میرزایی در گفتگو با خبرنگار
اهدای عضو در گروی فرهنگ سازی
معاون اجرایی بیمارستان فرهیختگان گفت: میانگین مدت زمان اخذ رضایت از خانواده افرادی که دچار مرگ مغزی شده اند در ایران بین ۶ تا ۹۰ ساعت است که باید با نهادینه کردن فرهنگ اهدای عضو، این زمان به حداقل برسد.
دکتر اباسط میرزایی متخصص مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی و معاون اجرایی بیمارستان فرهیختگان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: تاریخچه پیوند در کشور ما به حدود ۵۰ سال پیش باز میگردد زمانیکه پیوند در کشور ما آغاز و در شیراز اولین پیوند انجام شد، در دنیا ۱۵۰۰ پیوند انجام شده بود.
وی گفت: از آن زمان تاکنون بیش از ۵۰ هزار پیوند کلیه در کشور انجام شده است. آنچه که در خصوص اهدای عضو و پیوند کلیه در کشور ما ضرورت دارد توجه به نهادینه سازی فرهنگ اهدای عضو و پیوند است.
دکتر میرزایی افزود: طبق تحقیقاتی که در دنیا انجام شده است در کشورهای خارجی میانگین مدت زمان اخذ رضایت از خانواده افرادی که دچار مرگ مغزی شده اند برای اهدای عضو کمتر از ۱۰ دقیقه، اما در ایران بین ۶ تا ۹۰ ساعت است.
وی گفت: این موضوع به نهادینه کردن اهدای عضو باز میگردد که در کشورهای پیشرفته این اتفاق افتاده است و انسانها آمادگی لازم را برای این موضوع دارند که اگر فردی از اعضای خانواده به هر علتی دچار مرگ مغزی میشود بتوانند اعضای آن فرد را برای ادامه حیات ماندگار کنند.
دکتر میرزایی افزود: این شرایط در کشور ما نسبت به گذشته بهتر شده است و پیشرفتهای قابل ملاحظهای در این خصوص داشته ایم، اما همچنان در زمینه فرهنگ سازی نیاز به کار بیشتری داریم و باید اطلاعات و آگاهی بیشتری به مردم بدهیم.
وی گفت: ما باید با واقعیتها روبرو شویم که اگر اعضای خانواده ما به هر دلیلی دچار سانحه و مرگ مغزی شوند، امید و چراغ خانواده دیگری با اهدای یک عضو مثل قلب، کلیه کبد و یا هر عضو دیگری روشنتر میشود.
دکتر میرزایی افزود: مردم میتوانند اعضای فرد مرگ مغزی شده را به یکدیگر هدیه دهند و آن را لطف خدا بدانند که عضوی که در بدن به سمت مرگ حرکت میکند بتواند به امید تبدیل شود و به فرد دیگری زندگی را اهدا کند. دیدن فردی که عضوی به آن اهدا شده است همیشه میتواند تداعی کننده این موضوع باشد که قلب، کلیه و یا کبد آن فرد در این دنیا میتپد و زندگی را به خانواده دیگری هدیه کند.
وی درباره استانداردهای بیمارستان فرهیختگان گفت: بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی فرهیختگان فراتر از استانداردهای علوم پزشکی کشور است و از ابتدای سال ۹۸ آغاز بکار کرده و بخش پیوند کلیه این بیمارستان با عنوان نخستین بخش پیوند دانشگاه آزاد اسلامی هم از مهر امسال فعال شده است.