وزیر کشور از بازنگری در نحوه اعمال شیوه نامه و تشدید نظارت بر اجرای مصوبههای کرونایی خبر داد.
وی گفت: گزارشها نشان میدهد، متاسفانه روند اجرا و نظارتها کاهشی بوده است و این کاهش نظارت اثر خود را در افزایش تعداد بیماران و مبتلایان و بستری شدگان و فوتیها نشان میدهد.
وزیر کشور گفت: تاکید شد ادارات اصناف و اماکن عمومی و تمام مواردی که تاکنون درباره آنها شیوه نامه نوشته شده است، زمانبندی اجرا و نظارت خودشان را تا یک هفته به کمیته بدهند و مواردی که زیر متوسط هستند، مصوب شد حتماً به آنها تذکر داده شود.
وی افزود: قرار شد به مسئولان به صورت کتبی تذکر بدهند و برنامه به صورت نقطه مطلوب به ما ارجاع شود.
رسانه ها شرایط حاکم بر اقتصاد کشور و جهان مد نظر داشته باشند
وزیر کشور گفت: دشمنان با تحریمهای ظالمانه، فعالیتهای اقتصادی و تولیدی ما را نشانه گرفته اند و انتظار داشتند نتیجه تحریمها را در سه تا ۶ ماه در اغتشاشات داخلی ببینند.
آقای عبدالرضا رحمانی فضلی افزود: سه پدیده در حوزه اقتصاد تاثیر بسیار بالایی دارد که یکی از آنها رکود جهانی است که اقتصادهای بزرگ هم با رکود منهای پنج تا هفت درصدی مواجه هستند که این رکودها نیز در فعالیتهای اقتصادی کشور ما نیز تاثیر دارد.
وزیر کشور تحریم را یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: دشمنان ما با تحریمهای ظالمانه، هدفمند و هوشمند جریانات و روزنههای فعالیتهای اقتصادی و تولیدی ما را نشانه گرفته اند.
وی با بیان اینکه بیش از دو سال است مقابل این تحریمها با مقاومت خوب مردم و مسئولان ایستاده ایم افزود: دشمنان انتظار داشتند نتیجه تحریمها را در سه تا ۶ ماه در اغتشاشات داخلی ببینند که به آرزوی خود نرسیدند و مردم ثابت کردند در دفاع از امنیت و استقلال کشورشان مصمم هستند.
آقای رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه نمیتوان مشکلات و نارساییهای ناشی از این تحریمها را نادیده گرفت تصریح کرد: نادیده گرفتن تحریم به معنای انفعال و سستی نیست بلکه باید بیشتر کار و همدلی کرد که نتیجه این همدلی در بخش اقتصادی و تجاری در کشور مشهود است.
وی گفت: در نشست امروز با وجود همه فراز و فرودها و اشکالات و ضعفها روند فعالیتهای اقتصادی مثبت ارزیابی شد.
وزیر کشور افزود: برخی نگرانیها در بخش کالاهای اولیه برخی کارخانجات مثل قطعات یدکی لاستیک و سایر موضوعات مطرح شد که در جلسه اعلام شد درباره خیلی از کالاها نگرانی خاصی وجود نداردو قرار شد با آزادسازی و ترخیص کالاها بتوان بخشی زیادی از نگرانیها را رفع کرد.
وزیر کشور همچنین گفت: مردم تسلیم فضاسازی رسانههای غربی نشوند.
آقای رحمانی فضلی افزود: در بخش قاچاق سوخت، توافق خوبی بین وزارت نفت، کشور و صنعت معدن و تجارت انجام شد تا مسیر قاچاق سوخت را به مسیر قانونی تبدیل کنیم و مردم منطقه بتوانند از آن استفاده کنند.
وی گفت: در حوزه واردات کالا از مرزهای غربی و جنوبی که بعضاً از آن تحت عنوان کولبری یاد میشود، مشکلات و خواستههایی بود که قبل از تحریم برای ساماندهی این موضوع با پیگیریهای وزارت کشور و وزارت صمت به توافق بسیار خوبی رسیده بودیم، اما با تحریمها فقط واردات ۱۵۰۰ کالا ممنوع و مقرر شد بیش از ۱۰۰ کالا را از طریق مبادله مرزی وارد کنیم.
وزیر کشور افزود: این موضوع مستلزم برخی هماهنگیها و مصوبات در دولت و اصلاح برخی قوانین بود که این موضوع هم انجام شد و امروز نخستین محمولهها به بازارچههای مرزی وارد شده است که امیدواریم شرایط مرزها و مردم مناطق مرزی بهتر شود.