مهارت آموز کار آفرین + گزارش
مریم باحور یکی از این کار آفرینان برتر گیلان به تنهایی برای ۲۰۰ نفر نیز شغل ایجاد کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان ؛ بیکاری ، یکی از معضلات اجتماعی است که این روزها گریبان گیر بسیاری از افراد جامعه است اما در همین شرایط ، کسانی هستند که با دستان خالی، آستین بالا زده و کمر همت بستند و با مهارت آموزی و کسب تخصص در فنی و حرفه ای، نه تنها برای خودشان اشتغال ایجاد کردند بلکه با کار آفرینی باعث چرخش چرخ اقتصاد جامعه هم شدند.
- مریم باحور یکی از این کار آفرینان است که از سال ۱۳۸۵ مهارت آموزی در رشته های صنایع دستی را در اداره کل فنی و حرفه ای گذرانده و اکنون در ۳۰ رشته نظیر فرش بافی ، رشته دوزی، آینه کاری، دوخت کیف ، تابلو فرش ، نقطه کوب ، معرق رو کش چوب، دکوپاژ سفالی و گل سازی مهارت دارد.
- وی که آموزشگاه و کارگاه صنایع چوب و صنایع دستی اش را از سال ۱۳۸۷ دایر کرده است به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت : در این مدت در کنار آموزش برای حدود ۲۰۰ نفر نیز اشتغال ایجاد کرده است.
- این مهارت آموز کار آفرین میانگین در آمد ماهیانه اش را دست کم حدود ۴۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود : این مبلغ در آمد جدای از کار آموزش اش است.
- کار آفرین برتر گیلانی که همان کار خانه دار بی کارخانه ای است که خانه های مردم واحد های تولیدی اش است ادامه داد : به کار آموزان یا افرادی که کاربلد باشند تمام ابزار کار را از صفر تا 100 تحویل می دهد و با آن ها قرار داد می بندد و در مدت مشخص شده کار تحویل می گیرد و مزدشان را پرداخت می کند.
- از کار آموزان این کار آفرین در حال حاضر کار آفرین هستند و برای دیگران شغل ایجاد کرده اند.
- سیده فاطمه میرکاظم نژاد ، مادر مریم باحور نیز یک کار آفرین است و مشوق و حامی اصلی وی به حساب می آید.
- وی که فارغ التحصل مقطع کارشناسی در رشته گیاهان دارویی است، علاوه بر صنایع دستی در کشت گیاهان دارویی و زینتی نیز اشتغالزایی کرده است و با حضور بر روی زمین های مردم، آن ها را راهنمایی کرده و برای شان بذر می خرد.
- این بانوی کار آفرین گیلانی گفت : درآمد کشاورزان از تولید گل به طور میانگین سالانه حدود ۲۰ میلیون تومان است و خودش حدود ۱۵ میلیون تومان از این راه در آمد کسب می کند.
- مادر و دختر کار آفرین رمز موفقیت یک کار آفرین موفق را عشق به کار ، پشت کار و داشتن ریسک عنوان می کنند.
- مریم باحور و مادرش سیده فاطمه میرکاظم نژاد می گویند : مثل همه جای دنیا لای این چرخ هم چوب مشکلات وجود دارد و لغو بیمه هنرمندان صنایع دستی ، گرانی مواد اولیه و نداشتن بازار فروش محصولات را از عمده ترین مشکلات موجود است که از مسئولان انتظار توجه و کمک دارند.
- مدیراشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گیلان نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در رشت پشتیبانی تسهیلاتی به کارآفرینانی که ایده های خلاقانه و نیز مبتنی بر زنجیره ارزش دارند را از جمله کمک های حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به کار آفرینان عنوان کرد.
- علیرضا نصرتی گفت : نهاد سازی از مهمترین طرح های حمایتی است و در حال حاضر ۱۵ مرکز مشاوره خدمات کارآفرینی و ۲ کافه کار آفرینی در استان در حال فعالیت است.
- وی شتاب دهنده ها را به عنوان پشتیبان مالی، اطلاعاتیِ کسب و کارهای خرد ، نو آفرین ها و استارت اپ ها از دیگر نهادهای موثر در کوتاه شدن زمان بهره برداری اقتصادی در شرایط فعلی عنوان کرد
- مدیراشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گیلان اعلام کرد : این وزارتخانه با شبکه سازی سعی کرده است تا افراد مختلف را برای کسب اطلاعات به هم مرتبط کند.
- علیرضا نصرتی افزود : براساس آخرین ارزیابی جهانی که در ۱۴ شاخص انجام شده است، ایران در رتبه ۷۲ کار آفرینی بین ۱۳۷ کشور دنیا قرار دارد.
- سید محمد حسینی مدیر کل فنی و حرفه ای گیلان نیز با اعلام اینکه در6 ماهه نخست امسال برای ۱۳ هزار نفر در حدود۹۰۰ رشته آموزشی دوره برگزار کرده اند از علاقه مندان خواست برای مهارت آموزی رایگان به اداره کل فنی و حرفه ای مراجعه کنند.
- فراموش نکنیم مهارت آموزی گره گشای بیکاری است، به عنوان مثال هر گره ای که امروز بر تار و پود قالی ای زده شود فردا می تواند گره گشای مشکلاتی باشد.