سازمان جهانی غذا آخرین چهارشنبه ماه سپتامبر هر سال را روز جهانی شیر مدرسه نامگذاری کرده، اهمیت این موضوع به اندازه ای است که یک روز خاص در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، هدف اول ایجاد عادت مثبت در کودکان و نوجوانان برای مصرف مستمر شیر هدف دوم دولتها و خانواده ها و وزارتخانه های مرتبط با سلامت کودکان میخواستند مطمئن شوند در این سن که بسیار مهم است به لحاظ تغذیه حداقل ریز مغذیها به کودکان برسد، دریافت برخی از این ریزمغذیها که در شیر است بعد از دوره جوانی امکانپذیر نیست
حالا که بخاطر کرونا بیشتر دانش اموزان در منازل اموزش می بینند این والدین هستند که باید بیش از پیش به جایگاه شیر در سبد تغذیه ای دانش اموزان توجه داشته باشند
آمارهایی داریم که نشان میدهد در پایش بچه های مدرسه کلاس اول دبستان به دلیل ترک عادت مصرف شیر شاخص دندانهای پوسیده ی بچه ها بالا رفته که این به عدم تامین کلسیم برمیگردد متاسفانه در افراد میانسال و کهنسالمان آمارهای نگران کننده از روند پوکی استخوان داریم پوکی استخوان در کشور شرایط نامناسب پیدا کرده ضمن اینکه هزینه برای دولت است خانواده ها را نیز دچار چالش میکند.
در کشور ما از سال 79 تغذیه با شیر در مدارس اجرایی شد و چند سال بعد سازمان جهانی غذا از ایران بخاطر اجرای موفق این طرح با 16 میلیون دانش اموز تقدیر کرد
توقف تغذیه با شیر در مدارس بخاطر کمبود بودجه و یا نبود یا کمبود ان در سبد تغذیه ای کودکان سبب میشود چندین برابرهزینه فعلی برای درمان بیماریهای ناشی از کمبود کلسیم در دوران میانسالی و سالمندی جمعیت کشور در آینده صرف شود
نتایج مطالعات مصرف غذایی خانوارهای ایرانی بیانگر آن است که سرانه مصرف شیر از ۱۳۰ گرم در روز به ۱۹۰ گرم افزایش یافته است، اما همچنان از مقدار توصیه شده در سبد مطلوب غذایی کمتر است.