تفاهم نامه سه جانبه مهارت آموزی در صنعت نفت و گاز
تفاهم نامه سه جانبه بین وزارت نفت، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و استانداری فارس به امضا رسید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، بر اساس این تفاهم نامه که در جلسه شورای مهارت استان منعقد شد، مرکز تخصصی مهارت آموزی نفت، گاز و پتروشیمی در شهرستان کازرون راه اندازی و استان فارس معین استانهای بوشهر، هرمزگان و خوزستان در زمینه مهارت آموزی نفت و گاز شد.
از دیگر مفاد این تفاهم نامه طراحی، تدوین و پیاده سازی نظام آموزش کارجویان و کارکنان شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد با وزارت نفت، اجرای دورههای آموزشی مهارتی متناسب با استانداردهای مصوب سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور توسط بخش دولتی و بخش خصوصی دارای مجوز از سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، اجرای آموزشهای صلاحیت حرفهای مشاغل مورد نیاز صنعت نفت، تبادل دانش فنی و افزایش توان علمی و فنی و تجربی مربیان سازمان و کارشناسان و متخصصان فعال در صنعت نفت، اجرای قانون الزام فراگیری آموزشهای فنی و حرفهای برای اشتغال به کار است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در این نشست با اشاره به ظرفیتهای استان فارس در حوزههای مختلف، گفت: فارس به عنوان استان پایلوت کشور برای راه اندازی مراکز ملی مهارت آموزی در حوزههای فناوری دیجیتال و آموزش هتلداری و گردشگری انتخاب شده است.
علی اوسط هاشمی افزود: با توجه به جمعیت حدود ۵ میلیون نفری در استان فارس میتوان با برنامه ریزی مدون برای آموزش پنج درصد از جمعیت استان شاهد جهش مهارت در این استان بود.
وی اظهارداشت: در ۴۰ سال گذشته رویکرد آموزش در کشور مدرک گرایی بوده است، اما امروز باید با مهارت آموزی براساس نیازهای روز جامعه زمینه رفع مشکلات اساسی کشور و اشتغالزایی را فراهم کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: با شیوع کرونا از بهمن ماه سال ۹۸ تا امروز بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار شغل در کشور از بین رفته است که نشان میدهد برای عبور از سختی مهارت را ایجاد نکردهایم تا بتوانیم از مشاغل فعلی صیانت کنیم.
هاشمی در ادامه خواستار پایهگذاری شهرک مهارت و مرکز تربیت مربی جنوب کشور منطبق با طرح آمایش سرزمینی در فارس شد.
وی گفت: دوره ۲۰۲۵ تا ۲۰۵۰ را سالهای سلطنت مهارت نام گرفته است و چنانچه کشوری به مهارت آراسته نباشد، در آینده دچار خزان در حوزه اشتغال خواهد شد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور تغییر را شاخصهای الزامی و جدی در عرصه مهارت آموزی خواند و گفت: تدوین ۲هزار استاندارد جدید در دستور کار بوده است که از این تعداد هزار استاندارد تاکنون رونمایی شده است و از این میزان نیز فقط ۲۰۶ استاندارد جدید در پتروشیمی عسلویه تعریف شده است.
رحیمی استاندار فارس در این جلسه با بیان اینکه انعقاد این تفاهم نامه نوید بخش حرکتها و فعالیتهای نو در استان خواهد بود گفت: دیدگاه کلی حاکم بر استان مبنی بر همدلی، هم فکری و همراهی است و حرکت متعهدانه دستگاهها و نهادهای مختلف در زمینه توسعه فارس منجر به نتایج خوبی شده است.
رحیمی با تاکید بر اینکه سرمایه هر جامعه نیروی انسانی آن است، آموزش این نیروها را یک سرمایه گذاری مولد و بلند مدت دانست و افزود: توانمندیهای استان فارس در حوزههای مختلف بیانگر این حقیقت است که فرهنگ مهارت آموزی باید در سطوح ملی و استانی مورد توجه قرار گیرد.
وی، به کسب رتبه اول یا برتر استان فارس در حوزههای مهارت آموزی، کارورزی و فنی و حرفهای اشاره کرد و یادآور شد: کسب این رتبهها باید سبب تغییر در میزان اشتغال و کارآموزی استان شود.
استاندار فارس گفت: با توجه به ظرفیتهای نفتی و گازی و وجود صنعت پتروشیمی در استان فارس تربیت نیروی فنی و کارامد بر مبنای تقاضا در این حوزه میتواند موجب اشتغال زایی استان در این حوزه پیشرفته باشد.
رحیمی با بیان اینکه توجه به توسعه این صنعت موجب ثروت آفرینی در استان خواهد شد به عبور ۸ خط لوله گاز فشار قوی از استان اشاره و تصریح کرد: وجود این خطوط گازی فرصتهایی برای استان فارس خلق میکند که تا کنون چندان مورد استفاده قرار نگرفته و نیازمند برنامه ریزی و سیاستگذاری وزارت نفت است.
استاندار فارس ادامه داد: فارس به عنوان دومین تولید کننده گاز در کشور کمترین سطح اشتغال در این حوزه را دارد و در صنایع پایین دستی نیز اقدام مهمی انجام نشده که اگر از سوی وزارت نفت مورد توجه قرار گیرد مبنای تحول استان خواهد شد.
وی، به موضوع انتقال بخشهایی از حوزههای مدیریتی نفت و گاز به فارس اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های موجود این امر امکان پذیر و در عین حال اثرگذار است.
رحیمی با تاکید بر اینکه نقش ملی و منطقهای فارس در اسناد بالا دستی باید مورد توجه باشد، خاطرنشان کرد: استان فارس پشتیبانی از پس کرانههای خلیج فارس و فعالیتهای نفت و گاز در جنوب کشور را بر عهده دارد از این رو مجموعههای ملی باید یاری کننده و سرعت بخش این نقش و جایگاه باشند.
استاندار فارس با اشاره به سخنان رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور مبنی بر اینکه دپارتمان ملی مهارت دیجیتال و دپارتمان ملی مهارت صنایع دستی کشور در استان فارس پایهگذاری میشود، یاد آور شد: توانمندیها و زیرساحتهای علمی استان فارس زمینه چنین اقداماتی را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: به علت فعالیت شایان توجه استان در عرصه دیجیتال و چون شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی برگزیده شده دو دپارتمان یاد شده را در این جغرافیا پایهگذاری میشود.
رحیمی، از آموزش ۵ میلیون ۵۰۰ هزار نفر ساعت در بخش دولتی و ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر ساعت در بخش خصوصی استان فارس در شش ماهه اول سال جاری خبر داد و این عملکرد را اقدامی خوب و اثر گذار برشمرد.
وی گفت: استان فارس رتبه اول کشور در طرح ملی کارورزی و اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی را با ۵ هزار و ۵۳۱ قرارداد منعقده بین کارفرمایان و فارغ التحصیلان را کسب کرده است که از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رحیمی اظهارداشت: میزان موجودی شناخته شده گاز در استان را ۲ میلیارد و ۲۰۰ متر مکعب گاز و ۱ و چهار دهم میلیون بشکه است.
استاندار فارس افزود: قطعا کمیتهها و کارگروههایی عملیاتی کردن تصمیمات و وعدههای مطرح شده در این جلسه را پیگیری خواهند کرد.