دهها میلیون آمریکایی از جمله ۱۴ میلیون کودک به علت ادامه دار شدن بحران بیکاری بدنبال گسترش همه گیری کرونا هر روز سر گرسنه زمین میگذارند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه سی ان ان، دهها میلیون آمریکایی از جمله ۱۴ میلیون کودک به علت ادامه دار شدن بحران بیکاری بدنبال گسترش همه گیری کرونا هر روز سر گرسنه زمین میگذارند.
بحران همه گیری ویروس کرونا بر جان و مال میلیونها آمریکا مسلط شده و شمار بیمارانی که همچون دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور داروهای آزمایشی و با کیفیت دریافت میکنند چندان پرشمار نیستند.
آمریکاییها به شکلی روزافزون کارشان را از دست میدهند و برای سیر کردن شکم خود و خانواده هاشان به نهادهای خیریهی تهیه و توزیع مواد غذایی رو میآورند. برخی نیز حتی خانه هاشان را از دست میدهند و به زیر خط فقر سقوط میکنند.
خبرنگار سی ان ان در ساوث لیک سیتی پس از دیدار با خانوادههایی که از نزدیک با پیامدهای مالی بحران همه گیری ویروس کرونا روبرو شده اند گفت: «سیاست در سطح ملی با این خانوادهها هیچ گونه رفاقتی ندارد و آنان هستند که پیامدهای شکست و ناکامی سیاست و سیاستگذاری آمریکایی را با گوشت و پوست خود احساس میکنند. بر همین اساس، آمارها نشان میدهد ۱۴ میلیون کودک در آمریکا همیشه و هر روز گرسنه میمانند. این رقم در مقایسه با آمار و ارقامی که پیش از بحران همه گیری ویروس کرونا وجود داشت تا پنج برابر افزایش یافته است. چرا و چگونه چنین رویدادی در ثروتمندترین کشور دنیا اتفاق میافتد.»
خانم رُز رودریگز، مادری تنهاست که با سه دخترش در ساوث لیک سیتی زندگی میکند. دو دختر سه و ۱۲ سالهی او در یک رختخواب استراحت میکنند و دختر ۱۳ ساالهی او روی کاناپه میخوابد. صبحانهی بچهها باقیماندهی غذایی است که از روز گذشته به جا مانده است. پس از گسترش همه گیری ویروس کرونا همه چیز برای این خانواده تغییر کرد. رودریگز پیش از گسترش همه گیری شغلی تمام وقت در فرودگاه داشت و هر ساعت بیش از ۲۰ دلار حقوق میگرفت. او از جمله افرادی است که با مرخصی اجباری خانه نشین شده اند.
رُز رودریگز گفت: «فکر میکردم همه چیز به خوبی پیش برود و بتوانم با پس اندازی که داشتم این دورهی بیکاری را پشت سر بگذارم و دوباره سر کارم باز میگردم، اما اینگونه نشد.» وی گفت به ویژه برای تامین غذا مشکل دارند و هر وقت چیزی برای خوردن باشد میخورند و بیشتر وقتها هم گرسنگی میکشند. مواد غذایی که استفاده میکنند نیز سالم نیست.
رودریگز پس از ادامه دار شدن بیکاری بیش از ۵۰ درخواست شغل پر کرده و ۳۰ مرتبه برای مصاحبه و آشنایی با شغل مراجعه کرده، اما هیچ یک از درخواستها هنوز به نتیجه نرسیده است. درخواست او برای دریافت بیمه بیکاری نیز در نظام پر ترافیک حقوقی کالیفرنیا متوقف مانده است. بیش از یک میلیون درخواست در صف رسیدگی قرار دارند. خودرواش را به علت ناتوانی در پرداخت اقساط ماهیانه از دست داده و چند ماه نیز اجاره خانه پرداخت نکرده است. خانوادهی رودریگز هم اکنون غذای روزانهی خود را از سازمان خیریهی «ارتش رستگاری» دریافت میکنند.
نهادهای خیریهی تامین کنندهی غذا برای افراد بی خانمان و نیازمندان هر روز با صفهای طولانی تری روبرو میشوند. بیکاری بی سابقه در آمریکا خانوارهای کارگری و طبقهی متوسط را نابود میکند. نهاد خیریه ارتش رستگاری در لس آنجلس میگوید شمار افرادی که برای دریافت غذا مراجعه میکنند در مقایسه با سال گذشته بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است.
مورتیمر جونز، مسئول مرکز سایمون ارتش رستگاری گفت: «افزایش شمار افرادی که برای دریافت غذا میآیند به یکی دو هفته خلاصه نمیشود؛ ماه هاست که با این وضعیت روبرو هستیم؛ و با وجودی که داریم تمام تلاش مان را به کار میگیریم، اما این را هم میدانیم که ادامهی چنین شرایطی امکان پذیر نیست، زیرا با منابع محدودی که در اختیار داریم دیگر کاری از دست مان ساخته نیست.»
خانوادهی رودریگز پس از دریافت آخرین سهمیه شان از خیریه تا چند روز غذا برای خوردن دارند، اما شادی کودک سه سالهی خانواده چندان دوام نخواهد داشت زیرا شمارش معکوس برای دریافت سهمیهی آتی آغاز شده است.
رُز رودریگز گفت: «فرزندان من نباید نگران این باشند که فردا چیزی برای خوردن دارند یا خیر. نباید نگران این باشند که آیا مادرمان دوباره غذا خواهد آورد یا مادر چیزی خورده است. نباید نگران این چیزها باشند. آنها باید فقط نگران درس و مدرسه و آیندهی خودشان باشند. این وضعیت غذاب آور است.»
بحران گرسنگی در میان خانوارهای سیاهپوست و آنها که تبارشان به آمریکای لاتین باز میگردد شدیدتر است و ۲۵ تا ۳۰ درصد همین خانوارها با مشکل تغذیه مناسب روبرو هستند؛ و آخرین نکته اینکه نهاد خیریهی ارتش رستگاری میگوید هنگامی که محصولات غذایی تازه توزیع میکنند صفی طولانی دور تا دور ساختمان شان تشکیل میشود و تا خیابان منتهی به ساختمان امتداد پیدا میکند.