رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از آمادهسازی نسخه نهایی طرح ملی مدرسه آماده خبر داد.
وی با بیان اینکه مدرسه باید محیطی ایمن و به دور از تهدید و مخاطرات باشد، گفت: والدین باید با آرامشِ خاطر، فرزندان خود را به مدرسه بسپارند. از سوی دیگر دانش آموزان نیز باید در مدرسه آموزشهایی را فرابگیرند که بتوانند در محیط خانه و خانواده نیز آن را به کار ببرند. در همین راستا نیز طرح مدرسه آماده در شهر تهران را اجرا کردیم و بر اساس آن هم ایمن سازی اجزای غیرسازهای محیط مدارس در دستورکار قرار گرفت و هم بحث آموزش به دانش آموزان و معلمان آغاز شد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه یکی از راهکارهای افزایش ایمنی مدارس، آموزش و توانمند سازی کارکنان و دانش آموزان و کاهش مخاطرات مدارس است، گفت: به طور کلی مدرسه آماده مدرسهای است که آسیبپذیری آن به حداقل رسیده، توان مقابله با حوادث را داشته و در صورت بروز حادثه، کمترین تلفات و خسارات را متحمل شده و در عین حال بتواند در کوتاهترین زمان، کارآیی مؤثر خود را بازیابد.
به گفته وی، این طرح شامل چهار بخش اصلی یعنی آموزش مدیران، کارکنان و تشکیل گروه مدیریت بحران مدرسه از طریق آموزشهای مجازی و به روز، کاهش خطرپذیری مدارس از طریق بازدید و بررسی اجزای غیرسازهای و ارائه برنامه کاهش مخاطرات، آموزش آمادگی در برابر سوانح برای دانش آموزان و والدین آنها و ارائه تجهیزات اولیه و کاربری امداد و نجات به مدارس واجد شرایط است.
کرمی محمدی درباره مدارسی که به طرح مدرسه آماده در شهر تهران پیوسته اند نیز گفت: این طرح از سال ۱۳۹۴ ازسوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و با همراهی و مشارکت اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران با هدف ارتقای آمادگی، ایمنی و توانمندسازی مدارس شهر تهران برای مقابله با حوادث آغاز شد و برابر آخرین آمارها در بیش از ۳۵۰۰ مدرسه شهر تهران با اولویت مدارس دولتی اجرا شده است.
وی ادامه داد: بر اساس نتایج و دستاوردهای به دست آمده از اجرای این طرح در مدارس شهر تهران و به منظور انتقال تجارب ارزشمند این طرح، سازمان مدیریت بحران شهر تهران با هماهنگی سازمان مدیریت بحران کشور پیشنهاد داد تا طرح به صورت ملی توسعه یابد تا از این طریق بتوان علاوه بر بهره برداری از محتوای آموزشی تا تولیدات سمعی و بصری از زیر ساختهای آماده شده برای افزایش هم افزایی و استفاده بهینه از منابع کاری نیز بهره گرفت و مدارس سراسر کشور را تبدیل به مکانی ایمنتر کرد.
به گفته وی، درهمین راستا با توجه به ذینفعان و دست اندرکاران حوزه مدیریت بحران و آموزش و پرورش «سند همکاری ملی طرح مدرسه آماده» بین وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، سازمان پدافند غیر عامل و شهرداری تهران در مراسم گردهمایی ۱۵۰۰ مدیر مدرسه شهر تهران منعقد شد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: پیرو این سند، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با هماهنگی سازمان مدیریت بحران کشور و به منظور آمادهسازی زیر ساختهای سخت افزاری مورد نیاز و انتقال محتوا و تجارب به دست آمده جلسات متعددی برگزار کرد و در نتیجه آن علاوه بر طراحی و توسعه قالب اصلی آموزشهای طرح ملی مدرسه آماده، محتوای آموزشی موجود بررسی شده و مقدمات تهیه محتوای مورد نیاز نظیر آموزش اصول پدافند غیر عامل با نظارت سازمان پدافند غیر عامل نیز مهیا شد.
به گفته وی، در حال حاضر نسخه اولیه زیرساخت طرح ملی مدرسه آماده، تدوین و آماده سازی شده و به زودی و پس از تایید نهایی سازمان مدیریت بحران کشور مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
کرمی محمدی، درباره نوع آموزشهای پیش بینی شده در زیرساخت ملی مدرسه آماده نیز گفت: با توجه به شرایط کرونا امکان آموزش مجازی نیز در این سامانه پیش بینی شده است و میتوان آموزشها به دانش آموزان و والدینشان را به صورت مجازی هم پیش برد.