وزیر نفت :عبور از همه اهداف تحریم ها
وزیر نفت با بیان اینکه در فازهای اول پارس جنوبی وابستگی زیادی به کشورهای خارجی داشتیم و حتی پیچ و مهره نیز از خارج وارد می شد،تصریح کرد : خوشبختانه با تبدیل تحریم به فرصت امروز سازنده بیشتر تجهیزات صنعت نفت هستیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رستم قاسمی در نشست خبری ویژه هجدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درباره اهداف تحریم ایران گفت: محروم کردن ایران از بازارهای جهانی نخستین هدف تحریم بود که امروز کشورمان با حضور قدرتمند در عرصه صادرات نفت، گاز و فراورده موفق به شکست این تحریم ها شده است و توانمندی انتقال نفت به هر نقطه ای از دنیا بدون نیاز به خارجی ها در کشور وجود دارد.
وزیر نفت کشورمان همچنین با اشاره به این که با اقداماتی که در بخش بیمه کشتی ها صورت گرفت امروزه برای حضور در بازارهای پتروشیمی، نفت خام و فرآورده مشکلی نداریم، گفت: با توجه به این که نفت ایران از کیفیت بالایی برخوردار است، امروزه این کشورهای خارجی هستند که به دلیل حذف خرید نفت از ایران ضررهای زیادی به پالایشگاه های آنها وارد می شود.
قاسمی ایجاد اشکال در تولید داخلی نفت خام و فراورده را دومین هدف تحریم ها اعلام کرد و گفت: هدف آنها ایجاد مشکل برای مردم کشورمان بود که خوشبختانه حاصل این کار نیز توسعه کمی و کیفی تولیدات فراورده های پالایشگاهی در کشور بود و امروزه به لطف الهی بیشتر پالایشگاه های ما فراورده های با استاندارد یورو 4 و 5 تولید می کنند.
وی با تاکید بر این که امروزه علاوه بر تامین نیازهای داخلی در زمینه تامین فرآورده صادر کننده فرآورده هایی نظیر سوخت جت، نفت کوره و ال پی جی هستیم، گفت: همچنین با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس که هم اکنون 64 درصد پیشرفت فیزیکی دارد به زودی با تولید روزانه 35 میلیون لیتر بنزین در این پالایشگاه جزء صادر کنندگان بنزین قرار خواهیم گرفت.
وزیر نفت هدف سوم از تحریم ها را بازدارندگی توسعه صنعت نفت ایران اعلام کرد و گفت: خوشبختانه امروز با شکست تحریم ها پارس جنوبی در بهترین شرایط توسعه ای قرار گرفته است به نحوی که تا دو سال گذشته تنها 8 دستگاه ریگ حفاری در این طرح وجود داشت که یک یا دو فروند از آن مالکیتی بود، اما امروز با اتکا به توان متخصصان توانمند داخلی و کمک های وزارت نفت به پیمانکاران 18 دستگاه ریگ حفاری در پارس جنوبی کار می کند.
وی تاکید کرد: در سال های گذشته و تا دو سال پیش 10 فاز پارس جنوبی به بهره برداری رسیده بود و امروز همزمان 19 فاز پارس جنوبی در حال توسعه داریم که به زودی این فازها به بهره برداری می رسد.
وی متوسط میزان پیشرفت فازهای پارس جنوبی در بخش خشکی را 75 درصد اعلام کرد و افزود: پیشرفت این فازها در بخش دریا 60 درصد است که به زودی عقب ماندگی های موجود در این بخش انجام خواهد شد.
وزیر نفت درباره فروش اوراق سلف نفتی هم گفت : این اوراق در بودجه سال 91 پیش بینی شده بود که اواخر سال با توجه به تغییرات شدید نرخ ارز و اختلاف ارز مبادله ای و بازار آزاد، بانک مرکزی برای فروش این اوراق موافقت نکرد.
قاسمی افزود : انتشار اوراق سلف نفتی در بودجه سال جاری، 10 میلیارد دلار پیش بینی شده است.
کره شمالی مشتری نفت خام ایران
وزیر نفت کشورمان درباره حضور وزیر نفت کره شمالی در نمایشگاه هجدهم بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: از تعدادی از وزرای نفت کشورهای خارجی برای حضور در این نمایشگاه دعوت کردیم که با حضور وزیر نفت کره شمالی مذاکراتی نیز درباره صادرات نفت به این کشور انجام شد.
رستم قاسمی امروز در ادامه نشست خبری ویژه هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی افزود: آنها مایل به واردات نفت از ایران هستند و مذاکرات برای صادرات نفت به این کشور انجام خواهد شد.
وزیر نفت درباره از سرگیری صادرات میعانات گازی به کره جنوبی گفت: ایران تاکنون صادرات میعانات گازی به کره جنوبی نداشته است.
قاسمی در مورد همکاری با سوریه و لبنان در زمینه صادرات نفت گفت: ایران قراردادهای اقتصادی متعددی از سالهای قبل با سوریه دارد که صادرات نفتی نیز از آن جمله است و در مورد لبنان نیز کشورمان آمادگی خود را برای همکاری در زمینه اکتشاف در آن کشور اعلام کرده است.
قاسمی افزود: دانشگاه صنعت نفت رشتههای متعددی را دارد
اما رشتههایی مانند حفاری و یا فراورش و به طور کلی رشتههای عملیاتی به دلیل سختی فراوان کار مناسب بانوان نیست و رشتههای ستادی و رشتههای پژوهش و فنآوری یا حسابداری و رشتههایی از این دست برای خانمها در صنعت نفت مناسبتر است.
وزیر نفت در مورد فروش نفت به بخش خصوصی گفت : برای فروش نفت به بخش خصوصی آمادگی کامل داریم و تاکنون 300 گروه با وزارت نفت در این زمینه مذاکره کرده که بیش از ده مورد آن منجر به عقد قرارداد شده است، اما برای صدور نفت بخش خصوصی باید شرایطی داشته باشد که یکی از آنها پرداخت به صورت نقدی یا ضمانت نامه بانکی معتبر است و از دیگر شرطهای ما این است که پول نفت را به محلهایی که ما میگوییم پرداخت کنند و نفت را به مشتریان دائمی ما نفروشند.
قاسمی تصریح کرد: مشتریان ایرانی میتوانند ضمانتنامه ریالی برای فروش نفت ارائه کنند.
وزیر نفت در مورد همکاریهای ایران با هند در زمینههای انرژی گفت: به زودی برای مذاکره در مورد خط لوله صلح و گسترش همکاریهای نفتی با کشور هند به این کشور سفر خواهم کرد.
وزیر نفت : ایران برای احراز دبیرکلی اوپک مصمم است
وزیر نفت با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران مصمم به احراز پست دبیرکلی اوپک از طریق اجماع اعضای این سازمان است، گفت: رایزنی های لازم برای کسب امتیاز دبیرکلی اوپک در حال انجام است.
وی،افزود: دبیرکل اوپک طبق اساسنامه سازمان برای سه سال انتخاب می شود و برای یک دوره سه ساله دیگر نیز قابل تمدید است که دبیرکل فعلی این زمان را طی کرده و طبق توافق اعضا، این سمت برای وی یکسال دیگر تمدید شده است که این زمان نیز تا پایان سال جاری میلادی خواهد بود.
وزیر نفت با تایید این که نامزد عربستان برای دبیرکلی هم اکنون برای احراز سمت دیگری در دبیرخانه اوپک داوطلب شده است، اظهار داشت : نامزد اکوادور برای احراز دبیرکلی نیز انصراف داده است و ایران و عراق همچنان برای کسب این سمت مصمم هستند.
قاسمی با اشاره به رایزنی های جمهوری اسلامی ایران برای جلب توافق اعضا برای احراز دبیرکلی اوپک از سوی ایران تصریح کرد: وزارت نفت به طور قاطع از نامزد خود برای این سمت حمایت و برای احراز این پست تلاش می کند.
تمرکز اکتشاف در میادین مشترک و نقاط مرزی
وزیر نفت در باره اکتشاف ذخایر جدید نفت و گاز گفت: بیشترین تلاش صنعت نفت در زمینه اکتشاف در میادین مشترک و نقاط مرزی متمرکز بوده و اکتشافاتی هم در زمینه گاز و نفت به ثمر رسیده است که جزئیات آن در آینده اعلام می شود.
رستم قاسمی درباره میزان صادرات نفت هم گفت: صادرات نفت نسبت به سال گذشته کاهش یافته است چون ما حدود 600 تا 700 هزار بشکه در روز صادرات به اروپا را متوقف کرده ایم و طبیعی است که کاهش تولید هم داشته ایم.
وزیر نفت درباره افت قیمت نفت به زیر محدوده 100 دلار در هر بشکه و توافق پیشین اعضای اوپک مبنی بر تشکیل نشست اضطراری در صورت استمرار آن گفت: تشکیل نشست فوق العاده اوپک در صورت باقی ماندن قیمت نفت در محدوده زیر 100 دلار مورد توافق همه اعضا بوده است اما با توجه به نزدیک بودن زمان برگزاری نشست عادی پیش بینی شده، فعلا ضرورتی برای تشکیل نشست اضطراری اوپک وجود ندارد.
قاسمی در باره وضع پیشرفت فاز 11 پارس جنوبی و همکاری با شرکت چینی طرف قرارداد گفت: شرکت CNPC چند سال پیش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی را بسته بود و در سال گذشته با این شرکت توافق شد که کار را از آنها تحویل بگیریم و در روزهای آینده و حداکثر یک ماه این پروژه به پیمانکاران داخلی به همراه یک شریک خارجی واگذار خواهد شد.