دولت آفریقای جنوبی اعلام کرد همه مسافران آفریقایی و مسافران کشورهایی که خطر ابتلا به کرونا در آنها ضعیف یا متوسط باشد میتوانند به آفریقای جنوبی سفر کنند.
در میان کشورهایی که هنوز بسیار ”خطرناک هستند“ یعنی میزان ابتلا و شمار مرگ و میر بالاتر از ارقام آمارهای کنونی در آفریقای جنوبی است، فرانسه و سوئیس قابل ذکر هستند. مسافران این کشورها که فهرست آنها به طور مرتب به روز خواهد شد، در حال حاضر نمیتوانند برای مسافرتهای گردشگری به آفریقای جنوبی سفر کنند.
نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد در عوض مردان و زنانی تاجر دارای صلاحیت نادر و اولویت دار از جمله دیپلمات ها، اشخاص بازگردانده شده به کشورهای خود، سرمایه گذاران یا اشخاصی که در رویدادهای ورزشی شرکت میکنند، با آزمایش پی سی آر کووید که کمتر از سه روز از تاریخ آن گذشته باشد و داشتن روادید میتوانند به آفریقای جنوبی سفر کنند.
وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی همچنین خاطر نشان کرد ”در صورتی که گذرنامه مسافر کشوری با خطر بالا نشان دهد که این شخص پیش از عزیمت ۱۰ روز یا بیشتر را در کشوری که خطر ابتلا در آن پایین است، گذرانده است، او نیز به منزله شخصی تلقی خواهد شد که از یک کشور با خطر ابتلای پایین میآید“.
دارندگان روادید بلند مدت نیز میتوانند با آزمایش پی سی آر برای رسیدگی به امور خود به آفریقای جنوبی وارد شوند.
وزیر خارجه آفریقای جنوبی همچنین تصریح کرد از شرکتهای هواپیمایی کشورهایی که خطر ابتلا در آنها بالا محسوب میشود ”لزوما جلوگیری نخواهد شد“، اما خدمه آنها باید به هزینه خود قرنطینه شوند.
مسافران همه کشورهای آفریقایی مجاز خواهند بود با مدارک مورد نیاز و بر اساس پروتکلهای بهداشتی (آزمایش پی سی آر و کنترل دما هنگام ورود) به آفریقای جنوبی عزیمت کنند.
آفریقای جنوبی که کووید-۱۹ در آن شیوع یافته است و نزدیک به نیمی از مرگ و میرهای ثبت شده کرونا ویروس در قاره آفریقا را به خود اختصاص داده است، در پایان ماه مارس مرزهای خود را مسدود کرده بود. آفریقای جنوبی همچنین از پایان ماه مارس در این کشور قرنطینه اعلام کرده بود که از آن زمان تاکنون به طور مرتب تدابیر قرنطینه کاهش یافته است.
آفریقای جنوبی بلافاصله بعد از شیوع کرونا در این کشور به آزمایشهای زیادی برای شناسایی موارد ابتلا مبادرت کرد که بر اساس تازهترین آمارها ۶۷۲ هزار و ۵۷۲ مورد ابتلا به کرونا شناسایی شده اند که ۱۶ هزار و ۶۶۷ نفر از آنها نیز بر اثر کرونا جان باخته اند.