در حال حاضر که از برهه جنگ فیزیکی خارج و وارد جنگ اقتصادی و فرهنگی شدهایم، دفاع ما همچنان باید مقدس باشد.
وی افزود: در حال حاضر که از برهه جنگ فیزیکی خارج و وارد جنگ اقتصادی و فرهنگی شدهایم، دفاع ما همچنان مقدس است، چراکه افق دید ما رسیدن به تمدن نوین اسلامی است. در واقع این آرمان یک مفهوم جدید است و هر کنشی و کاری که برای نیل به این هدف باشد، مقدس خواهد بود.
کارشناس اقتصاد مقاومتی با بیان این که اقتصاد به ابزاری برای افزایش دامنه سلطه و مدیریت جهانی تبدیل شده است، تصریح کرد: در حال حاضر جنگ عمده جهان، اقتصادی است و مبارزه علیه یکدیگر و فشار با اعمال تحریمها و ابزارهای اقتصادی صورت میگیرد.
خانم افضلی در ادامه مصاحبه با رادیو گفتگو اظهار کرد: باید جایگاه خود را در این تراز قدرت ببینیم و به عنوان یک کشور مستقل برای منابع خود تصمیم بگیریم.
وی با تاکید بر این که منظور از اقتصاد مقاومتی، ریاضت، تنگنای مادی و فقر برای مردم نیست، بیان کرد: تعبیر مقام معظم رهبری از این نوع اقتصاد، استقلال، پیشرفت و رفاه است. مردم به لحاظ ذهنی نباید خود را در موقعیتی قرار دهند که با مقاومت اقتصادی مقابله کنند و نخبگان و مسئولین هم در جایگاه خود نقش درستی ایفا کنند.
از نظر این کارشناس اقتصادی، نقش زنان در اقتصاد مقاومتی از جهت فرهنگی قابل بررسی است. زمانی که یک زن خود را به عنوان سرباز در این نبرد میبیند، باید در راه رسیدن به سه هدف؛ استقلال داخلی، پیشرفت کشور و رفاه عمومی جامعه تلاش کند.
افضلی اضافه کرد: اصلاح الگوی مصرف نقش بسیار پررنگی در پیروزی این جنگ دارد، چون کشور ما یکی از پرمصرفترینها در جهان است و بسیاری از فرهنگهای مصرف گرایی را از غرب پذیرفته و در زندگی به کار بسته است.
وی به کم رنگ شدن روحیه کار و تلاش در فرهنگ کشور اشاره کرد و گفت: سخنان زیادی در گوش ما ایرانیان زمزمه شده است که ما توانایی کار تیمی نداریم و همین موضوع به مرور در روح ما نفوذ کرده و نهادینه شده است. برای گذر از این وضعیت و جنگ اقتصادی به روحیه بالا نیاز داریم که نقش مادران در ایجاد این باور در فرزندان بسیار مهم است.
این کارشناس اقتصاد مقاومتی با تاکید بر این که لازمه جنگ اقتصادی فدا کردن منفعت شخصی کوتاه مدت در راه نفع ملی بلندمدت است، اظهار کرد: یک واردکننده به سرعت به سود بالایی میرسد و در مقابل تولید کننده داخل با موانع بسیاری زیادی دست و پنجه نرم میکند و ممکن است شکست بخورد.
خانم افضلی از مادران و بانوان ایرانی خواست برای هموارتر شدن این مسیر روحیه وطن دوستی و کار را ارتقا و راحتطلبی در خانواده را کاهش دهند و تلاش کنند فرزندان کارآفرین و ایده پرداز پرورش یابند که به دنبال راهحلهای کوتاه مدت برای مسائل نباشد.