به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ دبیرکل اتحادیه عرب گفت: کشورهای غربی خیر منطقه خاورمیانه را نمیخواهند و همیشه برای بی ثبات کردن آن تلاش میکنند.
به گزارش شبکه تلویزیونی "صدی البلد", احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب در مصاحبه با این شبکه گفت: هر چند من تابعیت مصری دارم، ولی خودم را فلسطینی و عرب میدانم. از زمانی که به یاد دارم مسئله فلسطین در ذهن و قلبم جا داشته است و همه مواضع من این ادعا را تأیید میکند. ملت و رهبری فلسطین با موقعیت دشواری مواجه هستند که از ۷۰ سال پیش تا کنون سابقه نداشته است.
وی افزود: دبیرکلی اتحادیه عرب جایگاهی برای بازتاب اراده و خواست کشورهای عربی است. ما مسئولیتها و تعهداتی در قبال مسئله فلسطین داریم و در عین حال تعهد به حفظ اتحادیه عرب نیز تعهد داریم,، زیرا در اوضاع فاجعه باری به سر میبریم. من خشم برادران فلسطینی خود را از تحولات اخیر به خوبی درک میکنم. انتقادهای تُندِ دوستانه از این طرف و آن طرف را قبول میکنم. صائب عریقات حق دارد رأی و موضع خود را اعلام کند,، ولی عریقات یا غیر او حق ندارند خوانش اشتباهی از تحولات و حوادث داشته باشند. چه کسی گفته است دبیرکل اتحادیه عرب طرح معامله قرن ترامپ را تدوین کرده است در حالی که مواضع من کاملا ضد این طرح است؟ اتحادیه عرب در گذشته حامی مسئله فلسطین، ملت فلسطین و حقوق آنان بوده و در آینده نیز خواهد بود. من تمایل داشتم به رام الله سفر کنم، ولی کرونا مانع این سفر شد.
ابوالغیط در ادامه افزود: از وزرای خارجه اتحادیه عرب میخواهم برای بررسی مسائل جهان عرب چاره اندیشی کنند. حضور ۲۱ وزیر خارجه و همراهان آنها در یک مکان در سایه ویروس کرونا خطرناک است. ابتلای ترامپ و معاونان او به کرونا نتیجه دیدارهایی است که برگزار کرده اند. اتحادیه عرب از کمبود در تأمین منابع مالی آن گلایه دارد و سهمیه پرداخت شده کشورهای عضو فقط ۳۵ درصد بودجه امسال است. کمیتههایی در داخل اتحادیه عرب هستند که به مدت ۱۰ سال است برای اصلاح منشور تأسیس آن نشست برگزار میکنند و تا امروز نتیجهای نگرفته اند. اگر اصلاحی در منشور رخ دهد در مفاهیم اساسی نیست، بلکه تغییر تعابیر و کلمات در اینجا و آنجاست.
ابوالغیط ادامه داد: کشورهای عربی از آرمان فلسطین کوتاه نیامده اند. قوانین بین المللی مطالباتی از رژیم اشغالگر اسرائیل دارد. رژیم اشغالگر اسرائیل رژیم طغیانگری است که به آرامی و مداوم به سوی سیطره بر اراضی فلسطینی حرک میکند. ۳ میلیون فلسطینی در کرانه باختری و ۲ میلیون نفر دیگر در نوار غزه زندگی میکنند و یک میلیون عرب با تابعیت فلسطین نیز در اسرائیل زندگی میکنند. در سال ۲۰۵۰ شمار فلسطینیها به ۱۰ میلیون و شمار اسرائیلیها به ۷.۵ میلیون میرسد چرا که رشد جمعیت با نسبت متفاوتی افزایش مییابد و این مسئله بحران ساز خواهد شد. ملت فلسطین ملتی است که بوده و خواهد بود و هرگز از حقوق خود در تشکیل کشور مستقل و خاکش کوتاه نمیآید. اسرائیل در اقدامی یکجانبه جولان را در سال ۸۱ به قلمرو خود اضافه کرد الحاق جولان به قلمرو اسرائیل هیچ ارزشی ندارد چرا که من آن را به رسمیت نشناخته ام و الحاق جولان تا ۱۰۰ سال دیگر نیز هیچ ارزشی ندارد.
ابوالغیط تصریح کرد: این بار فشارهای آمریکا و غرب بر کشورهای عربی شدید است. کشورهای عربی باید با هم بررسی کنیم برای مقابله با این فشارها باید چه کار کنیم. درخواست فلسطینیها برای تعطیلی اتحادیه عرب و خروج آنها از این اتحادیه از سر خشم بوده است و همیشگی نیست. مسئله فلسطین نباید از برنامه امت عربی خارج شود. نسلهای متوالی در مصر به خاطر آرمان فلسطین جنگیده اند. امت عربی در کنار ملت فلسطین است و از آرمان آنها حمایت میکند. من درباره فلسطینیها و سرزمین آنها نگران نیستم چرا که آنها اشغالگری را نپذیرفته اند و هر گونه حل و فصلی که یک وجب از خاک آنها را غصب کند، اشغالگری است. فلسطینیها هرگز و هرگز تسلیم نخواهند شد. فلسطین وجود دارد و هرگز تسلیم نخواهد شد تا زمانی که مسئله آنان به صورت عادلانه از طریق مذاکره حل و فصل شود. کشور مستقل فلسطین حتما تشکیل خواهد شد. به حل و فصل مسئله فلسطین خواهیم رسید و ناامید نخواهیم شد.
دبیرکل اتحادیه عرب ادامه داد: اوباما باعث شکل گیری تحولات ویرانگر موسوم به بهار عربی در سال ۲۰۱۱ بود. اوباما قبل از پایان دوران قدرتش قطعنامه شورای امنیت را برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل تصویب کرد، ولی پس از آن فقط ۱۵ روز رئیس جمهور بود.
دولت آمریکا مواضع بسیار تندی در قبال مسئله فلسطین دارد و اگر ترامپ دوباره رئیس جمهور شود به مواضع خود ادامه خواهد داد. همه افکار و نظرات ترامپ و دولت او به نفع اسرائیل است. اگر دولت فعلی آمریکا تغییر کند، ممکن است شاهد اوضاع متفاوتی باشیم.
اگر اسرائیل به اجرای طرح الحاق خود اصرار داشته باشد حق کشورهای عربی برای پاسخ به اصرار اسرائیل بر اجرای طرح الحاق محفوظ است. اگر اسرائیل رویکرد خود را تغییر دهد
ابوالغیط با اشاره به اقدامات ترکیه در منطقه افزود: ترکیه وارد اختلافات شدید با طرفهای بزرگ منطقهای بزرگ شده است. عاقبت امور با ترکیه و رهبری آن به خاطر اقدامات این کشور عاقبت خوبی نخواهد بود. اردوغان تلاش میکند با مصر درگیر شود و در سوریه و عراق دخالت کند. ترکیه ادعا میکند به درخواست لیبی در این کشور دخالت کرده است، ولی از جنگ داخلی در این کشور بهره برداری میکند. ترکیه در تحولات قفقاز و بحران بین ارمنستان و آذربایجان نیز دخالت میکند. این کشور با یونان و قبرس هم درگیر است.