به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، رئیس امور آب بانه گفت: در سالهای اخیر ۱۸۵ واحد مسکونی در بستر رودخانههای بانه احداث شده که در هنگام وقوع بلایایی طبیعی خسارتهای جبران ناپذیری به این واحدهای مسکونی وارد میشود.
انور کریمی کانی افزود: حکم تخریب این واحدها در کمیسیون ماده ۱۰۰ قطعی میشودچرا که بیشتر این واحدهای مسکونی در مسیر رودخانه اصلی واقع شده است.
کریمی کانی گفت: این واحدها در بستر رودخانه در محلات احمدآباد، سلیمان بگ، چم زیرزن و دمامه احداث شده که وجود آنها خطرات زیادی برای ساکنان ایجاد میکند.
کریمی کانی مهمترین منبع آلودگی آبها را فضولات حیوانی و فاضلاب روستایی اعلام کرد و افزود: حفاظت از آبها وظیفه محیط زیست است و باید با کسانی که آب را آلوده میکنند برخورد قانونی شود.
وی افزود: با توجه به اینکه حوزه آبریز سدهای بانه کوچک است و فاصله کمی با سدها دارد پالایش و تصفیه آب در مسیر ورود به سدها انجام نمیشود.
کریمی کانی با بیان اینکه با توجه به کمبود اعتبارات ساماندهی فاضلابهای روستای توسط اداره آب و فاضلاب روستایی انجام نمیشود، یادآور شد: فاضلاب روستاهای قورچای، سونج علیا، سونج سفلی وبنی خوی در حوزه آبریز سد بانه و فاضلاب روستاهای ننور، بروشکانی، نیر، شیلمان، سرتزین و هنگه ژاله در حوزه آبریز سد عباس آباد قرار دارد.
کریمی کانی تأکید کرد: برای برداشت آب اسکله شناور در سد بانه راه اندازی شده و در صورت نیاز فعال میشود.
وی افزود: در سد عباس آباد نیز با توجه به اینکه تصفیه خانه ندارد از فیلتر اضطراری استفاده میشود و اسکله شناور این سد نیز راه اندازی شده است.
کریمی کانی گفت: آب شرب بانه به لحاظ بهداشتی سالم است، اما طعم و بوی آن نامناسب است با انجام این اقدامات کیفیت آب شرب نیز بهبود مییابد.
رودخانه اصلی شهر بانه «چمی بانه» از ارتفاعات گردنه خان سر چشمه میگیرد و از وسط شهر میگذرد، رودخانههای فصلی سوغانان و دول خسرو هم در این شهر جریان دارند که به رودخانه گوئیل نزدیک آرامستان سلیمان بیگ میپیوندند.