مدیر عامل شرکت آبفا استان یزد گفت: بیش از ۳۰ درصد از شبکه آبرسانی یزد باید اصلاح و بازسازی شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، اصغر ریاضتی ، میزان تولید آب در شهر یزد را ۱۲۰ هزار مترمکعب در شبانه روز از منابع زیرزمینی و ۱۱۰ هزار مترمکعب در شبانه روز از منابع انتقالی عنوان کرد و گفت: میزان تولید و مصرف آب در شهر یزد با یکدیگر تفاوت قابل ملاحظهای دارد که این موضوع در بحث آب بدون درآمد قابل مشاهده است.
وی افزود: میزان سرانه کل مصرف در شهر یزد ۲۱۴ لیتر در شبانه روز است و این میزان در روزهای گرم سال افزایش مییابد.
ریاضتی با اشاره به این که میزان بارش در ایران حدود یک سوم نرم جهانی است، گفت : میانگین بارش ۱۰ سال اخیر در استان یزد ۸۶.۹ میلی متر است که این نشاندهنده میزان کم بارندگی در حوضههای آبریز منطقه است.
وی اصلاح شبکههای فرسوده آبرسانی را از اقدامات حائز اهمیت معرفی و افزود : میزان هدررفت آب در یزد ۱۹ درصد است که ۱۰ درصد آن مربوط به فرسودگی شبکههای آبرسانی و انشعابات فرسوده است.
مدیرعامل شرکت آبفا افزود: شهر یزد دارای دو هزار و ۷۹۰ کیلومتر شبکه توزیع و ۹۰ کیلومتر خط انتقال است و طبق برآورد صورت گرفته بین ۳۰-۳۵ درصد از این شبکهها فرسوده بوده و نیازمند اصلاح و بازسازی است.
وی اجرای عدالت توزیع کیفیت آب در کل شهر یزد را از فعالیتهای دارای اولویت در شهر یزد دانست و افزود: برای بهره مندی تمام شهروندان از آب باکیفیت یکسان باید پروژه رینگ آب شهری اجرا شود که اعتبار مورد نیاز برای اجرای آن ۷۵۰ میلیارد تومان محاسبه شده است.
انتظاری، پیادهسازی سیستم تله متری و کنترل آب شهر یزد را از دیگر پروژههای دارای اولویت این شرکت عنوان کرد و گفت: افزایش ضریب اطمینان شبکه و تنظیم مناسب فشار در نقاط شبکه، جلوگیری از سرریز و به هدر رفتن آب مخازن، کاهش هزینههای نیروی انسانی، امکان تعبیه سیستم حفاظت در چاهها و مخازن و جلوگیری از سرقت را از اهداف اجرای این سیستم است.
وی همچنین وضعیت اجرای شبکه فاضلاب در شهر یزد را شرح داد و گفت: در حال حاضر ۶۷۵ کیلومتر شبکه فاضلاب در سطح شهر اجرا، تعداد ۴۶ هزار فقره انشعاب نصب و ۱۵۳ هزار نفر تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار گرفتند.