نادر مهدوی که بود؟ شهید نادر مهدوی از شهدای شاخص مبارزه با آمریکای استکبار، ۱۴ خردادماه سال ۱۳۴۲ در روستای «نوکار» واقع در شهرستان «دشتی» استان بوشهر دیده به جهان گشود. نادر که در خانه به نام «حسین» لقب گرفته بود، علاقه فراوانی به قرآن کریم داشت که در جهت آموختن این کتاب آسمانی تلاش کرد و طی ۲۵ روز موفق به ختم کل این کتاب آسمانی شد.
نادر که در روستای «زایرعباسی» در نزدیکی محل زندگیاش تحصیل میکرد بهجهت مشکلات اقتصادی، دوری راه و نیز بهجهت عدم وجود مدرسه در روستای محل زندگیاش مجبور به ترک تحصیل در مقطع دوم راهنمایی و پس از آن برای تأمین مایحتاج خود و کمک به والدینش در یک مغازه مشغول به کار شد.
همزمان با پیروزی انقلاب در سال ۵۹ بهعضویت بسیج در آمد و فعالیتهای انقلابی خود را با بصیرت و علاقه وافری دنبال کرد و در سن ۱۷سالگی با شروع جنگ تحمیلی، برای حضور در جبههها سر از پا نشناخت و به خانواده خود گفت: «من دیگر حاضر به ادامه فعالیت در مغازه نیستم و به هر طریقی شده باید وارد عرصه خدمت در جبهههای جنگ شوم».
سال ۶۰ در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استخدام شد و در پادگان آموزشی شهید «عبدالله مسگر» شیراز آموزش اولیه پاسداری را گذراند و در اولین مأموریت خود در مردادماه سال ۶۰ تا مهرماه همان سال در تهران، به مبارزه با گروهکهای منافقین پرداخت و پس از بازگشت از تهران و قبل از عملیات «طریق القدس» جهت همکاری به سپاه اهواز اعزام و پس از بازگشت بهمدت ۲ سال به سمت معاون فرمانده سپاه «جم» و بعد از آن فرمانده عملیات سپاه خارک منصوب شد.
نادر در سال ۶۰ ازدواج کرد و تنها حاصل آن، دخـتری بهنام «زهرا» که چهل روز پس از شهادت پدرش به دنیا آمد، شد.
در سال ۱۳۶۳ در طرح «لبیک یا امام» همراه با رزمندگان جزیره «خارگ» بهعنوان مسئول فرماندهی گروهان به «دشتعباس» اعزام شد و پس از آن گروهان دریایی ناوتیپ امیرالمؤمنین(ع) را بنیانگذاری کرد و فرماندهی آن را عهدهدار شد و در عملیات «بدر» با گروهان تحت امر خود حماسهای آفرید.
پس از عملیات موفقآمیز «بدر»، در سپاه بوشهر تصمیم به تشکیل ناوگروه دریایی «ذوالفقار» وابسته به منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گرفت و با همین یگان رزمی در عملیات «والفجر۸» مسئولیت تدارک نیروهای رزمی بهوسیله شناورها را بهعهده داشت که نقش مؤثری در ردگیری ناوها و ناوچههای دشمن و جلوگیری از فعالیت نیروی دریایی عراق و نیز مینگذاری در کانال «خورعبدالله» داشت. وی همچنین در عملیات «کربلا۳» سال ۶۵ در جریان فتح اسکله و پایانه نفتی «الامیه» عراق حضوری فعال داشت.