با آگاهی کامل فرآیند خرید گوشی دست دوم را انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است در آینده ای نه چندان دور دچار دردسرهای قانونی شوید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، با توجه به افزایش قیمت گوشی های هوشمند، آمار خرید و فروش گوشی های دست دوم چندین برابر بیشتر از قبل شده و این مسئله، بهترین فرصت برای سودجویان است! از این رو باید با آگاهی کامل فرآیند خرید گوشی دست دوم را انجام دهید. در غیر این صورت ممکن است در آینده ای نه چندان دور دچار دردسرهای قانونی شوید!
گاهی اوقات تشخیص گوشی دزدی کار ساده ای نیست. ممکن است بدون اینکه قصد خرید گوشی دزدی داشته باشید یک گوشی دزدیده شده به جای گوشی نو یا تحت عنوان گوشی دست دوم سالم به شما فروخته می شود!
برخی از افراد فکر میکنند خرید گوشی دزدی، ایراد خاصی ندارد و تنها دلیلی که نباید گوشی دزدی بخریم، این است گوشی های دزدی کارتن یا همان جعبه ندارد!
این باور کاملا غلط، ذهن بسیاری از افراد را درگیری می کند و به دلیل عدم آگاهی از عوارض خرید دزدی تنها به خاطر ارزان قیمت بودن این دسته از گوشی ها به خرید آن روی می آورند.
توصیه می کنیم آگاهی خود را درباره روش های تشخیص گوشی دزدیده شده بالا ببرید تا دچار گرفتاری نشوید. در ادامه مقاله قصد داریم همین موضوع را برای شما بررسی کنیم اما پیش از آن بهتر است بدانید چرا هرگز نباید گوشی دزدی بخریم؟
اولین و ساده ترین دلیلی که باید به آن توجه داشته باشید این است که گوشی های دزدیده شده فاقد شارژر، هندزفری و جعبه هستند. دومین و مهم ترین دلیلی که شما را قانع می کند تا از خرید گوشی دزدیده شده منصرف شوید، مجازاتی است که برای خرید گوشی دزدی یا همان گوشی مسروقه در نظر گرفته شده است.
طبق ماده ۶۶۲ قانون مجازات اسلامی، هر فردی که آگاهانه اقدام به خرید کالای مسروقه (دزدی) کند، به حبس از شش ماه تا سه سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
حتی درصورت مدعی شدن خریدار برای عدم اطلاع از دزدی بودن گوشی، عدم وجود شارژر و جعبه از نظر قاضی دلایل قانع کننده برای آگاه بودن خریدار نسبت به دزدی بودن گوشی است.
با این حال به خوبی می توانیم اهمیت کسب آگاهی درباره روش های تشخیص گوشی دزدی را درک کنیم. در این قسمت روش هایی را بررسی خواهیم کرد که با یادگیری آنها می توانید گوشی مسروقه را تشخیص دهید.
یکی از ساده ترین کارهایی که برای تشخیص گوشی مسروقه می توانید انجام دهید، چک کردن IMEI گوشی است. در صورتی که IMEI یک گوشی در لیست سیاه قرار داشته باشد، نشان دهنده دو موضوع کلی است:
با توجه به این دو مسئله در نخستين قدم برای تشخیص یک گوشی دزدی، باید مطمئن شوید که IMEI دستگاه در لیست سیاه وجود نداشته باشد. از این رو باید IMEI گوشی را پیدا کنید.
ساده ترین راه برای مشاهده شماره سریال گوشی این است که کد *#06# را در گوشی خود وارد کنید. دومین راه برای مشاهده شماره سریال گوشی، این است که باطری گوشی را خارج کنید. یک برچسب سفید رنگ زیر باتری گوشی وجود دارد که شماره سریال روی برچسب قابل مشاهده است.
البته این روش برای گوشی هایی که باتری سرخود دارند کاربرد ندارد. راه بعدی برای تشخیص شماره سریال IMEI گوشی، چک کردن شماره سریال روی جعبه گوشی است. در صورتی که گوشی مد نظر فاقد جعبه باشد، می توانید از همان روش اول استفاده کنید.
توجه داشته باشید که عدم وجود جعبه گوشی نمی تواند یک دلیل خوب برای دزدی بودن گوشی باشد. در صورتی که قابلیت تغییر مالکیت از سامانه همتا برای یک گوشی فراهم باشد، تا حدودی احتمال دزدی بودن گوشی کم می شود.
سایت های متفاوتی وجود دارد که به واسطه آن ها می توانید در لیست سیاه به دنبال شماره سریال گوشی خود باشید. برای این کار کافیست یکی از وبسایت ها را انتخاب کنید سپس IMEI را وارد کنید. در صورتی که شماره سریال گوشی در لیست سیاه وجود داشته باشد، به هیچ عنوان گوشی را خریداری نکنید.
البته اپلکیشن های متفاوتی نیز وجود دارد که همین عملکرد را دارند. یعنی به واسطه این اپلیکیشن ها می توانید شماره سریال IMEI را پیدا کنید و از بلاک بودن یا نبودن آن مطلع شوید. البته پیشنهاد می کنیم تا جای امکان این کار را تنها با برنامه و سایت های معتبر انجام دهید.
فروش گوشی دزدیده شده تحت عنوان گوشی پلمپ یکی از جرایم دیگری است که این روزها شاهد آن هستیم. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که از فروشگاه های معتبر خرید کنید. نه تنها برای خرید گوشی بلکه انواع لوازم جانبی موبایل اعم از باتری، قلم گوشی، ال سی دی و تمام موارد دیگر را تنها از فروشگاه های معتبر مانند فروشگاه جانبی بخرید. در صورتی که شما هم تجربه ای از خرید ناخواسته گوشی دزدی دارید، در قسمت نظرات، با ما در ارتباط باشید و تجربه خود را بیان کنید. قطعا تجربه شما، می تواند تلنگری برای افراد دیگر باشد و آن ها را از دردسرهای طولانی خرید گوشی دزدی نجات دهد.