افزایش ۵۰درصدی صادرات مرکبات مازندران
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران پیش بینی کرد: صادرات مرکبات امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، ۵۰درصد افزایش خواهد یافت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، عزیزالله شهیدی فر با اعلام این خبر از پیگیری استاندار مازندران برای خرید میوه شب عید، ذخیره سازی و عرضه آن در پایان سال توسط دولت خبر داد و گفت: تولید و عرضه انواع محصولات باغی به ویژه مرکبات و کیوی از اهمیت بالایی در مازندران برخوردار بوده و بر اساس برنامه ریزی انجام شده برای افزایش صادرات محصولات باغی به ویژه این دو میوه پائیزی، صاحبان همه سردخانه ها، واحدهای سورتینگ و بسته بندیهای استان آماده همکاری با کشاورزان و بازرگانان هستند.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران به بهره برداری فاز نخست پایانه صادراتی روماک گستر و امکان ذخیره سازی بیش از ۱۰۰هزار تُن مرکبات در شهرستان جویبار اشاره و به باغداران استان توصییه کرد: با توجه به فراهم بودن همه شرایط برای صادرات این نوع محصول و نیز ظرفیت بالای پایانه صادراتی، در فروش مرکبات خود عجله نکنند.
شهیدی فر با بیان اینکه بر اساس آمار گمرکات مازندران، پارسال ۱۵۸هزار تُن کیوی به ارزش ۱۱۱میلیون دلار و ۱۸۲هزار تُن پرتقال به ارزش حدود ۸۹میلیون دلار به خارج کشور صادر شدهاست افزود: میزان صادرات کیوی نسبت به سال قبل آن (۹۷) به لحاظ وزنی ۱۲ و ارزشی نیز حدود ۱۷درصد افزایش داشته است.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران همچنین با اشاره به میزان صادرات مرکبات استان به خارج در همین مدت و افزایش وزنی حدود ۱۳۸ و ارزشی حدود ۱۰۴درصد گفت: در حال حاضر ۷۰درصد مرکبات و کیوی تولیدی مازندران قابلیت صادرات داشته و با توجه به تولیدات مازاد نیاز کشور و نیز مقرون به صرفه بودن اقتصادی، باید بیش از پیش به کشورهای مختلف صادر شود.
شهیدی فر، به صادرات بیشتر محصولات کشاورزی تولیدی مازندران از سایر گمرکات کشور اشاره کرد و افرود: به دلیل دریایی بودن گمرکات استان و نیز لزوم کشتیهای لازم برای صادرات محصولات کشاورزی، این موضوع توسط استاندار و مسئولان مازندران در حال پیگیری بوده تا بخشی از محصولات صادراتی از دریا انجام و علاوه بر آن از ظرفیتهای گمرکی استان هم بهرهمند شویم.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: پارسال بیش از ۱۴۰هزار تُن محصول مرکبات از استان به ۱۰کشور مختلف جهان صادر شده و با توجه به افزایش ۱۰درصدی تولید و فراهم بودن همه شرایط، امیدواریم صادرات امسال مرکبات به ۳۰۰هزار تُن برسد.
وی، از کاهش ضایعات مرکبات، چند سال اخیر از ۲۵درصد به کمتر از ۵درصد در مازندران خبر داد و گفت: با مدیریت صحیح باغداری به ویژه مقابله علمی با آفت مگس میوه و نیز گسترش و پیشرفت صنایع بسته بندی، ماندگاری مرکبات افزایش یافته رفته و با سلیقه شهروندان، وارد بازار مصرف میشود.
شهیدی فر با اشاره به اینکه مازندران دارای ۱۶۰هزار هکتار باغ که ۱۱۵هزار هکتار آن باغ مرکبات با ظرفیت تولید ۲میلیون و ۷۰۰هزار تُن محصول است افزود: نارنگی، پرتقال و کیوی از مهمترین میوههای صادراتی باغهای استان محسوب میشود، و در حال حاضر نارنگیهای زودرس وارد بازار مصرف شده و آغاز زمان برداشت پرتقال مانند "تامسون" که حدود ۷۰درصد مرکبات مازندران را تشکیل میدهد، از نیمه آبان است.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: سالانه حدود ۱۸۰هزار تُن کیوی در استان تولید شده که دو سوم آن، به خارج صادر میشود.
گفتنی است؛ مازندران با دارا بودن ۱.۵درصد از زمین و ۲.۵درصد زمینهای کشاورزی کشور، سالانه بیش از ۷.۵میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید میکند، و ۱۰درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.