همدان با تولید سالانه ۴۲ هزار تن قطب سیر کشور محسوب می شود .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، از 42 هزار تن سیر تولیدی 6 هزار تن فرآوری ، 6 هزار تن تازه خوری و 30 هزار تن از این استان خارج می شود .
نبود صنایع تبدیلی و فرآوری سیر موجب رونق واسطه گری شده است تا جایی که سیر همدان از سوی تاجران و واسطه ها در شهرهای شیراز و تبریز خریداری و پس از بسته بندی به کشورهای ترکیه، عراق و روسیه صادر می شود.
پارسال بیشترین سیر صادراتی همدان به کشورهای پاکستان و ترکیه ارسال شد، که امسال به دلیل کشت سیر همدان در پاکستان این کشور از همدان سیر خریداری نکرد.
سیر استان همدان نیاز به برنامهریزی مدون و تدوین استراتژی حضور در بازار داخلی، منطقهای و بینالمللی دارد ؛ نبود تولید مکانیزه، فقدان انبار ، صنایع تبدیلی،بسته بندی و سردخانه فنی برای نگهداری این محصول، نبود بنگاههای فعال اقتصادی برای عرضه و صادرات محصول سیر همدان حداقل در بازارهای غرب آسیا سبب شده تا این گیاه که دارای کیفیت و مرغوبیت و کمیتی بینظیر در جهان است همچنان در انزوا به سر ببرد.