به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به استفاده جو بایدن نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مناظره روز چهارشنبه از یک کلمه جنجالی پرداخت و نوشت ستاد انتخاباتی بایدن تأیید کرده که او در مشاجره با ترامپ بر سر پرداخت مالیات از سوی ترامپ از کلمه "ان شاء الله" استفاده کرده است.
در این گزارش به قلم تئو آرموس آمده است: در مناظره پر تنش سه شنبه شب ریاست جمهوری آمریکا در حالی که رئیس جمهور ترامپ وعده داد عواید مالیاتی خود را منتشر خواهد کرد، جو بایدن از یک عبارت ویژه کنایه آمیز در ارتباط با رقیب خود استفاده کرد.
ترامپ در ارتباط با مبلغی که او ادعا کرد پرداخت کرده است گفت: "میلیونها دلار و شما خواهید دید! شما خواهید دید! "
بایدن در واکنش به جملات ترامپ درباره پرداختن مالیات در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ ابراز تردید و سخنان ترامپ را قطع کرد
و گفت:" کِی؟ ان شاءالله؟ Inshallah"
بلافاصله پس از اتمام مناظره، طیفی از کاربران عرب زبان (و همچنین شمار زیادی از افراد دیگر) در اینترنت و رسانههای اجتماعی شروع به واکنش نشان دادن به کلمه "ان شاءالله" کردند که بایدن از آن استفاده کرده بود. آیا واقعا بایدن ۷۷ ساله که اغلب گاف میدهد و یک کاتولیک اهل اسکرانتون در ایالت پنسیلوانیاست واقعا از کلمه "ان شاء الله" inshallah استفاده کرد که فراگیرترین واژه عربی است؟
چند ساعت بعد، ستاد انتخاباتی او در گفتگو با ان پی آر تأیید کرد که او از این کلمه استفاده کرده است: بایدن در حقیقت از این کلمه استفاده کرد که به معنای واقعی کلمه و به طور جدی در فارسی و عربی "اگر خدا بخواهد" معنی میدهد,، اما در واقع به صورت طعنه آمیزی استفاده شد که سبب شد وجاهت علی که یک نویسنده است آن را نسخه عربی "وقت گل نِی" توصیف کند.
در پی برگزاری این مناظره، برخی از انتخاب این کلمه توسط بایدن به عنوان یک روش زیرکانه برای حمله به رقیب خود تجلیل کردند. برخی دیگر هم آن را یک اقدام مبتنی بر جعل و تقلب نامیدند. اما به نظر میرسید که تقریباً همه در یک مورد اتفاق نظر داشتند و آن این بود که همه آنها تعجب کردند.
ایمن اسماعیل یکی از نویسندگان نشریه خبری اسلیت SLATE هم این سوال را مطرح کرد که "آیا من درست میشنوم؟ "
باس که یک رپر معروف است هم نوشت: "آیا باید با یک "ان شاء الله" به او حمله کرد؟ این همان چیزی بود که باید میشنیدم. "
استفاده جو بایدن از این عبارت در ابتدا سبب شد تا همگان دچار نوعی سردرگمی در ارتباط با واژهای شوند که بایدن از آن استفاده کرد.
یکی از افرادی که از همان ابتدا در ارتباط با استفاده از این کلمه مطمئن بود فادی هیلانی نام داشت که استاد زبان شناسی در دانشگاه دولتی مونت کلر در نیوجرسی است و در ارتباط با استفاده از عبارت "ان شاء الله" تحقیق کرده است. هیلانی در گفتگو با واشنگتن پست اعلام کرد استفاده از این عبارت برای بایدنی که به این زبان (عربی) صحبت نمیکند، بسیار پیچیده به نظر میرسید که بخواهد در مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری از این واژه استفاده کند.
او گفت زمانی که "ان شاء الله" به صورت رسمی در عربی از جمله در مصاحبههای رسانهای یا کنفرانسهای خبری توسط سیاست مداران در جهان عرب استفاده میشود، معنای ابراز امیدواری برای رسیدن به یک نتیجه دلخواه و مطلوب معنی میدهد.
اما در گفتگوهای غیر رسمی، ان شاء الله همچنین میتواند به عنوان کنایه استفاده شود به این معنا که بسیار خوب است امید داشته باشیم یا سخنی بگوییم که درست باشد.
هیلانی گفت: "اگر کسی در مورد قبولی در یک آزمون صحبت میکند و شما میگویید، "انشاء الله"، این بدان معنی است که شما امیدوارید که او در آزمون موفق شود. " او همچنین گفت: "اما اگر کسی از این واژه در ارتباط با یک دانش آموز تنبل استفاده کند، در آن صورت ان شاء الله به این معناست که شما به موفقیت او به هیچ وجه باور ندارید. "
او افزود استفاده بایدن از واژه ان شاءالله در ارتباط با پرداخت مالیات از سوی ترامپ، معنای دوم را میدهد.
او خاطرنشان کرد: "او به روشی کنایه آمیز در حال ابراز شک و تردید در ارتباط با این موضوع بود که ترامپ میگوید او عواید مالیاتی خود را منتشر خواهد کرد. " او همچنین گفت: "بسیار خوب است حرفی که ترامپ میزند درست از آب در آید. "